Read the Official Description

Översikt

Vårt innovativa Juris Doctor (JD) -program betonar kompetensbaserad utbildning och förbereder dig för en framgångsrik och tillfredsställande karriär inom juridikområdet.

I ditt första år:

Du bygger grunden för framgångsrik lagspraxis genom traditionella första årskurser med inriktning på juridisk analys, forskning och skrivande och börjar träffa karriärrådgivare för att identifiera arbetsmöjligheter i lagskolan och bortom.

I ditt andra år:

Du kommer att delta i det mycket välrenommerade STEPPS-programmet, där du kommer att lära dig de kunskaper och färdigheter som krävs för den etiska praxis i lag genom en simuleringskurs för klient-advokat. Du kan också ta ett brett utbud av kurser för att förbereda dig för barprovet och en karriär i rätten. Specialiserade kurser och erfarenhetsmöjligheter är också tillgängliga.

I ditt tredje år:

Du kan delta i det kliniska externshipprogrammet, där du får akademisk kredit när du arbetar i advokatbyrå, offentligt kontor, rättssammanträde eller annan juridisk plats. Och du slutför din förberedelse för barprovet.

Efter examen:

Du kan delta i det framgångsrika Bar Review Programmet, vilket ger ytterligare förberedelser för barundersökningen.

JD Curriculum

Vår läroplan erbjuder ett brett och varierat urval av kurser som inkluderar sådana samtida områden som bioteknik, hälsolag, underhållnings- och idrottslag, alternativ tvistlösning och immateriell äganderätt.

Koncentrationsområden

Du kan specialisera dig inom flera olika områden, inklusive:

  • Affärslag
  • Kreativ problemlösning
  • Straffrättsliga programmet
  • Internationell lag
  • Arbets- och anställningsrätt

Studerande som kompletterar ett av dessa koncentrationsområden får formellt erkännande vid deras utskrift.

STEPPS Program

I STEPPS-programmet arbetar erfarna advokater med dig i ett simulerat advokatbyrå som coachar dig och ger dig möjligheter att tillämpa det du har lärt dig om professionellt ansvar till en värld där reglerna konflikter och dilemma finns i överflöd.

Du kommer att få öva i allt från att intervjua kunder (som är betalda aktörer), rådgivning, undersökning och förhandlingar om de finaste punkterna i professionell kommunikation och etikett.

Clinical Externship Program

Under ditt tredje år kan du delta i det kliniska externshipprogrammet, där du får akademisk kredit medan du arbetar i en faktisk laglig miljö.

Externship möjligheter är tillgängliga för varje student som vill delta i programmet och de flesta Kalifornien Western studenter deltar i Clinical Externship Program.

Du kan externt i någon typ av kontor eller rättsområde. Studenter kan använda våra förutbestämda externa platser eller självinitiera externship i San Diego eller någonstans i världen, lägga till en kulturell erfarenhet till hands-on inlärningsmöjligheten.

Bar Review Program

Efter examen kan du delta i det framgångsrika Bar Review Programmet, som ger ytterligare förberedelser för barundersökningen.

Programmet ger en fullständig granskning av alla ämnen som testats på California Bar Examination samt uppsatsverkstäder, flervalsfrågor, workshops för prestationstest, flera simulerade tentor och grupp- och individuell handledning.

Tvåårs- och deltidsalternativ

Den treåriga akademiska kalendern tillåter intresserade studenter att studera året runt och slutföra sin utbildning om två år. California Western erbjuder också ett deltidsprogram.

Program taught in:
Engelska
Last updated November 13, 2018
Denna kurs är
Startdatum
Jan. 2019
Aug. 2019
Duration
2 - 3 år
Part-time
Full-time
Pris
26,160 USD
per trimester (heltid). 18 380 USD per trimester (deltid).
Deadline
Request Info
(Regular JD applicants). Nov. 15, 2018 (Transfer and Visiting Applicants).
By locations
By date
Startdatum
Jan. 2019
Slutdatum
Application deadline
Request Info
(Regular JD applicants). Nov. 15, 2018 (Transfer and Visiting Applicants).
Startdatum
Aug. 2019
Slutdatum
Application deadline
Apr. 1, 2019
(Regular JD applicants). Jul. 15, 2018 (Transfer and Visiting Applicants).

Jan. 2019

Location
Application deadline
Request Info
(Regular JD applicants). Nov. 15, 2018 (Transfer and Visiting Applicants).
Slutdatum

Aug. 2019

Location
Application deadline
Apr. 1, 2019
(Regular JD applicants). Jul. 15, 2018 (Transfer and Visiting Applicants).
Slutdatum