LLM i immaterialrätt

Allmänt

Programbeskrivning

Om du vill vara en strategisk tänkare på IP, slutför LLM på UJ!

"Nationens framtid beror inte på en liten del på effektiviteten i industrin, och branschens effektivitet beror inte på någon liten del av skyddet av immateriell egendom." Domare Richard Posner i Rockwell Graphic Systems, Inc. mot DEV Industries , 925 F.2d 174 (7 Cir. 1991)

Fältet för immateriell äganderätt (IP) sträcker sig bredt och är förmodligen det mest dynamiska lagfältet, eftersom det ständigt förändras. Vad hänger det till? Typen av IP förstås bäst genom en jämförelse med andra, konkreta, form av egendom. Ett exempel är fast egendom, till exempel en bit mark.

Andra exempel är saker som ett fordon, en klocka eller en fotboll. I dessa fall har man rättigheter till själva objektet. Med andra ord skulle dina rättigheter kränkas om objektet förstörs. Positionen med IP är annorlunda. Ett exempel kan vara ett patent för ett par kikare med nattsyn. Patentinnehavarens immateriella rättigheter skulle inte kränkas om kikaren förstörs. Anledningen till detta är att det är uppfinningen som är skyddad och inte kikaren. IP är följaktligen den lagstiftningen som reglerar skapandet och utnyttjandet av immateriell egendom och upprätthållandet av resulterande rättigheter. Objekten för de olika IP-rättigheterna inkluderar vanligtvis patent, upphovsrätt, registrerade mönster och varumärken.

För att förstå alla dessa frågor korrekt är det nödvändigt att studera dem på en avancerad nivå. Det är nödvändigt att förstå både lagstiftningen och rättspraxis som rör en viss disciplin. I den moderna affärsvärlden har det blivit omöjligt att ordentligt hantera kommersiella transaktioner utan nödvändig IP-bakgrund. Denna LLM syftar till att ge studenten de nödvändiga verktygen för att navigera i IP-landskapet och skapa medvetenhet om fallgropar eller möjligheter som kan presentera sig. I givna situationer kan faktiskt innehavaren av en avancerad examen i IP vara att föredra för en specifik uppgift framför någon som inte har en sådan examen.

TILL UTVECKLING AV IP: s komplexa natur, förmåner studenter mest från ett interaktivt klassmiljö. DET ÄR ETT SPECIFIKT MÅL MED GRADEN FÖR FÖLJARE SAMT INTERAKTION.

Vad ska jag lära mig? Du kommer att lära dig mer om:

  • Varumärkeslagstiftning
  • Upphovsrätt och Interneträtt
  • Patenträtt
  • Du kommer också att skriva en avhandling om ett immaterialrätt.

föreläsare

Kursansvarig är professor Wim Alberts, som har 20 års praktisk erfarenhet. Han kommer att få hjälp av andra akademiker och utövare.

stipendier

Stipendier finns tillgängliga. Studenter som avslutar sin examen inom två år, kvalificerar sig för återbetalning av sina studieavgifter (exklusive registreringsavgiften och IKT-avgiften och med vissa villkor).

Förkunskapskrav

I allmänhet måste studenter som ett lägsta antagningskrav ha uppnått ett genomsnitt på 65% för lagämnen i sin LLB-examen.

Karriärmöjligheter

En IP LLM kan leda till en karriär som:

  • en förespråkare
  • en advokat
  • en juridisk rådgivare i regeringen
  • en juridisk rådgivare i den privata sektorn

Det kan också öppna dörrar till en position i en reglerande miljö eller en position inom en internationell byrå.

För ytterligare information och förfrågningar angående behörighet, stängningsdatum och ansökningsförfarande samt kursens innehåll, kontakta fakulteten:

Fru P Magongoa: Auckland Park Kingsway Campus
Tel: 011 559 3843, E-post: phaladim@uj.ac.za, webb: www.uj.ac.za/law

Registrerings- och startdatum

Anmälan börjar i januari och föreläsningar i februari för både grund- och forskarutbildningsprogram.

Alla forskningsprogram för magister och doktorsexamen kan registreras under hela året.

Slutdatum: Det akademiska börjar i januari och slutar i december. Programdatum bestäms av programmets längd.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Läs mer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Läs mindre