LL.M. examen i amerikansk rätt

Allmänt

Programbeskrivning

Det ettåriga LL.M. (Master of Laws) grad är för utländska advokater som redan har tjänat grundskolans examen från universitet i sina hemländer. Programmet erbjuder internationella jurister möjlighet att utveckla behärskning av nyckelområden av amerikansk lag på en av landets högsta lagstadier, University of North Carolina, Chapel Hill (UNC-CH). Jur studenter får juridisk utbildning i amerikansk lag genom UNC: s lagstadgade nationellt erkända centra och områden med akademisk styrka inom juridiska områden som är i hög efterfrågan över hela världen (t.ex. bank- och finanslag, energi / naturresurser och IP-lag). Jur studenter tar de flesta av sina klasser tillsammans med JD-studenter, så att de kan dela sina internationella perspektiv när de lär sig amerikansk lag. Jur Studenterna kan fokusera på ett specificerat kompetensområde som erbjuds inom några utvalda lagar eller LL.M. studenter kan bedriva en mer allmän amerikansk lagsystem täckning. Det finns ingen officiell gräns för storleken på LL.M. kohort varje år. Vi är dock ett nyare program och är sålunda mindre än många andra LL.M. utbildningsprogram. På grund av denna mindre storlek på programmet, LL.M. studenter får stark individuell uppmärksamhet och hjälp av LL.M. programadministration, LL.M. fakultetschef, och lagskolans fakultet. Jur Studenterna tillhandahålls de ytterligare resurserna till två dekanfellows och en hedersskrivande forskare som tjänsteleverantörer och studentrådgivare till LL.M. studenter.

Jur vid UNC från UNC School of Law på Vimeo.

CURRICULUM

Studenterna går i höstterminen och krävs för att ta 24 studiepoäng självklart arbete eller mer under läsåret, behålla minst 2,25 GPA efter examen, för att ta emot LL.M. grad. Studenter som inte har fått sin juridiska utbildning i common law länder får grundstötning i amerikansk rätt traditionen genom stiftelser i USA Common Law kurs. I USA juridisk forskning och skrivande kurs, alla elever får utbildning i en mängd olika skriftliga och muntliga professionella kommunikationsstilar samt grundläggande färdigheter för amerikanska juridiska inställningar. Studenter göra akademisk plan som passar deras individuella professionella behov, att välja från ett urval av första året och övre nivå kurser tillgängliga via JD programmet för återstoden av kurser och kredit timmar. Med godkännande av LL.M. fakultetschef, kan eleverna fullfölja en magisteruppsats och / eller ta en juridisk relaterad, utbildad nivåkurs i en annan UNC-avdelning, vars timmar kan räkna med de 24,0 kredit timmar som krävs. UNC Law erbjuder spår av expertis att en LL.M. Studenten kan välja att fokusera på val av kurser om studenten väljer.

Antagning / AVGIFTER

De sökandes prestationer att säkra sin första juristexamen bör visa akademisk kvalitet med en medelhalt på B / 3,0 eller motsvarande. Kunskaper i engelska - med ett minimum av TOEFL-poäng på 80 på internetbaserat testformat (iBT) eller ett minimum av IELTS-poäng på 6,0 - är också ett krav. Genom våra erbjudanden på lagskolan har vi ett starkt program för såväl utländska advokater som redan har praktiserat lag för ett antal år och för sökande som är i början av sina jurister. De sökande kan lämna in ansökan material genom LSAC eller skicka direkt till UNC School of Law. Ansökningsperioden är öppen 15 oktober - 31 maj. Jur eleverna går in i höstterminen och börjar sin frontbelastade LL.M. kurser i mitten av augusti av läsåret. Vår LL.M. studenter deltar aktivt i Pro Bono-möjligheter (bra för kraven i NY-barlicenser) och för att tjäna både kredittimmar och erfarenheter och erfarenheter från externship-placering på ett brett spektrum av olika juridiska områden. Vår LL.M. akademiker som har gått på att ta bar tentor i New York och Washington, DC, har upplevt god framgång eller passagerarhastigheter.

Chapel Hill och North Carolina är underbart trevliga och säkra miljöer (akademiskt, miljömässigt och socialt) som bidrar till studentens framgångsrika genomförande av LL.M. grad och till studentens personliga njutning av denna "södra delen av himlen", den fras som UNC-CH och Chapel Hill är kända!

Vi hoppas att du kommer att gå med oss.

Senast uppdaterad Nov 2017

Om skolan

UNC School of Law was founded in 1845 and is part of the University of North Carolina at Chapel Hill, the nation's first state-supported university. The school has been approved by the American Bar As ... Läs mer

UNC School of Law was founded in 1845 and is part of the University of North Carolina at Chapel Hill, the nation's first state-supported university. The school has been approved by the American Bar Association since 1928. Läs mindre