Hälsovårdslag och etik LLM

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Oavsett om du är intresserad av att lära dig mer om de juridiska och etiska aspekterna av ditt jobb, erkänna vilken inverkan en kvalifikation med juridisk och etisk grund kan ha på möjligheter till marknadsföring, eller helt enkelt ha intresse för vårdlagar, är kursen för dig.

Kursen syftar till att ge dig en förståelse och uppskattning av lag och etik som de gäller för yrkesutövning. Det hjälper dig att förstå juridiska och etiska begrepp, terminologi och juridiska källor.

Kursen låter dig studera på en tid och plats efter eget val och i en takt som är bekväm för dig och de flesta av våra studenter har avslutat sina studier samtidigt som de arbetar heltid som vårdpersonal.

 • Designad för upptagen sjukvårdspersonal.
 • Utformad speciellt för dem vars första examen är inom ett sjukvårdsämne och inte lagen.
 • Ansökningar uppmuntras av dem som har studerat medicin, omvårdnad, apotek, tandvård etc.
 • Programmet öppnar också för personer utan en första examen men med relevant arbetslivserfarenhet som inkluderar NHS-chefer.
 • Kan kompletteras helt i ditt hemland, resor till Dundee är inte nödvändigt.

57380_medical-appointment-doctor-healthcare-40568.jpeg

Hur du kommer att bli undervisad

Modulerna kommer att levereras av en kombination av studentböcker och online support via en online virtuell inlärningsmiljö som heter My Dundee. Detta gör det möjligt för dig att få tillgång till allt material och uppdrag du behöver för kursen.

Hur du kommer att bedömas

Personer som tar kursen bedöms genom skriftliga uppdrag och online-undersökningar.

Vad du ska studera

Totalt krävs 180 högskolepoäng för att slutföra LLM i hälsovårdslag och etik. Under det första året finns det två obligatoriska moduler, varav en är värd 30 högskolepoäng. Det finns två terminer som löper från september till december och från januari till april. Studenterna kan påbörja programmet i början av en termin.

År 1

De två obligatoriska modulerna i år ett är:

 • Introduktion till juridik och etik (30 hp)
 • Juridiska aspekter av vården (30 hp)

År 2

Du har valet att studera två moduler från en lista som för närvarande består av:

 • Kontroverser inom hälsovård och etik (30 poäng)
 • Juridiska och etiska frågor om farmaceutiska produkter (30 hp)
 • Behandling av barn och utsatta vuxna (30 hp)

År 3

För att tilldelas LLM-examen i ditt tredje och sista studieår ska du ta en modul med rubriken "Legal Research Skills" (värd 10 poäng) och skriva en avhandling.

Tidigare forskare i detta program har koncentrerat sin avhandling om ämnesområden som omfattar: eutanasi, stamcellsforskningsmaterial / fosterskonflikt, riskhantering, kliniska prövningar och läkemedelsproduktansvar.

Ditt avhandlingstema är ditt val, med förbehåll för godkännande av en utsedd handledare. Din handledare kommer att ge vägledning om etiskt godkännande (om nödvändigt), struktur, innehåll och milstolpe tidsfrister.

Karriärer

Kursen är utformad för dem som redan arbetar inom vården och vill förbättra sina karriärmöjligheter.

Ingångskrav

Du bör ha: antingen en medicinsk eller dental examen, ELLER en övre andra klassens examen eller högre i ett annat hälsovårdsperspektiv, inklusive omvårdnad, apotek, fysioterapi, med minst 2 års efterkvalificerad erfarenhet, ELLER minst 5 års praktik i ett vårdverksamhet PLUS två referenser från kollegor eller arbetsgivare som tror att du är lämplig för inskrivning till programmet PLUS grundläggande IT-färdigheter (webbläsning, orddokument och förtrogenhet med PowerPoint)

Engelska språkkrav

IELTS Totalt 6,5

 • Lyssna 6.0
 • Läser 6,0
 • Skrivning 6,0
 • Talar 6,0

Engelska språkprogram

Vi erbjuder undervisnings-och grundprogram (er) under hela året. Dessa är utformade för att förbereda dig för universitetsstudier i Storbritannien när du ännu inte har uppfyllt språkkraven för direkt inresa på ett examensprogram.

Om Dundee

Fantastisk kultur, vackra landskap och berömda vänliga människor, Skottland har passion och innovation i sitt hjärta och detta är bara några av anledningarna till att det är en fantastisk plats att bo och studera.

Dundee ligger vid floden Tay på Skottlands östkust. Det visas regelbundet i slutet av livskvalitetsundersökningarna i Storbritannien - som erbjuder allt som är bra om stadslivet, men att vara vänligt, kompakt och lätt att navigera.

Wall Street Journal heter Dundee som en av sina tio heta destinationer för 2018.

Dundees befolkning är cirka 150 000. Med studenter som utgör 1 av 5 av befolkningen är vår stad inriktad på studentlivet.

Vårt campus ligger precis i hjärtat av Dundees livliga och roliga West End, med affärer, kaféer och restauranger alldeles vid din dörr.


”Skotska människor är trevliga och vänliga. Jag minns den första dagen jag anlände, kollegan som skulle träffa mig var inte där ännu. Taxichauffören tappade mig, jag knackade på dörren och han var inte där, så jag väntade utanför. Någon kom och frågade om jag var okej och bjöd in mig medan jag väntade. Han välkomnade mig och gav mig mat och dryck, så jag började älska folket i Dundee och Skottland från den första dagen jag kom. ”
Willy William Mrema är från Tanzania och studerar MSc Geotechnical Engineering.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Läs mer

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Läs mindre