Jd (heltid)

Allmänt

Programbeskrivning

Antagning

Beslutet att delta i juridisk fakultet är fortfarande ett ljud, smart, och uppfyller investering i dig själv och din framtid. I en komplex värld står inför många svåra utmaningar, är behovet av kompetenta, etiska och medkännande jurister starkare än någonsin.

Beläget nära hjärtat av Washington, DC, en stad som ingen annan och centrum av vår nations rättssystem, Catholic University of America Columbus School of Law (CUA lag) är bland de bästa val du kan göra om ditt mål är att ta examen med kompetens - såsom kritisk juridisk analys, doktrin och effektiv oral opinionsbildning-som är viktigt för en framgångsrik advokatbyrå i 21-talet.

Vid varje tur, kan vår strategi för laglig utbildning sammanfattas med tre ord: praktiska, fokuserade, och ansluten. Praktiskt innebär att du kommer att lära genom att göra; fokuserade erbjuder möjlighet att välja bland många olika områden av rättslig studie för akademisk inriktning; ansluten beskriver professorer som tar ett personligt intresse för dig, studenter som behandlar varandra som familj, och en stödjande alumninätverk.

ansökan Översikt

Ansökan om första året Antagning

För att vara berättigad till antagning måste den sökande ha fått en grundexamen från en högskola eller ett universitet ackrediterade av ett av de regionala sammanslutningar och visade tillfredsställande resultat på Law School Admission Test (LAST). Rekommenderad tidsfristen för sökande till både dag och kväll divisioner är 15 mars. Första årets studerande börjar sina studier endast under höstterminen.

I de flesta fall tillämpningar är fullständig när följande har tagits emot:

  • Ansökan med en $ 65 återbetalas anmälningsavgiften (Anmälningsavgiften för den aktuella rekryteringscykeln har hävts);
  • Personligt uttalande;
  • En officiell rapport från LSAC Credential församlingen Service (CAS) rapport som innehåller en avskrift analys och LSAT poäng.
  • Åtminstone en men inte mer än två rekommendationsbrev. Alla bokstäver måste skickas direkt till LSAC.
  • En anmärkning till internationella sökande: Avskrifter från högskolor och universitet utanför USA eller Kanada måste utvärderas av en organisation som World Education Services eller utbildning Credential utvärderare. Vi kommer också att acceptera internationella transkript genom Law School Admission rådets Credential Assembly service.

Observera att sökande vars modersmål inte är engelska och vars grundutbildningen mottogs inte i en skola där engelska är undervisningsspråket, måste ta Test av engelska som främmande språk (TOEFL). Resultaten bör översändas direkt till Law School.

Koncentrationer

Koncentrationerna uppmuntra och stödja ökad akademisk inriktning inom ett område av intresse, men resulterar inte i en certifiering. De omfattar grundläggande krav, en meny med valfria, en övre division skrivande krav, och en övergång till övningsbanan krav. Varje koncentration har en utsedd fakultetsmedlem som samordnare för att råda eleverna om kursutbud.

CUA Law erbjuder koncentrationer inom följande verksamhetsområden:

tvistemål

En koncentration i tvistemål kombinerar en möjlighet att bemästra doktrinen med plattformen för att förvärva kunskaper som kort utarbetande, direkt och korsförhör av vittnen, och muntligen på både rättegången och besvärsnivå.

Brotts Litigation

Straff Litigation koncentration informerar arbetsgivare att studenten har de kunskaper, erfarenhet och utbildning som krävs för omedelbart börja arbeta i en rättssal som åklagare, försvarare eller rättslig notarie. Vid koncentration kärna är praktisk erfarenhet en student får i själva rättstvister.

familjerätt

Nationen har ett ökande behov av genomförda advokater som kan träna familjerätten i en mängd olika inställningar, inklusive advokatbyråer, juridiska tjänster, och barnskyddsbyråer. Denna koncentration förbereder eleverna genom att erbjuda ett brett utbud av specialiserade kurser och utbildningar.

immaterialrätt

Tekniken utvecklas ständigt och en insatt i immateriella rättigheter kommer att hjälpa alla advokater. Denna IP-koncentration erbjuder ett varierat läroplan, inklusive klasser fokus på patent, upphovsrätt, varumärken, affärshemligheter, internationell immateriella rättigheter, cyber lag, konst lag och underhållning lag.

Arbetsrätt

Den Arbetsrätt koncentration kommer att hjälpa motiverade studenter att göra karriär väl bevandrade i varje aspekt av denna fascinerande och dynamiska rättsområde. Kurser är en blandning av obligatoriska och valfria kurser, som omfattar sådana ämnen som genus, Law and Policy; Invandring Law and Policy; Labor Relations lag i den offentliga sektorn, och juridiska rättigheter för människor med funktionshinder.

värdepapper förordning

Denna koncentration program är utformat för att tillgodose intressen och ge yrkesmässig förberedelse för de studenter som finner fascination utforska hur näringslivet skapar medel för att finansiera sin verksamhet.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The Columbus School of Law shines as a hidden gem within legal education in Washington, D.C. It is an academy composed of collegial and compassionate students, a supportive and academically distinguis ... Läs mer

The Columbus School of Law shines as a hidden gem within legal education in Washington, D.C. It is an academy composed of collegial and compassionate students, a supportive and academically distinguished faculty, and an accomplished and well-connected alumni base that stands ready to help today’s students reach their goals. Läs mindre