LLB Lagen (hons)

Bradford College

Programbeskrivning

Läs den officiella beskrivningen

LLB Lagen (hons)

Bradford College

LLB Law (Hons)

Kursöversikt

Detta program erkänner behovet av att ge ett akademiskt utmanande examen som ger dig goda kunskaper om rättsliga begrepp tillsammans med en förståelse av hur lagen i samhället.

Denna kurs är ett kvalificerat juristexamen ackrediterade av Solicitors Regulation Authority och Bar Council.

Kursstruktur

Denna Honours examen består av sex terminer, tagna under tre års heltidsstudier.

Inlärningsmetoder

Programmet använder ett blandat lärande strategi där närvaro på föreläsningar, workshops och seminarier stöds av en omfattande e-learning portal, Moodle.

Resurserna på Moodle innehålla länkar till webbplatser, vår e-databaser, elektroniska böcker och handledare / bibliotekarie producerade material. Det finns avsnitt för varje modul av studier som fokuserar på särskild modul innehåll, bland annat en modul handbok med information för bedömning, kurslitteratur, verkstad-och seminarieuppgifter. Varje modul är uppdelad i en veckovis nedbrytning av material och specifika medel. Den online-resurser kan omfatta föreläsning Powerpoints, föreläsning hand-outs, tv-program, webblänkar, videoklipp, MCT och annat material.

Skriftliga bedömningar lämnas till Moodle och inlämning går igenom Turnitin (plagiat upptäckt programvara). Vårt primära syfte är inte att använda Turnitin som en straffverktyg utan som en del av inlärningsprocessen. För detta ändamål kan du skicka och åter skicka dina alster till Turnitin så många gånger som helst innan slutet inlämningsdatum, och genom denna process som du kan identifiera refererar punkter som kräver rectification.All handledare har tillgång till Skype och detta kan användas i och utanför klassrummet. Du kan använda detta verktyg för att diskutera med oss ​​under hela året. Både Skype och Moodle har också meddelandetjänster verktyg för att hjälpa kommunikationen till studenter, antingen som en grupp eller enskilda personer.

Arbetsformer

Undervisningen kommer att levereras genom en kombination av föreläsningar, workshops och seminarier.

Föreläsningar kommer att vara interaktivt, med frågestunder och andra former av studentengagemang. Workshops är utformade för att förbättra det individuella lärandet i relation till en gemensam slutuppgift (uppsättningen seminarieuppgift (er)), som sedan kommer att undersökas mer i detalj med handledare i seminariet. De individualiserade verkstäder kan ha dig öva tids essäer, medan andra är inblandade i inbördes diskussion och stöd. Alternativt kan de vara baserade på förberedelser sista minuten, tittar resurser på e-learning portal eller ens testa sina kunskaper med flervalsfrågor (MCQs). I verkstaden, ankommer det på dig att identifiera dina egna krav lärande.

Bedömning

Programmet använder ett flertal bedömningsmetoder inklusive uppdrag, undersökningar, avhandling, presentationer, bedömda moots, bedömda förhandlingar, bedömt klient intervju, "tvål box" debatter och portfölj underkastelse.

Denna mångfald av bedömningen garanterar att du kommer att ta examen med de kunskaper och färdigheter som behövs i arbetslivet, till exempel förmågan att arbeta under press och inom kort tidsbegränsningar (undersökningar), och möjligheten att ta upp en stor publik (presentationer). Programmet kommer att utveckla din kommunikationsförmåga, t.ex. skriftligen (uppdrag / portföljer) och kommunicera verbalt (moots / client konferens / förhandling). Denna kunskap och dessa kunskaper är utformade för att kunna överföras till en mängd olika yrken, om en sådan finns hos jurister eller en annan sfär, såsom handel, offentlig service och utbildning.

Arbetspraktik / Fieldwork

Arbetspraktik och juridiska kompetens är en del av detta program, du måste studera det ena eller andra i ditt andra år.

De juridiska kompetens modulerna är utformade för att replikera rättspraxis med eleverna utveckla en portfölj (ärendet) på uppdrag av en klient. I företräder en klient, kommer du utföra klient-och vittnes konferenser, utföra förhandlingar och genomföra påverkansövningar samt utarbeta ett yttrande, skriver olika korrespondenser och bedriva juridisk forskning.

Under praktik modulerna kommer du göra ovanstående verksamhet med en extern placering leverantör och under strikt övervakning av en mentor, oftast en advokat eller praktikant advokat på firman. Du uppmuntras att hitta din egen placering genom att bedriva en traditionell ansökningsprocessen, men i händelse av en sådan vara misslyckade, Law School har ett antal placerings kontakter. Majoriteten av placeringar är med advokatbyråer, men vi har också placeringar med Citizens Advice Bureaus, och undersöker möjligheterna med kollegiet studentkåren. Placeringarna finns i Bradford, Dewsbury, Halifax och Manchester. Detta gör att en del elever att utföra sina placeringar nära sin bostadsort. Beacon Rekrytering, en del av Bradford College familjen, och kollegiet Hälsa och säkerhet teamet hjälpa akademiska kollegor i företaget hälso-och säkerhetskontroller med placering leverantörer.

Vad händer nu?

Strukturen i programmet erbjuder ett brett utbud av spännande karriärmöjligheter i de rättsliga och näringslivet. Dessa inkluderar: att arbeta som advokat, advokat eller juridisk chef, som arbetar i lokala och nationella myndigheter, som arbetar för Inland Revenue Service, som arbetar inom försäkring, bank och finans, eller i en mängd olika offentliga tjänsteroller - inklusive frivården. Du kan också använda examen i förvaltningsroller, och vi har ett antal unga entreprenörer som använder de överförbara färdigheter och kunskaper som förvärvats på kursen för att etablera sig själva.

Behörighet

Standard sökande bör normalt ha minst fem pass i GCSE ämnen på Grade C eller högre och tre A Levels, eller motsvarande, till exempel, BTEC, GNVQ Advanced om 240 UCAS poäng, eller framgångsrikt slutförande av en ackrediterad Tillgång till högre utbildning Course.

Studenter som framgångsrikt har full stiftelsen Degree i lagstiftning och rättspraxis har rätt att gå med i LLB (Hons) på nivå 5 (år 2). Deras studier är två års Foundation Degree plus två års examen.

Internationella sökande är dessutom behövs för att uppnå en viss nivå på IELTS eller motsvarande. Internationella motsvarigheter från erkända institutioner är välkomna. Rådgör kollegiet Internationella centret för information.

Avgifter Information

Vi tror att kvalitetsgrader inte kosta skjortan. Det är därför våra konkurrenskraftiga studieavgifter ger dig en upplevelse av kvalitet som innehåller fler undervisade timmar än de på de flesta universitet, goda nivåer av handledare tillgång, stöd med små undervisningsgrupper.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
Varaktighet & Pris
Denna kurs är På campus
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Varaktighet
3 år
Heltid
Price
Pris
7,400 GBP
Information
Deadline
Locations
Storbritannien - Bradford, England
Startdatum: Sept. 2018
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Dates
Sept. 2018
Storbritannien - Bradford, England
Sista anmälningsdag Kontakt Skolan
Slutdatum Kontakt Skolan
Price
Internationell avgiften € 7800/year