Bachelor Of Laws Snabbspår

GCU - Glasgow School for Business and Society

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

Bachelor Of Laws Snabbspår

GCU - Glasgow School for Business and Society

Akkrediterad av: Skottsamhällets Samhälle

Vårt tvååriga snabbspår LLB är tillgängligt för dem som redan har en hedersexamen i en annan disciplin. Programmet ger en grundläggande kunskap och förståelse för de grundläggande egenskaperna i Skottlands rättssystem och lagar.

Programmets huvudmål, som är ackrediterat av Skottlands advokatsamfund, är att ge dig kunskap och förståelse för Skottlands rättssystem och lagar. Du kommer att dra nytta av små lektioner, utmärkt tillgång till personalstöd och möjligheten att få praktisk erfarenhet genom vår GCU Law Clinic, samtidigt som du hjälper lokalsamhället.

Många akademiker fortsätter att ta Diploma i Professional Legal Practice (PEAT1), vilket är nästa steg för dem som vill kvalificera sig som advokat.

Din karriär

Tidigare GCU LLB-kandidater har försäkrat sig som advokater i ett brett spektrum av advokatbyråer, inklusive de största och mest kända företagen i Skottland som Brodies LLP, CMS Cameron McKenna LLP, Maclay Murray & Spens LLP, Digby Brown LLP och Thompsons. Andra övar som advokater i kommunerna och i Crown Offce och Procurator Fiscal Service. Några GCU LLB-kandidater har fortsatt att träna som skotskkvalificerade advokater på annat håll i Europa, som arbetar inom privata företag och inom den offentliga sektorn.

Arbetsdestinationer omfattar också lednings- och överensstämmelsesroller inom bank- och försäkringssektorerna, inklusive Clydesdale Bank och Morgan Stanley, utrednings- och verkställighetsroller inom regleringsorganen, inklusive Financial Conduct Authority, Police Scotland och Trading Standards, och andra roller inom organisationer som är så olika som Empire HR Ltd och medborgarråd Skottland.

Vad kommer du att studera

GCU erbjuder den tvååriga accelererade oklassificerade LLB (280 poäng) för att examinera deltagare.

År 3

 • Introduktion till juridiska system och studie
 • skyldigheter
 • Förtroende, uppdrag och familjerätt
 • Offentligrättsliga
 • Skottlag: Mänskliga rättigheter, Staten och Ansvar
 • Straffrätt och bevis
 • En nivå 2 eller nivå 3 rätt alternativ

År 4

 • Kommersiell lag (40-kredit dubbel modul)
 • Lag för den byggda och naturliga miljön
 • EU-lagstiftning
 • Färdigheter för juridisk sysselsättning
 • Juridik och social teori
 • En nivå 2 eller nivå 3 rätt alternativ

Ingångskrav

Alla anmälningskrav som anges här ska användas som en guide och representera det lägsta som krävs för att komma in för inresa. Sökande som gör ett villkorligt erbjudande om en plats kan uppmanas att uppnå mer än vad som anges.

LLB Fast Track

2: 1 Honours examen eller högre (någon disciplin)

2: 2 Honours / unclassified grad med en genomsnittlig 65% eller högre kan övervägas.

Referenser / intervju kan krävas.

English Language

Sökande vars första språk inte är engelska kommer normalt att krävas för att hålla IELTS med totalt 7,0 med 6,5 i varje element eller motsvarande.

ytterligare information

Andra akademiska och yrkesmässiga kvalifikationer

Varje ansökan till GCU betraktas på individuell basis. Om du inte har de typiska akademiska förkunskaper, men kan visa relevant arbetslivserfarenhet och / eller krediter från erkända yrkesorganisationer, kan du ha rätt att delta i denna kurs via universitetets Erkännande av tidigare lärande system.

internationella Pathways

Om du inte uppfyller det engelska språket krav kan du vara berättigad till engelska för University Utbildningsplan.

Avgifter och finansiering

Avgifterna du betalar bestäms oftast av din avgiftsstatus. Vad är min studentavgift status?

Kursavgifter 2018/19

 • Hem: £ 6500
 • RUK: £ 6500
 • EU: £ 6500
 • Internationellt: n / a

Om du påbörjar dina studier i september 2018 eller januari 2019 är det årliga eller modulavgifter som gäller under din kursperiod. avgifter kan dock ändras. För fullständiga detaljer om hur avgifter kan ändras läs våra avgifter och återbetalningspolicy.

Ytterligare kostnader

Förutom kursavgifter kan du uppleva extra kostnader under din tid på universitetet.

Stipendier

Vi tillhandahåller utbildning av hög kvalitet till ett rimligt pris. Som Universitetet för det gemensamma bra, är vi förpliktade att erbjuda tillgänglig högre utbildning för begåvade studenter genom att hålla våra studieavgifter låga och ge ett generöst stipendiumspaket på över 2,5 miljoner pund per år.

Om du har några frågor eller förfrågningar om stipendier som är tillgängliga för 2018/19, är du välkommen att kontakta studentfrågor.

Internationella studentens startdatum

För nya internationella studenter börjar orienteringsevenemang den 15 september 2017 . Denna extra tid är speciellt utformad för att hjälpa nya internationella studenter att bosätta sig i Storbritannien och GCU före starten av generell studentinduktion och undervisning.

Det kommer att finnas en hel del roliga och informativa aktiviteter som äger rum under denna period, inklusive campus och stadsresor, samt välkomna evenemang där du kan träffa andra internationella studenter.

Bedömningsmetoder

Vår inlärnings- och undervisningsstrategi syftar till att utrusta våra elever med kunskap, färdigheter och attribut att fungera som flexibla, oberoende livslånga elever samtidigt som vi utvecklar och inbäddar innovativ och relevant lärande och undervisning baserad på sund forskning och stipendium.

Vi använder en mängd olika utvärderingstekniker över hela graden, varav några är speciellt utformade för att förbättra de färdigheter som våra studenter behöver för arbetsplatsen. Till exempel är mock courtroom övningar antagna över ett antal moduler som utarbetar en mängd juridisk dokumentation. Vi filmar också våra studenter som bedriver mocka kundintervjuer.

Lär ut metoder

De olika inlärnings- och undervisningsmetoderna vi använder är utformade så att programmet är både yrkesrelevant och akademiskt utmanande. Ett brett spektrum av metoder används, inklusive mooting, som använder ett eget rum där elevernas prestationer kan filmas och analyseras.

Vi utvecklar våra studerandes digitala färdigheter; I modulen Färdigheter för juridisk sysselsättning får studenterna möjlighet att delta i samarbetsforskning som stöds av sociala bokmärkesapplikationer eller för att undersöka användningen av Twitter för att förbättra deras lärandeproblem. Innovativa moduler som mooting och mediation och juridiska färdigheter ingår också i läroplanen.

Våra studenter har möjlighet att genomföra vår yrkeserfarenhet genom vår Professional Links-modul. De har också chans att delta i Studentmovesamfundsmötkonkurrensen, som äger rum i vårt dedikerade mordrum. Slutet av den här tävlingen hålls i en faktisk rättssal i Glasgow innan en praktiserande domare.

Vi erbjuder anställbarhetssessioner inom moduler och som skräddarsydda sessioner i samverkan med Student Law Society. Sessionerna inkluderar: Vinnande CV och ansökningar för jurister, förvärv av praktik och intryck vid intervju för juridiska studenter.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska


Senast uppdaterad October 17, 2017
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 17, 2018
Duration
Varaktighet
2 år
Heltid
Price
Pris
6,500 GBP
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - Glasgow, Scotland
Startdatum: Sept. 17, 2018
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 17, 2018
Storbritannien - Glasgow, Scotland
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Price
Hem, RUK och EU-studenter; Internationella studenter N / A