Översikt

Denna tvååriga kurs är för dig om du redan har en grundutbildning i ett icke-juridiskt ämne.
Kursen ger dig möjlighet att lära dig om lagen, både i traditionell mening att "tänka som en advokat" och i den bredare juridiska avsikten som en social institution. Detta är en kvalificerad jurynivå * som gör att du kan gå direkt till yrkesutbildningen i juridisk utbildning om du vill kvalificera dig som advokat eller barrister i England och Wales. Det är också erkänt i ett antal andra jurisdiktioner.
Du kommer att täcka de sju grundarna för juridisk kunskap och utveckla din juridiska forskning. Ett brett utbud av frivilliga moduler gör det möjligt för dig att följa dina intressen inom specialiserade juridiska områden som företags- eller anställningsrätt, människorättslagstiftning, miljölagstiftning och familjerätt. Du kan också utforska ämnen inom brottsrätt och kriminologi, till exempel polis eller ungdomsbrottslighet.
* Förvaltningsmyndigheten för solicitorer föreslår ändringar av systemet från 2020.

Ackreditering

Alla våra LLB-kurser är för närvarande ackrediterade av Solicitors Regulatory Authority (SRA) och Bar Council *
* Förvaltningsmyndigheten för solicitorer föreslår ändringar av systemet från 2020. För mer information, besök www.sra.org.uk

undantag

Detta program leder till en kvalificerad jurynivå *, som ger dig möjlighet att få maximalt undantag från det akademiska utbildningsstadiet av både Bar Council och Law Society of England and Wales. Detta gör att du kan gå vidare direkt till yrkesutbildningen.
* Förvaltningsmyndigheten för solicitorer föreslår ändringar av systemet från 2020.

Kursinnehåll

Under ditt första år ska du ta en uppsättning obligatoriska moduler som utvecklar din kunskap om viktiga aspekter av lag, såsom kontrakt och strafflag. Juridiska modulen är en intensiv, förladd modul som är utformad för att förbereda dig för kraven på att studera juridik på grundnivå och innehåller innehållsinnehåll samt praktiska färdigheter som grupparbete och mooting.

Du fortsätter att studera obligatoriska moduler under det följande året, utöka din kunskap och fokusera på ämnen som EU-lagstiftning och eget kapital och förtroende. Samtidigt väljer du från valfria moduler vilket ger dig chansen att fokusera på ämnen som passar dina egna intressen och karriärplaner. Detta kan innebära att du väljer att fokusera på familjerätt, mänskliga rättigheter, bolagsrätt eller rättssystemen i olika europeiska länder bland annat.

För att visa de kunskaper och färdigheter du har fått under hela kursen har du också möjlighet att slutföra en avhandling - ett självständigt forskningsarbete om ett juridiskt ämne av ditt val.

Kursstruktur

Dessa är typiska moduler / komponenter som studerats och kan ändras från tid till annan.

moduler

År 1

Obligatoriska moduler

 • Kontrakt lag
 • Lagstiftningar
 • Konstitutionell och administrativ rätt
 • Straffrätt

År 2

Obligatoriska moduler

 • Europeiska unionens lag
 • Eget kapital och förtroende
 • Jordrätt
 • Torts

Valfria moduler

Du kommer att studera 40 hp från en lista med valfria moduler, som kan innehålla:

 • Internationella Mänskliga Rättigheter
 • Internationell lag
 • Cyberlaw: lag och informationssamhällets förordning
 • Handikapplag
 • Bevis
 • Kön och lagen
 • Begrepp av lag
 • PENOLOGI
 • Brott, lag och social förändring: Brott och brottmål i historiska perspektiv
 • Avhandling
 • Kommersiell lag: Kommersiell och konsumentförsäljning
 • Massbrott och straffrätt

Utöka dina akademiska horisonter

I Leeds vill vi att du ska dra nytta av djupet och bredden av universitetets kompetens för att förbereda dig för framgång i en ständigt föränderlig och utmanande värld. Denna kurs ger dig möjlighet att bredda ditt lärande genom att studera upptäcktsmoduler.

Lärande och undervisning

En av de viktigaste målen med kursen är att lära dig att "tänka som en advokat", men vi hjälper dig också att utveckla överförbara färdigheter som låter dig använda och tillämpa lagen i olika situationer.

Du lär dig genom traditionella metoder som föreläsningar, övningar och seminarier, som stöds av material och övningar som tillhandahålls online via Virtual Learning Environment (VLE). Under ditt första år förbereder juridiska fakulteten dig för att studera juridik och låta dig få praktiska färdigheter som grupparbete och mopning.

Det här är emellertid en krävande kurs riktad mot självmotiverade och självständiga elever, och du spenderar större delen av din tid i självständig studie som gör forskning och förberedande läsning. Vi har utmärkta biblioteksresurser med över 50 000 volymer i Law Library som hålls inom Edward Boyle Library, förutom omfattande elektronisk tillgång till juridiska material och tidskrifter.

bedömning

För att hjälpa dig att utveckla olika färdigheter som du behöver i din framtida karriär bedömer vi moduler med olika metoder. Dessa inkluderar synliga och osynliga tentor, kurser, grupparbete och muntligt deltagande, t.ex. i diskussionsgrupper.

Ingångskrav

A-nivå: 2,1 grader

Andra kursspecifika tester:

En kandidatexamen med en 2: 1 (hons) i ett icke-juridiskt ämne.

Internationell

Vi accepterar en rad internationella likvärdiga kvalifikationer.

International Foundation Year

Internationella studenter som inte uppfyller de akademiska kraven för grundutbildning kan kunna studera University of Leeds International Foundation Year. Detta ger dig möjlighet att studera på campus, läras av University of Leeds akademiker och framsteg på ett brett utbud av Leeds kurser.

Engelska språkkrav

IELTS 6,5 totalt, med inte mindre än 6,0 i någon komponent.

Förbättra din engelska

Om du är en internationell student och du inte uppfyller kraven på engelska för detta program kan du kanske studera vår grundutbildning på engelska, för att förbättra din engelskspråkiga nivå.

Hur man ansöker

Ansök på kursen genom UCAS. Institutionskoden för University of Leeds är L23.

Internationella studenter ansöker via UCAS på samma sätt som UK / EU-studenter. Vårt nätverk av internationella representanter kan hjälpa dig med din ansökan. Om du är osäker på ansökningsförfarandet, kontakta kontaktpersonen för hjälp.

avgifter

För den senaste informationen om avgifter, se vår hemsida: https://courses.leeds.ac.uk

Avgiften kan öka i framtida år av din kurs i linje med inflationen och enligt lag tillåten. Till exempel var ökningen på 2,8% 2017/18 baserad på regeringens prognos för RPI-X-inflationsmåttet.

Den brittiska regeringen har bekräftat att icke-brittiska EU-studenter som börjar i läsåret 2019/20 kommer att ha hemavgiftstillstånd och vara berättigade till brittiska statslån. Den brittiska regeringen har inte bekräftat situationen för kommande år, så fortsätt kontrollera vår hemsida för uppdateringar.

Om du tar en studie utomlands eller arbetsår, betalar du en nedsatt studieavgift under denna period.

Ekonomiskt stöd

Om du har talang och kör, vill vi att du ska kunna studera med oss, oavsett din ekonomiska situation. Det finns hjälp till studenter i form av lån och icke-återbetalningsbara bidrag från universitetet och från regeringen.

Karriärmöjligheter

LLB Law (graduate program) ger studenterna grunden att gå vidare och kvalificera sig som advokat i England och Wales och få överlåtbara färdigheter som är erkända i ett antal jurisdiktioner.

Internationella kandidater som vill träna i sitt hemland kan behöva uppnå ytterligare landspecifika utbildningar.

Som student i juridikskolan ger vi dig en mängd möjligheter att hjälpa till att öka dina karriärmöjligheter. från att utveckla kompetens inom mooting och förhandlingar, att höra från potentiella arbetsgivare vid specialtalsförhandlingar eller karriärmässor eller delta i karriärvägledning. Stödet du får på juridikskolan hjälper dig att starta din karriär, oavsett om det är lag eller annat fält.

Program undervisas på:
 • Engelska

Se 1 fler kurser från University of Leeds, Faculty of Education, Social Sciences, and Law »

Senast uppdaterad Oktober 15, 2018
Denna kurs är På campus
Startdatum
Sep 2019
Duration
2 år
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sep 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sep 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum

University of Leeds: School of Law