Jur i internationell affärsrätt

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Allmänt program

UNIL introducerar ett nytt forskarutbildning i juridik (LL.M. i International Business Law) med ett tvärvetenskapligt, komparativt och praxisorienterat tillvägagångssätt för affärsrätt, vilket gör det möjligt för unga advokater att möta de juridiska utmaningarna i dagens globala affärsmiljö.

Programmet erbjuder den högsta undervisningskvaliteten i små gruppinställningar levererade av ett internationellt team av utmärkta akademiker och utövare. Den föreslår 5 specialiseringar (International Business Law and Innovation, International Business Law and Sports, International Business Disputes, International Business Transactions och International Business Regulation) eller ett skräddarsydd urvalsprogram i International Business Law som gör det möjligt för studenter att välja kurser enligt till deras personliga intressen och behov. Ett antal olika kurser som erbjuds utomlands kompletterar programmet.

  • Läroplanen undervisas på 60 hp.
  • De flesta kurser är blockerade antingen 2-3 dagar eller en vecka. Ett litet antal valfria kurser erbjuds varje vecka.
  • Programmet passar därför lika för doktorander och unga yrkesverksamma som vill specialisera sig i internationell affärsrätt.
  • Undervisningsspråket är engelska.

Startdatum: september 2019

Pris: 18'000 CHF, delvis stipendier finns tillgängliga

Kurserna kan spridas över 3-4 månader med de flesta kurser som undervisas i två till tre dagars block (3 hp); fyra till sex dagars block (6 hp); eller över en termin (13-14 veckor). Tester och tentor genomförs omedelbart efter varje kurs och studenter kan skriva LL.M. avhandling i hemlandet under fjärrövervakning av en av våra instruktörer - alla professorer och kända juridiska yrkesverksamma.

Om en student vill registrera sig för enskilda kurser i vårt program utan att få LL.M. examen kan studenten få kredit för dessa kurser, som kommer att erkännas och kan användas vid ett senare tillfälle mot LL.M. grad.

Kompetenser och perspektiv

UNIL LL.M. programmet förbereder advokater från hela världen för de juridiska utmaningarna i en globaliserad ekonomi. Genom förvärv av kunskap och kompetens och kontakt med internationell juridisk praxis kommer kandidaterna i detta program att vara beredda att bli högkvalificerade experter och beslutsfattare i en internationell miljö - i internationella advokatbyråer, domstolar, multinationella företag, internationella organisationer och akademia.

Om UNIL

Idealiskt placerat vid sjön av Genèvesjön och nära centrum av Lausanne förenar UNIL ett dynamiskt samhälle med nästan 15'000 studenter och 5'000 anställda med cirka 120 olika nationaliteter, inklusive Nobelpristagaren 2017 i kemi. UNIL delar ett campus med andra institutioner med världsomspännande rykte, Institut Suisse de Droit Comparé (ISDC) och Ecole Polytechnique fédérale de Lausanne (EPFL). Det är också värd för Kantonal och universitetsbiblioteket (BCUL), vilket ger en idealisk miljö för fokuserat lärande och forskning.

Sjön och bergen erbjuder unika idrottsaktiviteter och studenter njuter av en livlig kulturell scen på UNIL: s helt egen Grange de Dorigny. Lausanne är hem för idrottsförbund och institutioner samt domstolen för skiljedom för idrott (CAS) och i närheten av Genève med dess internationella organisationer och skiljedom.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

General Program: International Business Law. Specializations available: International Business Law and Innovation; International Business Law and Sports; International Business Disputes; International ... Läs mer

General Program: International Business Law. Specializations available: International Business Law and Innovation; International Business Law and Sports; International Business Disputes; International Business Transactions; International Business Regulation. Läs mindre