LLM Corporate and Insolvency Law

Allmänt

Programbeskrivning

LLM Corporate and Insolvency Law

Företags- och insolvenslagstiftningen är inriktad på företagsorganisationer och lagar som det hänför sig till dem. Kursen har utformats som en följd av den snabba tillväxten i bolagsrättens utveckling i Storbritannien och Europa och för att tillgodose behoven hos juristerna inom detta område.

Om LLM Corporate and Insolvency Law

Nottingham Law School har ett ledande rykte inom insolvens och företagsrätt och studenter på denna kurs kommer att dra nytta av vår forskare och expertundervisningspersonal.

Vårt center för affärs- och insolvenslagstiftning har kopplingar till ett antal internationella organ som INSOL International, Insolvency Service och Världsbanken. Det är också värd för en årlig internationell insolvenskonferens och ett antal andra händelser under året i samarbete med andra organ.

Traditionella ämnen som offentliga företag, företagsorganisationer och företagsavveckling är en viktig del av kursen. Du kommer att slutföra din LLM med en stark förståelse av företags- och insolvenslagstiftningen inom ett europeiskt och internationellt sammanhang samt att visa en medvetenhet om de bredare ekonomiska och sociala faktorer som påverkar företagsinstitutionerna.

Varför välja den här kursen?

 • Få en förståelse av företags- och insolvensrätt i ett europeiskt och internationellt sammanhang.
 • Lär dig av känd lärare, bland annat professor David Burdette och professor Paul Omar som båda är konsulter för Världsbanken.
 • Dra nytta av starka länkar till vårt centrum för företags- och insolvensrätt.
 • Välj en studieväg som passar dig med alternativ på heltid, deltid och distansutbildning
 • Delta i en internationell sommarskola med möjlighet att utforska lagen i ett europeiskt sammanhang.
 • Stipendier tillgängliga.
 • Individuella moduler kan studeras för fortsättning på professionell utveckling (CPD) utmärkelser.

moduler

Du kommer att studera sex undervisade moduler följt av en avhandling.

Välja från:

 • Företagsorganisationer *
 • Immateriell äganderätt
 • Offentliga företag
 • Företagsledaren
 • Internationell konkurrenslagstiftning
 • Principer för företagsförordning
 • Corporate Liquidation *
 • Corporate Rescue
 • Internationell
 • Internationella kommersiella transaktioner
 • Gränsöverskridande insolvens
 • Säkra företagsskulden *

* Distansstudenterna är skyldiga att studera dessa moduler

Du kommer att starta din avhandling efter att ha slutfört dessa moduler.

bedömning

I varje fall utvärderas modulerna genom en del av kursen. Det här brukar ske i form av en problem- eller uppsatsstilfråga, men varierar beroende på modul. Du kan lämna in och få feedback om bedömningar under varje modul.

Avhandlingen är 12 000 ord på ett lämpligt ämne efter eget val och innehåller en till en tillsyn med en handledare som är expert på det området.

Hur studerar jag?

LLM-kurser är indelat i tre delar: två tio veckor (termin 1 går från början av läsåret till julferien, term två mellan jul och påsk) och sommarperioden.

Heltidsstudenter - som fullgör kursen under ett läsår - studera tre moduler i varje termin och slutföra avhandlingen över sommaren.

Deltids- och distansstudenter - som fullgör kursen under två akademiska år - studerar tre moduler över Villkor En och Två i varje år (totalt sex), som börjar arbeta med att fördjupa sin avhandling under den första sommarperioden och slutföra den under den andra.

På heltid och deltid läses modulerna under hela veckan. Beroende på din tidtabell kan du förväntas delta i mer än en dag. Seminarier leds av akademiker men kräver vanligtvis att du utför omfattande guidat förberedande arbete och kommer ofta att innehålla korta presentationer eller andra bidrag.

Distansinlärningsmoduler är strukturerad, inriktad inlärningsverksamhet, levererad via universitetets online-lärplattform - NU. Distanslärare får också möjlighet att delta i virtuella diskussioner med andra studenter och akademisk personal och kommer att bli ombedda att komplettera ytterligare uppgifter - till exempel att förbereda uppsatsplaner eller presentationer - under varje modul.

Ingångskrav

Juridiska kandidater

Du behöver en bra examen i juridik (2.2 eller högre) eller en hedersexamen i en annan disciplin plus antingen CPE (Common Professional Examination) eller GDL (Graduate Diploma in Law) konverteringskvalifikation.

Icke-juridiska kandidater

Sökande från andra discipliner kommer att välkomnas under lämpliga omständigheter, särskilt om de har erfarenhet i området, även om de inte är advokater.

Engelska språkkrav

Internationella studenter måste visa att de har tillräcklig kunskap om skriftligt och muntligt engelska innan kursen påbörjas. Vi brukar kräva ett av följande:

 • IELTS 6,5 med minst 5,5 i varje färdighet.
 • En motsvarande engelskspråkig kvalifikation.
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Nottingham Law School is one of the largest university law schools in the UK with a reputation for innovation and delivering the highest standards of legal training and education. Our mission is to pr ... Läs mer

Nottingham Law School is one of the largest university law schools in the UK with a reputation for innovation and delivering the highest standards of legal training and education. Our mission is to prepare students for their future careers and we have a proven track record in graduate employability. The School's credentials speak for themselves... Läs mindre
Nottingham , Nijmegen + 1 Mer Mindre