LLB (Hons) i Mänskliga Rättigheter

London South Bank University

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

LLB (Hons) i Mänskliga Rättigheter

London South Bank University

Bli en verklig livsparare

Att arbeta i människorättslagar innebär att du dagligen spelar en roll för att förändra livet till det bättre och försvara dem som inte kan försvara sig.

Som en del av examen studerar du straffrätt, kön och rättvisa, medicinsk rätt, medborgerliga rättigheter, alternativ tvistlösning och medicinsk rätt, vilket ger dig en solid grund för att bygga din karriär.


Varför Mänskliga rättigheter lagen på LSBU?

 • Lyckliga elever: Nej.1 Storbritannien bred för tillfredsställande övergripande med kursen i lag (Guardian League Table, 2018) med en energisk Student Law Society som arrangerar samtal, besök och tävlingar.

 • Bra undervisning - vi är nr 1 i London för undervisning, akademisk support, bedömning och feedback (National Student Survey 2016).

 • Experter akademiker - våra lärare är kvalificerade advokater och barristers, passerar sina insikter, real-world case expertis och passion för lag.

 • Enastående faciliteter - vi kommer att utrusta dig med en iPad mini, komplett online support och tillgång till ett personligt e-bibliotek värd £ 6000.

 • Arbetslivserfarenhet - du kan volontär på Lambeth County Court Help Desk, med lokala advokatbyråer, eller vara juridisk rådgivare på LSBUs kostnadsfria drop-in juridiska rådgivningsklinik.

 • Alternativ väg - vi är det enda universitetet i London som erbjuder juridisk verkställande jurist via CILEx-modulerna på LLB. Fyll i de nödvändiga alternativen och du kommer att bli berättigad att bli kandidatmedlem i CILEx.


Nyckelkursinformation - beställd enligt läget

Läge


moduler

Alla våra kvalificerade juridiska grader delar ett gemensamt första år, så du kommer att få dig en bred juridisk förståelse från offen. Under år två börjar du specialisera, börjar med att utveckla din anställbarhet. Året tre tar med sig ett fokus på självständig inlärning, så förvänta dig gott om projektarbete.

Under hela kursen kommer du att utvärderas på ett antal olika sätt, vilka var och en har blivit särskilt utvalda för att vara relevanta för de färdigheter som du förväntas visa. Dessa inkluderar kurser, muntlig presentation, flervalsprov, fallanteckningar, uppsatser i klass och tentor.

År 1

Semester 1

 • Juridiska färdigheter, juridisk studie, rättssystemet (inklusive stiftelsen)
 • Grundlagen i offentlig rätt
 • Introduktion till kontrakt och skada

Semester 2

 • Introduktion till offentlig och EU-lagstiftning
 • Kontrakt lag
 • Skadeståndsrätt

År 2

Semester 1

 • Arbeta i lagen (inklusive stiftelsen)
 • Straffrätt 1
 • EU-rättigheter

Semester 2

 • Straffrätt och lagen om kriminella bevis
 • Fastighet, eget kapital och trusts 1

Plus ett alternativ från nedan för termin 2 (observera att även om de flesta valfria moduler körs, garanterar vi inte att vi kör varje modul varje år):

 • Jämförande lag - juridiska traditioner i världen
 • Jurisprudence, lag och politik
 • Reglerande principer för underhållning och medielagstiftning

År 3

Semester 1

 • Fastighet, eget kapital och förtroende 2

Semester 2

 • Jordrätt

Endera termin 1 eller 2

 • Projekt (detta är en obligatorisk modul som eleverna kan välja att slutföra i antingen termin 1 eller 2)

Plus tre valfria moduler (Observera att eleverna måste slutföra tre moduler per termin. Även om de flesta valfria moduler körs, garanterar vi inte att vi kör varje modul varje år):

Semester 1 alternativ

 • Civilrätt och individen
 • Brottmål i sammanhanget

Semester 2 alternativ

 • Civilrättsliga tvister
 • Europeiska mänskliga rättigheter
 • Internationellt skydd för mänskliga rättigheter


anställbarhet

Med en kvalificerad juridisk examen kan du fortsätta att söka till kursen Juridisk praxis eller Bar Professional, för att kvalificera som advokat eller advokat. Du kan också tillämpa din examen på andra karriärer som värderar analytiska och övertygande färdigheter.

En juridik grad erbjuder en mängd olika karriärval i en av de mest välbetalda och socialt viktiga sektorerna. Den typ av karriär som erbjuds kan bero på vilken typ av advokatbyrå du vill arbeta för, och eventuellt det juridiska området du specialiserar dig i. Och alternativen är inte heller begränsade till sektorn för juridiska tjänster på grund av det antal överlåtbara färdigheter som uppnåtts från kursen.


DAC anställbarhet partnerskap

DAC Beachcroft samarbetade med LSBU för att skapa ett anställbarhetsprogram som syftar till att öka mångfalden inom företaget. Projektet kom till följd av Nick Youngs (regional partner vid DAC Beachcroft) stark anslutning till LSBU som alumni på universitetet.

Nick Young är en alumnus här på LSBU och skapade detta anställbarhetsprogram för att öka mångfalden inom hans firma, DAC Beachcroft, där han är en regional partner.

DAC Beachcroft stöder utvecklingen av juridikstudenter på LSBU med anställbarhetsförmåga genom utbildning och förberedelse för ett utbildningskontrakt och de åtgärder som är inblandade i att säkra ett kontrakt.


Arbetar i juridikmodulen

Att arbeta i lagen är en obligatorisk modul för andraåriga LLB-studenter. Modulen levererar sessioner om utbildningsanställdhet, skriva ansökningar om lagarbete, utveckla Curriculum Vitae och göra presentationer. Du använder aktivt material på nätet som utvecklats av University Careers Service för att uppmuntra dig att tänka på dina kunskaper, färdigheter och attribut när du överväger karriärmöjligheter. Personlighet och psykometriska test utförs för att du ska kunna reflektera över och ge möjlighet att utvecklas vidare som en del av Personal Development Plan (PDP). Modulen går vidare för att introducera dig till de omtvistade och icke-omtvistade arbetsområdena, vilket ger en möjlighet att uppskatta tillämpningen av lagen i praktiken.

Vi lägger stor vikt vid anställbarhet: du har stöd för att få arbetslivserfarenhet och ytterligare kvällsseminarier är anordnade för utövare att prata med dig om livet i praktiken. Vi arrangerar regelbundet fortlöpande professionella utvecklingssessioner, som är öppna för dig att delta och nätverk med utövare.


Lagstudentens redaktionstidning

Utöver dessa program får studenterna möjlighet att vara bidragsgivare och redaktörer i den årliga juriststuderande, The Devil's Advocate.


Anställbarhetstjänst

Vi är Årets Universitet för forskarutbildning - Tiderna och söndagstiderna Bra universitetsguide 2018.

På LSBU vill vi sätta upp dig för en lyckad karriär. Under dina studier - och i två år efter att du har examen - får du tillgång till vår anställbarhetstjänst, som inkluderar:

 • En online styrelse där du kan se ett brett utbud av placeringar: deltid, heltid eller frivillig. Du kan också gå in för att se våra rådgivare, som alltid är tillgängliga för att hjälpa dig att ta nästa steg i din sökning.
 • Vårt Careers Gym erbjuder gruppverkstäder på CV, intervju tekniker och att hitta arbetserfarenhet samt regelbundna presentationer från arbetsgivare inom en rad sektorer.

Vårt Student Enterprise-team kan också hjälpa dig att starta eget företag och utveckla värdefulla entreprenörskap.


Undervisa och lära


Gratis iPad och kärna e-böcker

Vi erbjuder dig en gratis iPad inklusive kärnböcker, plus du får även några exemplar av böcker. Du får också tillgång till VLE (Virtual Learning Environment) för att dra nytta av veckovis onlineundervisning. Detta inkluderar frågesport med snabb återkoppling och ljudpresentationer som sammanfattar föreläsningarna. Detta är förutom ansikte mot ansikte undervisning vid föreläsningar och seminarier.


Personlig handledning

Som student i juridik och samhällsvetenskap kommer du att tilldelas en namngiven handledare under din första term vid LSBU. Din handledares roll är att vara din primära kontakt för akademiskt och professionellt utvecklingsstöd.

Din handledare kommer att stödja dig för att få ut det mesta av din tid på LSBU, ge råd och skyltning till andra stödkällor vid universitetet. De borde vara den första personen vid universitetet som du talar om om du har några svårigheter som påverkar ditt arbete. Dessa kan vara akademiska, ekonomiska, hälsorelaterade eller en annan typ av problem.

Du kommer att ha avtal med din personliga handledare minst en gång i termin i 30 minuter under hela kursen. Du kan kontakta din handledare för ytterligare support via e-post eller personligen under kontorstid.


Ingångskrav

 • En nivå ABB eller
 • BTEC Nationellt Diplom DDM eller
 • Tillgång till HE Diploma med 33D 3M 9P eller
 • Likvärdiga nivå 3 kvalifikationer värda 128 UCAS poäng.
 • Sökande måste hålla 5 GCSEs AC inklusive matematik och engelska eller motsvarande (reformerade GCSEs grad 4 eller högre).
 • Vi välkomnar kvalifikationer från hela världen. Engelska språkkunskaper för internationella studenter: IELTS-poäng på 6,0 eller Cambridge-färdighet eller avancerad grad C.
 • Arbetslivserfarenhet hos advokatbyrån före anmälan är inte nödvändig. Men om du kan säkra någon, kommer det att ge en bra inträdespunkt och börja din egenutveckling kopplad till lag.

Alla moduler kan ändras av universitetet och kan skilja sig från de moduler du erbjuds under dina studier.

Denna skola erbjuder program i:
 • Engelska


Senast uppdaterad June 10, 2018
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Varaktighet
3 år
Heltid
Price
Pris
9,250 GBP
År 1 Heltid Storbritannien / EU-avgift: £ 9250; Internationell avgift: £ 13125.
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - London, England
Startdatum : Sept. 2019
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2019
Storbritannien - London, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan