Översikt

Med ett brett utbud av frivilliga moduler ger denna kurs dig friheten att skapa ett studieprogram som stämmer överens med dina intressen och karriärmöjligheter.

Du kan välja mellan över 40 moduler, som täcker ett brett spektrum av ämnen. Det innebär att tidsplanen tillåter att du kan kombinera internationell försäljning av varor med internationell brottsrätt och internationell investeringslag med FN-lag.

Få reda på mer.

Kursinnehåll

Du kommer att slutföra 120 hp från det fulla urvalet av moduler som finns, plus en 60-poängsavhandling. Vägledning och stöd för att välja ett avhandlingsämne och utforma ditt projekt kommer att ges genom skräddarsydda workshops och ett-till-ett-stöd.

Undervisning

Vi undervisar i smågruppsseminarier där det är möjligt, vilket möjliggör en integrerad, interaktiv lärandeupplevelse. Du uppmuntras och förväntas förbereda sig för och delta i seminarier så att du får maximal nytta av dem.

bedömning

Du kommer att bedömas genom examination eller uppsats, eller en kombination av båda. Alla bedömningar äger rum i slutet av vårterminen.

Praktikuppdrag, vägledning om tentamensteknik, tidshanteringsverkstäder och en-till-en juridisk kompetens rådgivning erbjuds under hela läsåret för att förbereda dig för dessa bedömningar.

Ingångskrav

2.1 (eller internationell ekvivalent) i juridik, humaniora eller samhällsvetenskap

Engelska språkkrav

IELTS: 7,0 (inte mindre än 7,0 skriftligt, 6,5 i läsning och 6,0 i tal och lyssnande)

Karriärer

Våra studenter går in i ett brett utbud av karriärer . Många går in i advokatyrket eller återvänder till sina tidigare juridiska karriärer med specialkunskap och förbättrade utsikter. Andra söker framgångsrikt arbete med internationella organisationer samt internationella och lokala icke-statliga organisationer. Nyutbildade resmål inkluderar BAE Systems, Clifford Chance, London Stock Exchange och Simmons

Några examinerar vidare sin akademiska karriär genom att gå vidare till vårt doktorandprogram . Dessa studenter väljer ofta att stanna vid University of Nottingham utöver deras doktorsavhandling, med ett antal akademiker som blir anställda efter att ha fullgjort sina LLM / master och doktorand med oss.

Med en avancerad juridisk examen från University of Nottingham kommer du att vara välplacerad för att driva dina karriärambitioner och realisera dina mål.

Program undervisas på:
  • Engelska

Se 12 fler kurser från University of Nottingham - Faculty of Social Sciences »

Senast uppdaterad Februari 18, 2019
Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
1 - 2 år
Deltid
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum