LLB i juridik (forskarutbildning)

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Denna tvååriga kurs är för dig om du redan har en grundutbildning i ett icke-juridiskt ämne. Kursen ger dig möjlighet att lära dig om lagen, både i traditionell mening att "tänka som en advokat" och i den bredare juridiska avsikten som en social institution.

Detta är en kvalificerad laggrad * som gör att du kan gå direkt till yrkesstadiet för juridisk utbildning om du vill kvalificera dig som advokat eller advokat i England och Wales. Det är också erkänt i ett antal andra jurisdiktioner.

Du kommer att täcka de sju grundarna för juridisk kunskap och utveckla din juridiska forskning. Ett brett utbud av frivilliga moduler gör det möjligt för dig att följa dina intressen inom specialiserade juridiska områden som företags- eller anställningsrätt, människorättslagstiftning, miljölagstiftning och familjerätt. Du kan också utforska ämnen inom brottsrätt och kriminologi, till exempel polis eller ungdomsbrottslighet.

Ackreditering

Alla våra LLB-kurser är för närvarande ackrediterade av Solicitors Regulatory Authority (SRA) och Bar Council *

undantag

Detta program leder till en kvalificerad laggrad *, som låter dig få ett maximalt undantag från det akademiska utbildningsstadiet för både Advokatrådet och Law Society of England och Wales. Detta gör att du kan gå direkt till yrkesutbildningen.

* Solicitors Regulation Authority föreslår ändringar av systemet från 2021.

Kursinnehåll

Under ditt första år tar du en uppsättning obligatoriska moduler som utvecklar din kunskap om viktiga aspekter av lagen, till exempel kontrakt och straffrätt. The Foundations of Law-modulen är en intensiv, frontladdad modul utformad för att förbereda dig för kraven på att studera juridik på grundnivå, och innehåller substantiellt innehåll såväl som praktiska färdigheter som grupparbete och mooting.

Du fortsätter att studera obligatoriska moduler under det följande året, utöka din kunskap och fokusera på ämnen som EU-lagstiftning och eget kapital och förtroende. Samtidigt väljer du från valfria moduler vilket ger dig chansen att fokusera på ämnen som passar dina egna intressen och karriärplaner. Detta kan innebära att du väljer att fokusera på familjerätt, mänskliga rättigheter, bolagsrätt eller rättssystemen i olika europeiska länder bland annat.

För att visa de kunskaper och färdigheter du har fått under hela kursen har du också möjlighet att slutföra en avhandling - ett självständigt forskningsarbete om ett juridiskt ämne av ditt val.

Kursstruktur

Listan nedan representerar typiska moduler / komponenter som studerats och kan ändras från tid till annan.

moduler

År 1

Obligatoriska moduler

 • Kontrakt lag
 • Lagstiftningar
 • Konstitutionell och administrativ rätt
 • Straffrätt
År 2

Obligatoriska moduler

 • Europeiska unionens lag
 • Förtroendelagen
 • Jordrätt
 • Torts

Valfria moduler (urval av typiska alternativ som visas nedan)

Du väljer 40 poäng från listan nedan:

 • Bolagsrätt
 • Internationella Mänskliga Rättigheter
 • Anställningsrätt
 • Familjerätt
 • Forskar lag
 • Cyberlaw: Reglering av informationssamhället
 • Bevis
 • Kön och lagen
 • Immateriell egendom: kommersiella tillgångar och marknadsföring
 • Kommersiell lag: Kommersiell och konsumentförsäljning
 • Massbrott och straffrätt

126003_54e3dd4b4f52ac14f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c722c72d5954ac15e_1280.jpgjessica45 / Pixabay

Utöka dina akademiska horisonter

På Leeds vill vi att du ska dra nytta av djupet och bredden av universitetets expertis, för att förbereda dig för framgång i en ständigt föränderlig och utmanande värld. På denna kurs utvidgar du ditt lärande genom kärnmoduler och / eller valfria moduler.

Lärande och undervisning

En av de viktigaste målen med kursen är att lära dig att "tänka som en advokat", men vi hjälper dig också att utveckla överförbara färdigheter som låter dig använda och tillämpa lagen i olika situationer.

Du lär dig genom traditionella metoder som föreläsningar, övningar och seminarier, som stöds av material och övningar som tillhandahålls online via Virtual Learning Environment (VLE). Under ditt första år förbereder juridiska fakulteten dig för att studera juridik och låta dig få praktiska färdigheter som grupparbete och mopning.

Detta är en krävande kurs inriktad på självmotiverade och oberoende elever, så du kommer att spendera större delen av din tid i den självständiga studien med forskning och förberedande läsning. Vi har utmärkta biblioteksresurser med över 50 000 volymer i lagbiblioteket, utöver omfattande elektronisk tillgång till lagligt material och tidskrifter.

bedömning

För att hjälpa dig utveckla en mängd olika färdigheter du behöver i din framtida karriär, bedömer vi moduler med hjälp av en rad olika metoder. Dessa inkluderar sedda och osynliga tentor, kurser, grupparbete och muntligt deltagande t.ex. i diskussionsgrupper.

Ingångskrav

A-nivå: En kandidatexamen med en 2: 1 (Hons) i ett icke-lagligt ämne.

Engelska språkkrav

IELTS 6,5 totalt, med inte mindre än 6,0 i någon komponent.

Karriärmöjligheter

LLB Law (forskarutbildning) ger studenterna grunden att fortsätta och kvalificera sig som advokat i England och Wales och få överförbara färdigheter som erkänns i ett antal jurisdiktioner. Internationella kandidater som vill träna i sitt hemland kan behöva genomgå någon ytterligare landsspecifik utbildning.

Som student i juridikskolan ger vi dig en mängd möjligheter att hjälpa till att öka dina karriärmöjligheter. från att utveckla kompetens inom mooting och förhandlingar, att höra från potentiella arbetsgivare vid specialtalsförhandlingar eller karriärmässor eller delta i karriärvägledning. Stödet du får på juridikskolan hjälper dig att starta din karriär, oavsett om det är lag eller annat fält.

Karriärsupport

Vi uppmuntrar dig att förbereda dig för din karriär från dag ett. Det är en av anledningarna till att Leeds-kandidater är så eftertraktade av arbetsgivare.

Leeds for Life är vårt unika sätt att hjälpa dig att få ut det mesta av universitetet genom att stödja din akademiska och personliga utveckling.

Karriärcentret och personalen i din fakultet erbjuder en rad hjälp och råd som hjälper dig att planera din karriär och göra välinformerade beslut längs vägen, även efter att du har examen.

Senast uppdaterad Mar 2020

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses.

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses. Läs mindre