LLB (Hons) i juridik

Allmänt

Programbeskrivning

Den bästa förberedelsen för det juridiska yrket är att tänka som en advokat från första dagen. Vårt praxisbaserade tillvägagångssätt innebär att du kommer att lära dig att förstå lagen i samband med vardagslivet och rättslig praxis och tillämpa ditt lärande på flera sätt.

Den här lagen examen har designats av erfarna akademiker och utövare, med input från vårt internationellt kända Crucible Center for Human Rights and Social Justice. Det är utformat specifikt för att fokusera på din karriärutveckling.

Under hela din examen kommer du att arbeta med utövare från den juridiska sektorn. Du får praktisk erfarenhet av att genomföra en lag genom vår pro bono-verksamhet med Citizens 'Advice Bureau och har möjlighet att gå på arbetsplatser.

Från början uppmuntras du att engagera dig i juridiska frågor och reflektera över vad du lär dig som en integrerad del av din upplevelse. En stor del av din tid kommer att ägnas åt att arbeta ansikte mot ansikte med handledare och utveckla din förståelse för juridiska frågor, särskilt de grundläggande färdigheter och kompetenser som juridiska utövare förväntas ha. Enligt National Student Survey 2019 rankas Roehampton Law School som nummer ett i sektorn för akademiskt stöd.

Du kommer att utveckla en förståelse för olika områden inom lagstiftning och rättslig praxis genom att besöka de historiska domstolarna i centrala London. I år har studenter observerat ärenden i Högsta domstolen, besökt andra domstolar och domstolar som en del av modulen Law in Practice och besöker också parlamentets hus.

Moduler tillgängliga för närvarande inkluderar juridiska system, etik och färdigheter, som täcker strukturen och funktionen i det engelska rättssystemet; Allmän rätt och mänskliga rättigheter, som utforskar medborgerliga friheter och mänskliga rättigheter; och vår lag i praktik moduler i år ett, med fokus på juridisk kommunikation, och år två, på affärs- och kommersiell medvetenhet.

Vår dedikerade lagkarriärrådgivare har upprättat länkar med forskarrekryterare och kan ge dig idéer och tips för att hjälpa dig få ett bra examensarbete. Tillsammans kommer du att kartlägga dina lämpligheter och skapa en karriärplan. Vi tillhandahåller också personliga sessioner i CV och applikationsskrivning, presentationer, håliga intervjuer och utbildning i kommersiell medvetenhet, samt ger dig möjligheter att utveckla dina nätverkskunskaper.

Innehåll

År ett

 • Förstå förståelse för de engelska rättssystemens nyckelfunktioner, utforska den moraliska dimensionen i praktiken av lagen, ta sig an straffrätt och mänskliga rättigheter och lära sig att presentera motiverade och logiska argument.
 • Studera lag i praktik 1: Juridisk kommunikation, en interaktiv modul utformad för att bygga dina färdigheter och förtroende för juridisk kommunikation, och hjälpa dig att förstå hur du tillämpar lagen i praktiken och i ett större samhälle.

År två

 • Law in Practice 2: Commercial Awareness kommer att introducera dig till den kommersiella världen och advokaternas roll i den, inklusive lagen som ett företag (hur advokatföretag tjänar pengar) och rollen som finansmarknaderna.
 • Bygg på dina juridiska färdigheter genom att studera olika typer av avtalsrätt och utveckla en förståelse för skadeståndslagen och din förmåga att tillämpa lagen för att lösa juridiska problem.
 • Lär dig lagen om företagsföretag och utforska de juridiska teorierna, reglerna och kommersiella drivkrafterna som påverkar praxis för lag om aktiebolag, partnerskap och andra affärsmodeller.
 • Andra moduler inkluderar EU-rätten och fastighetslagen.

År tre

 • Välj mellan alternativ inklusive anställningsrätt, företagsfinansiering och förvärv, familjerätt, internationella mänskliga rättigheter och medicinsk och skatterätt.
 • Få praktisk erfarenhet av juridisk praxis på en placering eller hos Citizens 'Advice Bureau.

Karriärvägar till juridisk yrke

Att bli advokat:

Solicitors Regulation Authority (SRA) förändrar processen för att bli en advokat.

Solicitors Qualifying Exam (SQE) kommer att vara en central bedömning för alla som vill kvalificera sig som advokat i England och Wales. Det kommer sannolikt att införas 2020.

Detta innebär att din kvalificeringsväg till att bli advokat från 2020 måste inkludera:

 • Passerar steg 1 och 2 i SQE. Den första fokuserar på juridisk kunskap och den andra på praktiska juridiska färdigheter.
 • Att ha en examen (i vilket ämne som helst) eller motsvarande examen.
 • Har en betydande arbetslivserfarenhet.
 • Att klara karaktärs- och lämplighetskraven.

Att bli barrister:

Barristers regleras av Bar Standards Board. Du kommer inte att behöva slutföra SQE för att bli en barrister (eftersom SQE endast gäller avsedda advokater), även om det finns några ändringar i kvalificeringsvägen.

Kvalificeringsvägen till att bli barrister omfattar för närvarande:

 • Kravet på en kvalificerad lagsexamen på 2: 2 eller bättre (eller en examen i juridik).
 • Behovet av att klara ett datorbaserat Bar Course Aptitude Test.
 • Avslutande av Bar Professional Training Course.
 • Tillträde till ett Inn of Court och avslutande av pupillage.

Karriärmöjligheter

Denna kurs kommer att förbereda dig väl för en rad juridiska karriärer inklusive att arbeta som praktiserande advokat, advokat eller paralegal, arbeta i akademisk rätt eller arbeta i alla karriärer som kräver kritiska resonemang färdigheter.

Vårt karriärteam finns tillgängligt för att stödja dig från början av dina studier tills du har gått examen. De hjälper dig att bygga ditt CV, förbereda dig för intervjuer och träffa och lära av framgångsrika kandidater som arbetar högst upp i sin karriär. Du har också möjligheter att arbeta med våra partners över hela London och utanför, och delta på en Roehampton jobbmässa där du kan ta reda på om examenmöjligheter och träffa arbetsgivare.

Ingångskrav

Specifika inträdeskrav:

 • En nivå som krävs inom humaniora, samhällsvetenskap och företag föredrog. GCSE-krav: engelska och matematik, grad C
Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

We change lives by helping our students to develop the confidence, knowledge and values they need for a successful and fulfilling life. We produce world-class research that helps us understand the wor ... Läs mer

We change lives by helping our students to develop the confidence, knowledge and values they need for a successful and fulfilling life. We produce world-class research that helps us understand the world and change it for the better. Läs mindre