LLM (Master of Laws)

Allmänt

Programbeskrivning

STL: s LL.M. Program

Jur studenterna kommer att få djup kunskap och förståelse av kinesisk och västerländsk lag och juridiska traditioner samt de praktiska färdigheter som krävs för tvärkulturell framgång. Jur akademiker från PKU STL kommer att gå vidare till utmärkta karriärer inom den privata sektorn, den offentliga sektorn, allmänintresse juridiskt arbete och juridiska akademier runt om i världen.

Peking University

Peking University är det äldsta universitetet i Kina och ett av de mest prestigefyllda universiteten på jorden. QS World University Rankings 2019 rankade PKU som nummer 1-universitetet i Kina för att studera juridik och det 30: e mest akademiskt kända universitetet i världen. The Times of Higher Education 2019 har rankat PKU 3: e i hela Asien och 31: e i världen.

Studenter, fakultet och karriär

Ledande studenter från hela världen tävlar om tillträde till STL. Lagskolans multinationella fakultet omfattar världsberömda forskare och utövare från Kina, USA, EU och på andra håll. STL-kandidater är mycket eftertraktade för positioner med ledande multinationella advokatbyråer och företag, som leder kinesiska advokatbyråer och företag, stora SOE och ledande internationella icke-statliga organisationer.

Cutting-Edge Curriculum

STLs läroplaner betonar lagkunskaper och kunskaper för det 21: a århundradet: (i) gränsöverskridande lag och praxis, (ii) tvärkulturell kompetens och (iii) advokaternas yrkesansvar i dessa sammanhang. Ingen lagskola någonstans utrustade kandidater för den privata sektorn, den offentliga sektorn eller offentligt intresse juridiskt arbete med anknytning till Kina, Förenta staterna, Förenade kungariket eller British Commonwealth nationer.

Globala ledare

STL-kandidater kommer att vara unikt utrustade för ledarskap i dagens sammanlänkade värld med djup kunskap och förståelse av kinesisk och västerländsk lag och juridiska traditioner och med de praktiska färdigheter som krävs för tvärkulturell och gränsöverskridande framgång.

Shenzhen-en dynamisk stad

STL ligger i den södra staden Shenzhen. Shenzhen, som är en snabbväxande storstad med 12 miljoner människor, har stadigt ökat sedan den etablerades som Kinas första särskilda ekonomiska zon 1979. Nu är Shenzhen inte bara ett huvudcentrum i Kinas mest befolkningsrika provins Guangdong, utan också en marknad ledare inom hela Kina och ett unikt område där världens stora rättssystem sammanfogar och påverkar gränsöverskridande beteende. Staden är en lodestar för bioteknik, logistik och ny energiindustri, och toppföretag som Huawei och Tencent är baserade här. På världsscenet har Shenzhen gjort sitt märke också; År 2008 fick det namnet UNESCO City of Design, och 2011 var det 26th Summer Universiade.

Geografiskt och ekonomiskt är Shenzhen också nära integrerat med Hong Kong, med vilket det delar gränsen. Omfattande kollektivtrafikalternativ kopplar de två städerna - från centrum, kan man besöka Hong Kong via buss, tunnelbana och färja. Med en kombinerad BNP på mer än 650 miljarder dollar är Shenzhen-Hong Kong-regionen ett av världens största storstadsområden.

Programstruktur

Liksom LL.M. program som erbjuds av de bästa amerikanska lagskolorna, PKU STLs LL.M. Program för utländska studenter kommer att bestå av ett år till två års heltidsstudie. Läroplanen ska utformas för att betona kompetens och kunskap för det 21: a århundradet: (i) gränsöverskridande lag och praxis; (ii) tvärkulturell kompetens och (3) advokaternas professionella ansvar i dessa sammanhang. Specialiserade erbjudanden i kinesisk juridisk historia och lag gör det möjligt för eleverna att förvärva en djup förståelse för kulturtraditionerna och den moderna utvecklingen i Kina idag.

Jur akademiker kommer att uppstå från programmet som advokater som är unikt utrustade för ledarskap i dagens sammanlänkade värld med djup kunskap och förståelse av kinesisk och västerländsk lag och juridiska traditioner och med de praktiska färdigheter som krävs för tvärkulturell framgång. Läroplanen är den mest varierande och omfattande engelskspråkiga kursen i Kina med mer än 60 engelskspråkiga kurser som täcker ett brett spektrum av ämnen, från internationell och jämförande lag till amerikansk lag till kinesisk lag. kurser omfattar komplexa transnationella affärstransaktioner och tvistlösning, samt kinesisk lag, rättssystem och rättshistoria. Jur akademiker från PKU STL kommer att gå vidare till utmärkta karriärer inom den privata sektorn, den offentliga sektorn, allmänintresse juridiskt arbete och juridiska akademier runt om i världen.

För att tjäna LL.M. grad kandidater måste:

 • har bott i minst tre akademiska lokaler
 • tjäna minst 36 poäng (ca 12 kurser);
 • genomföra en uppsats eller ett väsentligt forskningsunderlag under fakultetsövervakning på ett ämne efter eget val, godkänna uppsatsens försvar och

Hur man ansöker

Sökande bör normalt ha en första examensbevis (t.ex. JD, JM, eller LL.B.) eller på annat sätt ha tillstånd att utöva rätt i sin hem jurisdiktion. Vi accepterar även ansökningar från studenter som för närvarande är inskriven i den första graden programmet som vill tjäna krediter mot STL: s LL.M. grad samtidigt. Till exempel är amerikanska lagstudenter berättigade att överföra ett visst antal krediter som tjänats utomlands till sina JD-grader; krediter uppnådda i STL: s LL.M. programmet kan följaktligen vara berättigat att ansöka samtidigt mot både USJD och STL: s LL.M.

Sökande vars första språk inte är engelska eller som inte har en gymnasieutbildning helt utförd på engelska, måste bevisa engelska färdigheter. Programmet kräver en lägsta poäng på 92 i TOEFL IBT eller 6,5 i IELTS med 7,0 i IELTS skrivande.

Ansökningsförfaranden

 1. Fyll i online-ansökningsformuläret och ladda upp annat nödvändigt ansökningsmaterial på Peking University Application Portal på studyatpku.com/member/login. Do genom att hänvisa till Instruktion för online-applikation, som ger steg-för-steg-applikationsinstruktioner med skärmbilder för att undvika förvirring. Observera också format och filstorlekar som du begär innan du laddar upp applikationsmaterialet.
 2. Skicka ett e-postmeddelande till STL till llm@stl.pku.edu.cn och till coleagar@stl.pku.edu.cn som anger att du har lämnat in din ansökan online.
 3. Skicka med en spårbar leveransmetod som ger dig bekräftelse på mottagandet, papperskopior av originaldokumentationen inklusive eventuella förseglade brev.

Ansökningschecklista

Sökande måste lämna in materialet som anges nedan. Applikationerna granskas endast efter att allt material har tagits emot. Alla dokument ska skrivas på engelska. Om dokumenten inte är på engelska, måste de åtföljas av en notarized engelsk översättning.

 1. Peking University School of Transnational Law Ansökningsformulär.
 2. Personligt uttalande: Skicka ett personligt uttalande som förklarar skälen till att du bedriver en LL.M. grad och hur graden kommer att hjälpa dig att fördjupa dina planer och mål. (700 till 1000 ord)
 3. Academic Records: Officiella utskrifter från alla grundutbildningar och akademiska institutioner, och officiella examensbevis (original eller notarized dokument med engelska översättningar om dokumenten inte finns på engelska).
 4. Resume eller Curriculum Vitae.
 5. Rekommendationsbrev: Minst två signerade rekommendationsbrev från professorer, arbetsgivare eller andra som är bekanta med dina akademiska och yrkesmässiga kvalifikationer. (original)
 6. Bevis på engelskkompetens: En kopia av resultaten av TOEFL eller IELTS-undersökning (såvida du inte är en engelsktalare eller har en examen från en tjänsteman som helt utfört på engelska).
 7. Kopia av pass eller identitetskort.

Observera: Allt ansökningsmaterial måste vara mottaget före den 31 mars, sista dag.

Anmälningsavgift

Ansökningar som mottogs före den 1 mars kräver ingen avgift. Alla andra ansökningar kräver en avgift på 800 RMB som kan avstås enligt lagskolans bedömning för ekonomiskt behov.

Sökande ska skicka ansökningspaketet till:

Tillträde till jurist, Room B103, Peking University School of Transnational Law , University Town, Nanshan District Shenzhen 518055, Kina

Tidsfrist för ansökan

Observera: Allt ansökningsmaterial måste vara mottaget före den 31 mars, sista dag.

Inträdesbeslut

Antagningskommittén kommer att fatta beslut enligt de sökandes material efter godkännande av Peking University. Det officiella antagningsbrevet kommer att skickas ut i juni.

Boende och tjänster

De flesta internationella studenter väljer att bo på vår vackra campus och njuta av samhället, matsal och sportmöjligheter samt närhet till lagstadgade skolbyggnader. Enkelrum och dubbelrum finns på campus. Studenter kan också välja att bo utanför campus.

Undervisning och kostnader

Undervisningsavgiften för STL LL.M. Programmet är 176 000 CNY för en eller två år. Boendekostnaden är 12 000 CNY för ett enkelrum med privat badrum i ett år. TL är engagerad i att göra programmet tillgängligt för kvalificerade kandidater och det finns ett begränsat antal internationella stipendier tillgängliga. Sökande uppmanas också att överväga stipendier som de är kvalificerade för.

stipendier

STL har åtagit sig att göra programmet tillgängligt för kvalificerade kandidater och det finns ett begränsat antal internationella stipendier och delutbildningsbevis och andra finansiella utmärkelser tillgängliga för framgångsrika sökande. Sökande uppmanas också att överväga stipendier som de är kvalificerade för.

Stipendier från den kinesiska regeringen

Stipendier från den kinesiska regeringen finns också tillgängliga för internationella studenter.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

About STL Peking University School of Transnational Law (“STL”) is unique in China and unique in the world, offering an American-style J.D. degree completely in English, alongside a Chinese J.M. degre ... Läs mer

About STL Peking University School of Transnational Law (“STL”) is unique in China and unique in the world, offering an American-style J.D. degree completely in English, alongside a Chinese J.M. degree. Both curriculums are rich in courses emphasizing transnational law and practice, Chinese law and legal traditions, and other cutting-edge courses designed to equip STL graduates of all nationalities for leadership in the 21st century. Läs mindre