Det ger den grundläggande träningen - levererad av professionellt kvalificerade akademiker - att du måste fortsätta och bli en framgångsrik advokat eller barrister - och det är verkligen fascinerande. Du kommer att lära dig om banbrytande forskningsämnen som krigsförbrytelser och kvinnor i fängelse från ledande akademiker - och på grund av sin erfarenhet inom området får du också en bra praktisk grund för hur lagen fungerar och hur juridiska metoder fungerar . Veckans seminariesupport och regelbundna uppföljningar med din dedikerade personliga handledare kommer att underlätta dig för en studie på universitetsnivå - vi ger dig all den support du behöver för att bli en mycket anställbar och kunnig juridisk professionell.

Vi antar ett brett utbud av inlärnings- och undervisningsmetoder, utformade för att hjälpa dig att utvecklas som en självständig elev. Dessa inkluderar interaktiva online-sessioner, e-lärande aktiviteter, workshops, reflekterande klinisk juridisk utbildning, grupparbete, forskningsövningar, presentationer, mooting och debatt samt de mer traditionella seminarierna och föreläsningarna. Du kommer att ha mer strukturerad klasskontakt i år ett av ditt lagprogram för att stödja din övergång till högre utbildning.

Kursen omfattar ett brett spektrum av moduler som ger eleverna en förståelse för olika områden av lagen samt, vid UCLan, en kompetens ryggrad som är inbäddade genom dina tre år. Denna ryggrad säkerställer att du får viktiga överlåtbara och anställningsförmåga som sedan konsolideras i kärn- och valfria moduler. Du kommer också att ha en livlig internationell smak för föreläsningar på grund av en diskussion från en mängd studentperspektiv - du kan väl vara i klass med studenter från ett antal andra länder.

Tillvägagångssättet för undervisning och inlärning är "studentcentrerad": det innebär att ansvaret för att uppnå lärandemål är placerat på studentinitiativ för att självstyra ditt eget studieprogram.

Jag fann att jag studerade lag på UCLan intensivt och utmanande ibland, men också stimulerande och roligt. Många av den akademiska personalen är utmärkta lärare, med stor entusiasm för sina ämnen, och detta motiverar studenterna att hålla sig bestämda och fokuserade. Ännu viktigare är att min tid med Lancashire Law School har tagit mig på en resa av personlig upptäckt, tillväxt och utveckling. Jag har förvärvat så många användbara färdigheter från kursen, i synnerhet muntliga kommunikationsförmåga. Seminarie diskussioner, muntliga presentationer, intervjuer och förhandlingar, mooting och debatter används kraftigt över alla moduler på juridik och, trots att lite skrämmande i början, de här inlärningsmetoderna verkligen hjälpte till att bygga mitt självförtroende.

Mandhlase Mwanza

Mandhlase inskickade till universitetet som en mogen student i september 2008 och i slutet av det första året vann hon Lancashire Law School-priset för bästa akademiska prestanda. Därifrån fortsatte hon att uppnå utmärkta betyg på graden, som kulminerade i hennes välförtjänta utmärkelse av en första klassens examen.


Medarbetarna underlättar processen genom att tillhandahålla lämpliga läromedel och stöd, till exempel handböcker för moduler, föreläsningar, läslistor och support för onlinestudenter. Du kommer att uppmuntras att anta en självständig inriktning på lärande genom effektiv användning av privat studietid för att undersöka information och svara på uppgifter och frågor. Du kommer att stödjas både akademiskt och pastoralt genom denna process av akademisk personal med ansvar för de studerade modulerna och även av en personlig handledare, som är en akademisk medarbetare med särskilt ansvar för att ta hand om dig under hela din utbildning vid UCLan.

Våra föreläsare är både akademiska och professionella bakgrunder, vilket gör att vårt engagemang för forskningsinformerad undervisning maximeras. Du lärs av ledande akademiker och av personal som är professionellt kvalificerade som advokater och advokater och ger dig en god förståelse av materiell rätt och dess praktiska tillämpning.

Våra professorer brukar lära sig på kursen så att eleverna får höra handleda om banbrytande forskningsämnen som krigsförbrytelser, kvinnliga fängelser och strafflag. Du kommer också att dra nytta av personalens yrkeserfarenhet och från skolans engagemang för forskarinformerad undervisning. Lancashire Law School ligger i framkant av forskningen inom ett antal specialiserade juridiska områden, inklusive utredningar av brott och straffrätt. Över 50% av forskningen är klassad som internationellt betydande eller världsledande. Våra externt finansierade projekt har inkluderat att titta på en alkoholpolitik för Europa, hatkriminalitet i Europa och internationella krigsförbrytelser. Det finns möjlighet för studenter att bidra till forskningsprojekt genom internt arbete.

Jag studerade ursprungligen lagen genom grundvägen, för jag hade aldrig varit säker på min skrivförmåga. Kursen gav mig en inblick i den rättsliga världen samtidigt som jag förstärker mitt självförtroende både personligen och akademiskt. Jag skulle aldrig ha haft förtroende för att springa för lagstadgets president utan det!

Stephanie Lomas, nuvarande LLB-student

Du kan gå med i Studentkårsföreningen, som drivs av studenter för studenter, och har arrangerat evenemang som resor till London för att besöka Högsta domstolen, Kungliga domstolarna och Old Bailey, en Law Ball och många gästtalare.

Varje år anordnar vi en särskild lagkursmässa som stöds av en rad arbetsgivare från Crown Prosecution Service (CPS) till landsting och advokatbyråer.

Du kommer att stödjas för att hitta juridiska placeringar och ha många möjligheter att besöka relevanta rättsliga verksamheter, både lokalt och utöver. Under den här kursen kan du besöka många av de europeiska institutionerna under en veckolång studiebesök i Bryssel.

Vi har också ett nätverk av alumner som arbetar i stora nordvästliga organisationer som erbjuder praktik till våra studenter.

Branschlänkar

Lagskolan har enastående förbindelser med advokatbyrån, polisen och probationstjänsten och våra studenter trivs regelbundet besök och samtal från ledande utövare, akademiker, barristers, advokater och domare.

Vårt mål är att ge dig en överlägsen studentupplevelse och det här säger våra elever som gör oss tydliga för publiken:

 • Utbudet av tillvalsmoduler tillgängliga
 • Tillsättarnas vänlighet och tillgänglighet - du vet dina handledare och dina handledare känner dig!

Ingångskrav

Vårt typiska erbjudande är 104-112 UCAS-poäng. Vi driver en flexibel antagningspolitik och behandlar alla som en individ. Det innebär att vi kommer att ta hänsyn till dina pedagogiska prestationer och förutsagda betyg (i tillämpliga fall) tillsammans med din ansökan som helhet, inklusive arbetslivserfarenhet och personligt uttalande.

Allmänna studier accepteras

 • BTEC Extended Diploma: Distinction, Merit, Merit
 • BTEC Diplom: Distinction * Distinction - Distinction * Distinction *
 • Pass åtkomst till HE: med 106 - 112 UCAS poäng
 • International Baccalaureate: Pass Diploma inklusive 104 - 112 UCAS poäng från högre nivå ämnen.
 • IELTS: betyg 6 med ingen poäng lägre än 5,5
 • GCSE: 5 GCSEs i betyg C / 4 inklusive matematik och engelska eller motsvarande

Kursöversikt

År 1
 • Kontrakt lag
 • Straffrätt
 • Juridisk metod
 • Offentlig rätt

Pathways Nyckel

 • Professionell Legal
  Professionell Academic
  Företag
  Brott och brottmål
  Internationell
År 2

Alternativ (Välj FOUR)

 • Jordrätt
 • Tort Law
 • Familjerätt
 • Mänskliga rättigheter
 • Forskningsmetoder
 • Konsumenträtt
 • Anställningsrätt
 • Straffrättslig praxis
 • Kriminologi
 • EU: s inre marknadslagstiftning
 • Internationella brottmålsrätten
 • Folkrätten
År 3

Alternativ (Välj FOUR)

 • Eget kapital och förtroende i liv och död
 • Avhandling
 • Juridik
 • Professionalism
 • Medicin och lagen
 • Tvistlösning
 • Företags- och bolagsrätt
 • Lag för entreprenörer
 • Policing
 • Sex och våld
 • Transnationell handelsrätt
 • Privat internationell rätt

Läromiljö och bedömning

Skolans undervisningsmiljö är utformad för att stimulera lärandet. Vi utnyttjar de många moderna föreläsningssalterna på campus som alla har toppmoderna audiovisuella support och presentationsmöjligheter. Alla undervisningslokaler i små grupper innehåller toppmoderna audiovisuella utrustningar för att förbättra och stödja inlärningsupplevelsen.

Som du kan förvänta dig från en lagstadgskollegang som har för avsikt att öka anställbarheten hos sina studenter, finns det ett antal dedikerade kompetensutvecklingsrum med inspelnings- och uppspelningsfaciliteter inom skolan själv. Det finns också ett imponerande moot domstolsrum som ser ut som en riktig domstol och ger eleverna en ovärderlig verklig pedagogisk upplevelse. Moot courtroom används också i stor utsträckning för extra-curricular aktiviteter som mooting tävlingar, advocacy utbildning och besökande högtalare. Biblioteket innehåller ett dedikerat rättsbibliotek med en mängd läroböcker, lagrapporter och tidskrifter samt ger ett tyst utrymme för studenter att studera både individuellt och som en del av en grupp. Lagskolans omfattande e-law library-anläggning ger tillgång till många juridiska och akademiska källor från Storbritannien och bortom och är tillgänglig för studenter inte bara när de är på campus men när de sitter framför en dator.

Det finns en dedikerad Blackboard-sida för varje modul som ger omfattande support på nätet, från modulhandböcker och föreläsningsrapporter till självtestprov och interaktiva revisionsmaterial.

Bedömning sker på olika sätt, från den traditionella osynliga tentamen till sedda undersökningar. slutet av modulen och i kursen formativa kursbedömningar; e-frågesporter; e-fallstudier grupp- och individuella presentationer; portföljer; personlig utveckling reflekterande dagböcker; moots och debatter och muntliga prestationer i seminarier.

CJAM

Slutliga års studenter och forskarstuderande studenter har möjlighet att delta i vår årliga cJAM anställbarhet händelse. cJAM skakar upp det traditionella karriärmässiga formatet och ger UCLan-studenter ansikte mot ansikte med upp till 30 framgångsrika branschpersonal som alla har kommit till evenemanget med erbjudandet om värdefulla arbetsplatser. CJAM-evenemangsformatet består av fyra huvudkomponenter:

 • Eleverna hör från keynote industrin talare som delar sin personliga karriär resa och hur de kom till där de är nu.
 • Branschen Q
 • Informella nätverksmöjligheter under pauserna och lunchen.
 • Huvudelementet i cJAM är den jättehastighets pitching sessionen. Eleverna har åtta minuter av en-till-en-tiden för att kasta utvalda industrins gäster för att försöka vinna en placering. Eleverna kan välja att lägga upp en idé, deras anledningar till att ha en placering med det särskilda advokatbyrån eller att visa upp sin entusiasm, kompetens och talang. Omedelbart efter pitching-sessionen bestäms placeringar och evenemanget stängs med alla vinnande studenter presenteras med sina placeringskurser.

År 2018 fanns det fyra cJAM-evenemang och totalt 320 placeringar tilldelades. Alla som gjorde det möjligt för våra elever att skapa trovärdiga länkar i linje med deras karriärmöjligheter. För mer information om cJAM: Law, se videon och läs pressmeddelandet.

Professionell ackreditering

Kurserna valideras av advokatbyråns styrelse och Bar Standards Board, vilket innebär att de är kvalificerade jurister. Vår LLB ger den första etappen av träningen om du vill gå vidare till en karriär som antingen en advokat eller en barrister.

 • Den feedback du får från dina handledare, vilket gör att du når din potential.
 • IT stöds på plats för varje modul via Blackboard.
 • Den inbäddade kompetensens ryggrad som hjälper dig att bygga dina anställningsförmåga, dina juridiska och överförbara färdigheter och så att bli mer självsäker.
Program undervisas på:
Engelska
Lancashire Law School - University of Central Lancashire

Se 2 fler kurser från Lancashire Law School - University of Central Lancashire »

Senast uppdaterad April 17, 2019
Denna kurs är Internet, På campus
Startdatum
Sep 2019
Jan 2020
Duration
3 - 5 år
Deltid
Heltid
Pris
9,250 GBP
Heltid, per år (Storbritannien / EU). Deltid: £ 1,540 * per 20 studiepoäng studerade (UK / EU).
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Startdatum
Jan 2020
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sep 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum

Jan 2020

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum