Programmet grundades 2007. Sedan starten har programmet erbjudit kurser i offentlig rätt och sharia, som undervisas på arabiska och engelska. Programmet är erkänt lokalt och internationellt och kvalificerar sina akademiker att vara redo att konkurrera på den professionella marknaden effektivt.

Program meddelande

Förberedelse av framstående professionell legalitet med grundläggande moraliska värderingar, juridisk kompetens och kunskap om Saudiarabisk och internationell rätt och sharia.

Fördelarna med lagprogrammet vid Dar Al-Hekma University

Kandidatprogrammet vid Dar Al Hekma University är det första kvinnors lagprogram i Saudiarabien som ska läras på både arabiska och engelska.

Det är det första programmet i den västra regionen i Saudiarabien som lär ut internationell rätt. Läroplanen kombinerar teoretiska lektioner och tillämpade färdigheter som gör det möjligt för eleverna att lära sig Saudiarisk, sharia och internationell rätt. Programmet gör det möjligt för kvinnliga studenter att formuleras på både arabiska och engelska. Och låter dem välja kurser som kompletterar deras individuella intressen och professionella mål.

Juriststuderande har skildrat prestanda på högsta regionala och internationella nivåer. Dar Al-Hikma Law Programmet var det enda programmet för att representera kungariket i internationella rättsliga skiljespel, med Dar Al-Hikma som det bästa laget i Mellanöstern i följd de senaste åren.

Lagprogrammet innehåller högkvalificerade fakultetsmedlemmar från prestigefyllda universitet runt om i världen, bakgrund och forskningsintressen inom juridikområdet, så att studenterna kan lära sig om olika internationella kulturer under studien.

Universitetets unika och rika miljö gör det möjligt för universitetets unika och rika miljö att förbättra sitt självförtroende och att presentera och presentera muntliga och skriftliga juridiska argument med tillförsikt och styrka som stöds av argument och bevis och utmaningar i internationella juridiska forum.

Lagprogrammet gör det möjligt för akademiker att arbeta i internationella advokatbyråer och att fortsätta sina högre studier i prestigefyllda internationella universitet. .

Karriärmöjligheter eller karriärmöjligheter

Juridiska programutexaminerade kan arbeta som:

  • Advokater för lokala företag i Saudiarabien.
  • Advokater hos internationella företag både inom och utanför Saudiarabien.
  • Inrikes advokater eller juridiska rådgivare i offentliga, privata eller andra organisationer.
  • En position i ministerierna.
  • Civilt kontor.
  • Analytiker från den mellanstatliga organisationen.
  • Politisk korrespondent.
  • Fakultetsmedlem (efter examen från doktorandstudier).
Program undervisas på:
  • Engelska
Senast uppdaterad April 30, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Sep 1, 2019
Duration
4 år
Heltid
Pris
320,000 SAR
Stipendier är tillgängliga
Deadline
Aug 29, 2019
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sep 1, 2019
Slutdatum
Maj 5, 2020
Sista anmälningsdag
Aug 29, 2019

Sep 1, 2019

Location
Sista anmälningsdag
Aug 29, 2019
Slutdatum
Maj 5, 2020