LLB Senior Status

Allmänt

Programbeskrivning

Om du har en juridisk examen och vill vara advokat eller barrister, kan den här tvååriga kursen, som du också kan studera delvis på nätet, ge dig den akademiska träningen du behöver gå vidare till den professionella träningsfasen av juridisk utbildning. Det är särskilt lämpligt för de utomeuropeiska studenter vars hem yrkesorganisationer kräver en traditionell LLB. Du kommer att utbilda dig med ett brett spektrum av överlåtbara juridiska och akademiska färdigheter och en förståelse för de huvudsakliga institutionerna, processerna och doktrinerna i engelsk rätt.

LLB (Hons) Senior Status tillåter dig att genomföra en professionellt ackrediterad juridik grad på bara två år.

Du har möjlighet att slutföra kursen på campus eller vid distansutbildning. Om du tar fjärrinlärning alternativet tillhandahålls online support av UCLans innovativa och högt uppskattade onlineundervisningsteam.

Juridiska färdigheter och kunskaper utvecklas på en tillämpningsnivå som är lämplig för dem som redan har erhållit studieförmåga genom en tidigare examen eller motsvarande kvalifikation. Om du redan har doktorsexamen i juridik (GDL) får du godkännande för tidigare lärande.

Du kommer att studera grundämnen juridiska ämnen, som är obligatoriska för en behörig juridisk examen och kan också välja från en rad valfria moduler erbjuds av Lancashire Law School. Du väljer fyra alternativ, inklusive en forskningsmodul där du kan följa dina intressen.

Våra föreläsare är både akademiska och professionella bakgrunder, vilket gör att vårt engagemang för forskningsinformerad undervisning maximeras.

Vårt tillvägagångssätt för undervisning och inlärning är "studentcentrerad", vilket innebär att ansvaret för att uppnå lärandemål är placerat på studentinitiativ i självstyrande studieprogram. Denna process underlättas av personal som tillhandahåller lämpligt läromedel och stöd, såsom handböcker för moduler, föreläsningar, läslistor och material på nätet.

Du kommer att ingå i en kohort av både inhemska och internationella studenter och lärs av ledande akademiker. Du kommer också att dra nytta av undervisningen av personal som är professionellt kvalificerade advokater och advokater.

Genom att använda vårt alumni nätverk , som arbetar i stora nordvästliga organisationer, hjälper vi dig att hitta juridiska placeringar och du kommer att ha många möjligheter att besöka relevanta juridiska institutioner, både lokalt och bortom för t.ex. domstolarna och många av de europeiska institutionerna det vill säga Europeiska unionen, inklusive kommissionen, ministerrådet, Europaparlamentet och EG-domstolen under en veckolång studiebesök i Bryssel.

Lancashire Law School ligger i framkant av forskningen inom ett antal specialiserade juridiska områden, inklusive utredningar av brott och straffrätt. Våra externt finansierade projekt har inkluderat att titta på en alkoholpolitik för Europa, hatkriminalitet i Europa och internationella krigsförbrytelser.

Du kommer att stödjas både akademiskt och pastoralt genom denna process av akademisk personal med ansvar för de studerade modulerna och även av en personlig handledare, som är en akademisk medarbetare med särskilt ansvar för att ta hand om dig under hela din utbildning vid UCLan.

Varje år anordnar vi en särskild lagkursmässa som stöds av en rad arbetsgivare från Crown Prosecution Service (CPS) till landsting och advokatbyråer.

Det finns möjlighet för studenter att bidra till forskningsprojekt genom internt arbete.

Du kan gå med i Student Law Society, som drivs av studenter för studenter och arrangerar evenemang som resor till London för att besöka Högsta domstolen, Kungliga domstolen och Old Bailey, en årlig lagboll och många gästtalare.

Ingångskrav

 • 2: 2 Hons grad i någon disciplin
 • Relevant Engelska Språknivå 2 Kvalifikation. t.ex. GCSE engelska betyg C
 • IELTS klass 6.5 med ingen subscore lägre än 6,0.

Kursöversikt

År 1

September till januari

 • Kontrakt lag
 • Jordrätt
 • Advokaterfärdigheter
 • Engelska Legal System Essay

Januari till juni

 • Europeiska unionens lag
 • Offentlig rätt
 • Straffrätt
År 2

September till januari

 • Tort Law
 • Och ditt val av två alternativmoduler

Januari till juni

 • Equity lag
 • Och ditt val av två alternativmoduler

Studenter som börjar kursen i januari slutför januari-juni-modulerna i sin första term, följt av september till januari-modulerna i sin andra term.

Läromiljö och bedömning

En 3-årig examen omfattar vanligtvis 360 hp och varje 20 hp (en standardmodul) motsvarar 200 h studie, som består av en blandning av föreläsningar, seminarier, tutorials, praktiska sessioner och självständig studie. Oberoende studie är en viktig aspekt av din examen. Den exakta kombinationen av studietiden kommer att beskrivas i dina modulbeskrivningar och beror på dina valmöjligheter.

Detta är en unik kurs som har varit högt berömd av yrkena för sitt innovativa sätt att undervisa. Skolans undervisningsmiljö är utformad för att stimulera lärandet. Alla våra föreläsningssalar på campus och små undervisningslokaler är moderna och utrustade med toppmoderna audiovisuella support- och presentationsmöjligheter för att förbättra och stödja inlärningsupplevelsen.

Som du kan förvänta dig från en lagstadgskollegang som har för avsikt att öka anställbarheten hos sina studenter, finns det ett antal dedikerade kompetensutvecklingsrum med inspelnings- och uppspelningsfaciliteter inom skolan själv. Det finns också ett imponerande moot domstolsrum som ser ut som en riktig domstol och ger eleverna en ovärderlig verklig pedagogisk upplevelse. Moot courtroom används också i stor utsträckning för extra-curricular aktiviteter som mooting tävlingar, advocacy utbildning och besökande högtalare. Vårt bibliotek innehåller ett dedikerat rättsbibliotek med en mängd läroböcker, lagrapporter och tidskrifter och ger ett lugnt utrymme för studenter att studera både individuellt och som en del av en grupp. Lagskolans omfattande e-law library-anläggning ger tillgång till många juridiska och akademiska källor från Storbritannien och utöver och är tillgänglig för studenter överallt med tillgång till en dator.

Det finns en dedikerad Blackboard-sida för varje modul som ger omfattande support på nätet, från modulhandböcker och föreläsningsrapporter till självtestprov och interaktiva revisionsmaterial.
Distansutbildningskursen levereras med hjälp av det senaste inom undervisningsteknik med interaktiva text-, ljud- och videofil-arbetsböcker samt självtestfrågor. Samverkan med handledare och medstudenter görs med både synkrona och asynkrona diskussionsforum och videolänkar.

Bedömning sker på olika sätt:

 • Den traditionella osynliga tentamen (ett professionellt krav på alla grundläggande grundmoduler) och sett undersökningar,
 • Slut på en modul och kursutbildningsbedömningar,
 • E-bedömningar: e-quizzer; e-fallstudier,
 • Grupp- och individuella presentationer,
 • portföljer; podcaster,
 • Personlig utveckling reflekterande dagböcker; moots och debatter, och
 • Muntlig prestation i seminarier.

CJAM

Slutliga års studenter och forskarstuderande studenter har möjlighet att delta i vår årliga cJAM anställbarhet händelse. cJAM skakar upp det traditionella karriärmässiga formatet och ger UCLan-studenter ansikte mot ansikte med upp till 30 framgångsrika branschpersonal som alla har kommit till evenemanget med erbjudandet om värdefulla arbetsplatser. CJAM-evenemangsformatet består av fyra huvudkomponenter:

 • Eleverna hör från keynote industrin talare som delar sin personliga karriär resa och hur de kom till där de är nu.
 • Branschen Q
 • Informella nätverksmöjligheter under pauserna och lunchen.
 • Huvudelementet i cJAM är den jättehastighets pitching sessionen. Eleverna har åtta minuter av en-till-en-tiden för att kasta utvalda industrins gäster för att försöka vinna en placering. Eleverna kan välja att lägga upp en idé, deras anledningar till att ha en placering med det särskilda advokatbyrån eller att visa upp sin entusiasm, kompetens och talang. Omedelbart efter pitching-sessionen bestäms placeringar och evenemanget stängs med alla vinnande studenter presenteras med sina placeringskurser.

möjligheter

Du kan ta en hel del möjligheter till verklig arbetslivserfarenhet och personlig kompetensutveckling, till exempel att delta i många nationella tävlingskonkurrenser, förhandlingar och medling, åtagande av arbetsplatser, mini-pupillages och att delta i sommarskolor. Våra studenter värderas högt av arbetsgivare på grund av sin förmåga och kompetensprofil. De har en imponerande rekord för att få utbildningsnivåer eller yrkesutbildningskontrakt.

 • Du har möjlighet att studera eller arbeta utomlands, genom Erasmus-programmet eller via internationella utbyten och placeringar, och besöka Europeiska kommissionen i Bryssel, Europaparlamentet och Europeiska kommissionen i Luxemburg.
 • Lyckad slutförande av LLB (Hons) gör det möjligt för dig att gå vidare till det professionella inslaget av juridisk utbildning antingen som advokat (juridikpraxis) eller som barrister (Bar Professional Training Course).
 • Vidare akademisk studie kan bedrivas genom en Masters in Law (LLM), eller en doktorsexamen, PhD.

År 2018 fanns det fyra cJAM-evenemang och totalt 320 placeringar tilldelades. Alla som gjorde det möjligt för våra elever att skapa trovärdiga länkar i linje med deras karriärmöjligheter. För mer information om cJAM: Law, se videon och läs pressmeddelandet.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Lancashire Law School is proud of its national and international reputation, offering a range of law and criminology courses at both undergraduate and postgraduate level. Our highly qualified staff in ... Läs mer

Lancashire Law School is proud of its national and international reputation, offering a range of law and criminology courses at both undergraduate and postgraduate level. Our highly qualified staff include internationally renowned research experts, award winning teachers and legal professionals with extensive practical experience. Läs mindre