Juristkandidat LLB (Hons)

Allmänt

Programbeskrivning

Översikt

Banan, unik för Cypern, blandar det engelska juridiska arvet med den nuvarande Cypernlagstiftningen. Till förmån för våra lokala studenter kombineras utbildning inom de två systemen inom vissa moduler och i de fall där lagen är väldigt annorlunda ges separata Cypern juridiska moduler. Således kommer våra lokala studenter inte bara att utbilda sig med enastående kunskaper i både engelsk och cypriotisk lagstiftning utan också ha kunskaper om juridisk terminologi på både engelska och grekiska, förutom flyt på båda språk - viktigt i en alltmer globaliserad värld. Det är viktigt att notera att kursen har utformats på ett sådant sätt att eleverna kan undvika, om de vill, all undervisning i Cyperns lag, undervisas helt på engelska och följa en ordinarie LLB-kursplan i Storbritannien.

LLB på UCLan Cypern är den enda lagen examen på ön validerad av advokatförvaltningen myndighet och Bar Standards Board of England och Wales. Exklusiv på Cypern, LLB-kandidater från UCLan Cypern ska få samma högskoleexamen, med identiska rättigheter, privilegier och rättigheter, som LLB-examen från ett engelska eller walisiskt universitet.

Som en följd av detta kommer våra kandidater att ha möjlighet att sätta sin professionella jurist examen i London, till exempel utan att behöva återvända till universitetet för att få en kvalificerad juridisk examen först. Under dessa utmanande ekonomiska tider är det globalt viktigt att veta att en brittisk kvalificerad jurynivå godkänns av (lag) yrkesorganisationer i ett antal olika länder runt om i världen, inklusive Cypern.

Dessutom har LLB också erkänts som en kvalificerad laggrad av Cypern Bar Council.

Ackreditering / Länk med professionella organ

LLB (Hons) kursen på UCLan Cypern har ackrediterats av Solicitors Regulation Authority och Bar Standards Board (respektive regulatoriska organ för advokater och barristers i England och Wales). Med denna viktiga ackreditering erkänns LLB på UCLan Cypern som en kvalificerad jurynivå, vilket ger ett undantag från det akademiska skedet av professionell juridisk utbildning för dem som vill bli advokater eller advokater. Dessutom har LLB av UCLan Cypern också erkänts som en kvalificerad laggrad av Cypern Bar Council.

Karriärmöjligheter

Kandidater kommer att ha materiell juridisk kunskap och viktiga överlåtbara färdigheter som värderas högt av arbetsgivare. Juridiska kandidater är mycket anställningsbara inom ett brett utbud av yrken: juridisk yrke; offentlig och privat sektor administration och förvaltning rådgivningstjänster; tillhörande juridiska yrken; rättslig verkställighet och regleringstjänster företag, bank, försäkring och finansiella tjänster; primär, sekundär och högre utbildning.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The University of Central Lancashire, Cyprus (UCLan Cyprus), has been established since 2012, in Larnaka. It is located in Pyla, Larnaka, and it is now in its seventh year of operation.

The University of Central Lancashire, Cyprus (UCLan Cyprus), has been established since 2012, in Larnaka. It is located in Pyla, Larnaka, and it is now in its seventh year of operation. Läs mindre