General LLM

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Birmingham Law School's General LLM ger dig möjlighet att bestämma vilka rättsområden som är mest relevanta för din framtida karriär och att välja moduler som mest intresserar dig. Detta är den perfekta Pathway om du vill ha kunskaper och färdigheter på masternivå utan att begränsa dig till en viss juridisk gren.

Denna Pathway tillhandahåller ett av de bredaste utbuden av alternativ i Storbritannien med över 30 moduler tillgängliga, vilket gör att du kan skapa en unik examen anpassad till dina framtida karriärs ambitioner.

Den allmänna LLM- Pathway tillåter dig att studera moduler över hela utbudet av tillgängliga ämnen. Denna Pathway är särskilt lämplig för dem som söker exponering för en rad juridiska discipliner, vilket ger dig expertis över hela linjen och ger den kompetens och kunskap som krävs för en framgångsrik juridisk karriär.

Varför studera kursen

  • Studera vid en topp global lagerskola - Birmingham Law School är en av Storbritanniens topp 20 lagskolor (QS World University Rankings by Subject 2019), vilket återspeglar vår expertis i undervisning och vår världsledande forskning
  • Modulval - ett av de bredaste utbuden av LLM-moduler som finns i Storbritannien
  • Professionella länkar - möjligheterna inkluderar den årliga lagmässan och besök hos ledande företag

moduler

Du följer ett modulärt program (totalt 180 högskolepoäng), som består av sex lärda moduler (20 hp) och en avhandling om 15 000 ord (60 hp); Den senare ska lämnas in i slutet av studieåret.

Studenter på den allmänna LLM- Pathway väljer sex moduler från det tillgängliga intervallet över alla LLM- Pathways och skriver en avhandling om ett ämne av deras val.

Lärande och undervisning

Birminghams LLM- Pathways har utformats för att ge en djupgående analys av viktiga juridiska ämnen. Modulerna är alla 20 högskolepoäng i värde, som omfattar 10 två timmars seminarier för att studenter ska kunna utveckla betydande kompetens inom varje rättsområde.

LLM-kursen varar 12 månader och löper från september till september. Alla LLM- Pathways följer samma grundläggande struktur:

  • I del I av kursen tar du sex 20 kreditmoduler: Det tillgängliga utbudet beror på den Pathway du bestämmer dig för att följa. Bedömning i dessa moduler, genom uppsats eller formell granskning, är i maj och juni.
  • I del II av kursen, skriv din forskning och skriv en 15 000-ord avhandling om ett valt ämnesområde under ledning av en anställd.

Lagskolan induktion

I början av kursen finns ett omfattande välkomst- och induktionsprogram som är utformat för att hjälpa dig att lösa och förstå Birmingham LLM. Du kommer att bekanta dig med de olika sätten på vilka vi kan stödja dig under hela året för att säkerställa att din LLM-kurs är en spännande och givande upplevelse.

Studenter kan anmäla sig till moduler före ankomst såväl som i början av läsåret. Som en del av induktionsprocessen får du möjlighet att lära dig mer om de olika modulerna som finns och göra val som motsvarar dina intressen.

Studerar på deltid

Alla LLM- Pathways kan tas deltid och genomföras under en period av två år. Det här läget är särskilt lämpligt för advokater och advokater som vill kombinera yrkesutövning med studien på universitetsnivå och få CPD-poäng i processen.

Klasser för deltidsstuderande på LLM kommer att vara planerad mellan kl 9-18 och studenterna kommer normalt att ha mellan 2-4 timmars undervisning varje vecka. Avgifterna är desamma som för heltidsstudier men delas över två år.

För studenter från utanför Förenade kungariket kommer det att finnas möjlighet för induktion för att bekanta sig med det engelska rättssystemet, eftersom det utgör grunden för de erbjudna modulerna. Den engelska för International Students Unit tillhandahåller en rad stöd i läsning och skrivning av akademiska engelska.

Ingångskrav

Sökande bör ha en bra examen i juridik, eller en examen i en annan disciplin kompletterad med ett godkänt examensarbete.

Internationella studenter

Akademiska krav: vi accepterar en rad kvalifikationer från olika länder. Använd vår praktiska guide nedan för att se vilka kvalifikationer vi accepterar från ditt land.

Krav på engelska: för den här kursen ber vi om IELTS 7.0 med inte mindre än 6,5 i något band, eller PTE med 67 i alla fyra färdigheter. Om du får ett erbjudande om en studieplats och du inte uppfyller språkkravet, har du möjlighet att registrera dig på vår engelska för akademiska ändamål Presentationskurs - om du lyckas genomföra kursen kommer du att kunna fullfölja språket krav utan att ta en språkkvalifikation igen.

IELTS 7.0 med inte mindre än 6,5 i något band motsvarar:

  • TOEFL: 95 totalt sett med inte mindre än 22 i något band
  • Pearson Test of English (PTE): Academic 67 i alla fyra färdigheterna
  • Cambridge English (tentor tagna från 2015): Avancerad eller kompetens - lägsta totala poäng på 185, med inte mindre än 176 i någon komponent
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Our College of Arts and Law Graduate School is a vibrant international community of over 1500 postgraduate students. We benefit from excellent research resources and a supportive environment that allo ... Läs mer

Our College of Arts and Law Graduate School is a vibrant international community of over 1500 postgraduate students. We benefit from excellent research resources and a supportive environment that allows your research to flourish. Located in the Arts building at the main Edgbaston campus, our team of academic and operational staff are on hand to offer support and advice whenever you need it. Läs mindre