Jur i underhållning

Allmänt

Programbeskrivning

Southwestern erbjuder det mest omfattande post-JD-programmet av studier som leder till Master of Laws (LL.M.) grad i underhållning och media lag i landet. Under lagarna av lagstadgans Donald E. Biederman Entertainment and Media Law Institute, förbereder sig sydvästra Southwestern nuvarande advokater och nya jurister för att träna i kreativa branscher som film, tv, musik, teater, reklam, sport och nyhetsmedia. Denna LL.M.

Programfunktioner:

  • åtta heltidsprofessorer med omfattande branscherfarenhet och en roster av adjungerad fakultet som läser som en "vem är vem" i underhållnings- och mediarätten
  • en rik och varierad läroplan med över 45 kurser, allt från grundämnen till ett stort antal mer specialiserade ämnen
  • ett omfattande externship-program med placeringar i över 50 inställningar som studior, guilder, byråer, advokatbyråer etc.
  • Underhållnings- och Arts Legal Clinic, där studenter tillhandahåller affärs- och juridiska tjänster till oberoende filmskapare och andra kreativa artister
  • en Entertainment Law Firm Practicum
  • en prestigefull styrelse och nätverk av alumner
  • ett internationellt underhållnings lag sommarprogram i London, England
  • Journal of International Media and Entertainment Law
  • en prisbelönt underhållslagen blogg

Programkrav

LL.M. I underhållnings- och medielagen har en begränsad anmälan och kräver 24 studiepoäng utöver JD-graden. Programmet kan slutföras i ett läsår på heltid, eller över en och en halv till fyra års deltidstudie, som börjar på hösten, våren eller sommaren. Varje elev har möjlighet att välja mellan olika medier, underhållning och immateriella kurser för att skapa en personlig läroplan.

Gradskrav

För att kvalificera sig till LL.M. examen i underhållnings- och medielagen, måste eleverna ha tjänat en juris doktor (JD) eller motsvarande grad och slutföra minst 24 extra kredit timmar; 18 kredit timmar måste vara i kurser inom undervisning och media lag läroplan *, inklusive lektioner i våra London och Los Angeles sommar program, och 18 kredit timmar måste tjäna på Southwestern. Graduate studenter är fria att välja upp till 6 hp från andra kurser som erbjuds av sydvästra. Kurser som tagits för krediter mot en JD-grad räknas inte mot LL.M.degree. Studenterna kan delta i antingen heltid (vanligtvis avslutad på ett år) eller deltid (vanligtvis slutförd på två år). Studenter inskrivna i LL.M. programmet måste uppnå ett kumulativt betygsgenomsnitt på 2,33 för att tjäna LL.M. grad. ** En doktorand som tjänar 24 poäng med en kumulativ GPA på 2,0 eller högre men mindre än 2,33, kommer att få ett certifikat för slutförandet och kan vara berättigat att ta vissa statsbarnsundersökningar och, om det är framgångsrikt, tillåtas att öva.

* Upphovsrättslag måste ha fullgjorts inom tre år innan programmet eller under programmets första termination.

** En LL.M. student som har en JD-examen från en amerikansk lagstadg och inte uppnår en 2,33 GPA under en term kommer att placeras på akademisk prov och kommer att diskvalificeras akademiskt efter två på varandra följande terminer av heltidsarbete under 2,33.

Antagningskriterier

Denna LL.M. Programmet är en rigorös studieutbildning som syftar till att fördjupa akademiska studenter i underhållnings-, media- och immateriella rättigheter. Inträde baseras på sökandens potential för utmärkta prestationer i (och bidrag till) programmet, akademisk rekord, institutionerna som tilldelar baccalaureat och jurynivåer, yrkeserfarenhet och resultat, rekommendationer, intresseområden, mångfald och geografiska faktorer.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Diverse, Engaged, Inspiring - this is Southwestern Law School—a history of public service, innovative teachers, brilliant scholars, and trailblazing alumni. Prepare to succeed through our innovative c ... Läs mer

Diverse, Engaged, Inspiring - this is Southwestern Law School—a history of public service, innovative teachers, brilliant scholars, and trailblazing alumni. Prepare to succeed through our innovative curriculum and experiential learning opportunities. The vibrant mid-city campus provides the ideal setting for the study of law, fostering an emphasis on community, diversity, and public service. Läs mindre