LLM Master of Laws (DL)

Allmänt

Programbeskrivning

Kursinnehåll

Om du har godkänt doktorsexamen i juridik, juridikpraxis, barens yrkesutbildning eller barbens yrkesutbildningskurs (BPTC) kan du studera kursen från var som helst i världen för att få en mästare genom att skriva en avhandling om en specifik rättsområde.

Utbildning i forskningsmetoder ges och du kommer att vara i regelbunden kontakt med din avhandlingshandledare. Om du strävar efter en karriärundervisning eller vill jobba inom ett specialiserat juridiskt eller juridiskt område, kommer kursen att hjälpa dig att få relevant kompetens.

Vi erbjuder avhandlingstillsyn inom ett brett spektrum av juridiska ämnen, inklusive affärsrätt, internationell rätt, straffrätt, arbetsrätt, jämlikhet och diskrimineringslagstiftning, EU-rätt, mänskliga rättigheter, immateriella rättigheter, yrkesutövning och yrkesetik. Om du är intresserad av ett annat område kommer vi gärna att diskutera det här med dig ytterligare.

Ändringar av juridisk utbildning och utbildning

Juridisk utbildning och utbildning är för närvarande under detaljerad granskning av professionella tillsynsmyndigheter inom rättssektorn. Granskningen kommer att undersöka de rutiner som för närvarande är öppna och de kvalifikationer som krävs för att bli advokat eller advokat och innehåller en reflektion över förändringar i och borttagande av befintliga rutter samt möjligheten att etablera nya.

För närvarande kan eleverna fullgöra en kvalificerad jurist grad, Graduate Diploma Law (GDL) och sedan Bar Practice Training Course (BPTC) för att bli advokat, kommer denna väg att förbli oförändrad till sommaren 2017 tidigt. Rutten för en kvalificerad laggrad eller GDL, och sedan Juridikutbildningen för att kvalificera sig som advokat kommer att vara kvar till sommaren 2019.

Förvaltningsrådet för solicitorer och Bar Standards Board (BSB) kommer att meddela sina resultat i slutet av 2016, och deras beslut kommer då att påverka de lediga rutinerna för kvalifikation som advokat eller advokat.

Kursfördelar

Du lärs av personal med akademisk expertis och omfattande branscherfarenhet. Du har tillgång till vårt bibliotek 24/7 varje dag på året så att du kan passa dina studier kring dina befintliga åtaganden.

Ingångskrav

Det finns tre vägar för tillträde till kursen, sökande är skyldiga att uppfylla ett av följande inmatningskriterier:

  • Ett doktorsexamen i ett juridiskt ämne (GDL, LPC, BVC eller BPTC)
  • Har uppnått en kvalifikation som advokat i England och Wales
  • Har uppnått en kvalifikation som behörig advokat i en jurisdiktion som erkänts av advokatförvaltningsmyndigheten

Alla ansökningar bör stödjas av en referens, antingen akademisk eller professionell.

Alla ansökningar ska åtföljas av en slutförd ansökningsformulär.

Alla sökande ska uppfylla våra engelska krav på engelska.

IELTS 6,5 med inga färdigheter under 6,0 eller motsvarande kvalifikation. Universitetet ger utmärkt stöd till alla sökande som kan bli skyldiga att genomföra ytterligare engelska språkkurser.

MATURE APPLICANTS

Vårt universitet välkomnar ansökningar från mogna sökande som visar akademisk potential. Vi brukar kräva några bevis på den senaste akademiska studien, till exempel slutförandet av en tillträde, men ny relevant arbetslivserfarenhet kan också övervägas. Observera att för vissa av våra professionella kurser måste alla sökande uppfylla de angivna behörighetskriterierna och i dessa fall kan arbetslivserfarenhet inte övervägas i stället.

Om du vill ansöka via den här rutten bör du se vår universitetserkännande av prior learning-politik.

Observera att alla sökande till vårt universitet är skyldiga att uppfylla vårt standard engelska krav på GCSE-betyg C eller motsvarande, varianter av detta kommer att anges på de individuella kurskraven.

Jobbmöjligheter

Denna kurs kommer att förbättra dina anställbarhetsutsikter i en konkurrensutsatt juridisk värld. Det ger dig kompetensen att flytta till specialiserade områden som arbetsrätt eller internationell rätt. Många advokatbyråer och barristers kammare känner igen LLM som avancerad utbildning och kommer att gynna kandidater med denna kvalifikation. Om du strävar efter att arbeta i juridisk utbildning är det ofta en LLM som ska beaktas för en lärarposition.

  • Trainee advokat
  • Advokat
  • Kravshanterare
  • Lagföreläsare

Karriärrådgivning

Vårt dedikerade jobb och karriärteam erbjuder expertråd och en mängd resurser som hjälper dig att välja och få anställning. Oavsett om du är i ditt första eller sista år kan du prata med personal från vår karriärkontor som kan erbjuda dig råd om att skriva ett CV för att söka jobb.

Moduler och lärande

Kärnmoduler

  • Avhandling

Avgifter och finansiering

Storbritannien och EU

Studieavgiften för året för studenter är 3000 £. Det belopp du betalar kan öka varje år för att ta hänsyn till inflationens effekter.

Internationell

Studieavgiften för året för studenter är 3000 £. Det belopp du betalar fastställs på denna nivå för varje kursår.

Faciliteter

Portland

Leeds Law School ligger i Portland, nära stadens juridiska kvarter. Våra studenter kan stärka sin juridiska kompetens i specialbyggda lokaler, inklusive vårt eget rättssal.

Virtual Learning Environment

VLE ger dig tillgång till kursmaterial som video, e-böcker och andra dokument. Du använder också den för att lämna in dina uppdrag och få feedback.

Bibliotek och online-resurser

Vårt bibliotek är öppet 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, varje dag på året, vilket ger dig tillgång till specialböcker och tidskrifter, inlärningsutrymmen, datorer, multimediamöjligheter och uthyrning av mediautrustning. Tiotusentals av våra biblioteks digitala resurser, inklusive e-böcker, ejournals och databaser, kan nås online på en tid och plats för att passa dig.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future.

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future. Läs mindre
Leeds , UK Online + 1 Mer Mindre