LLM för utländsk juridikskandidatexamen

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

LL.M. grad för utländsk rättskolan Graduates är ett års heltidsprogram för studenter som har en grundkursexamen från en erkänd internationell lagskola. Studenter som är inskrivna i detta examensarbete måste slutföra 24 kredit timmar inklusive den obligatoriska tvåkursen kursen i Perspektiv av American Legal System. Återstående kurser är valfria och erbjuder ett brett utbud av val. Studenter har friheten att välja från ett brett utbud av klasser och kan utforma sina LL.M. grad för att möta deras behov och mål att studera i USA. Studenter som vill ta en barundersökning i Texas, New York eller Kalifornien kan ta de läroperioder som krävs för att kvalificera sig för att delta i dessa tentor. Andra studenter kanske vill specialisera sig i internationella studier eller inom andra områden av lagen.

21434_IMG_4238_1.jpgfoto med tillstånd av SMU Dedman School of Law


Ett primärt mål för programmet är att förbättra den internationella studentens juridiska färdigheter så att han eller hon kan bli en mer effektiv advokat och medlem i samhället. I detta avseende strävar programmet efter att utveckla:

 • en uppskattning av rollen som lag i nationell och internationell utveckling
 • förmåga att genom komparativa och internationella studier identifiera politiska överväganden av olika rättsregler
 • en uppskattning av advokatens roll i social och ekonomisk förändring
 • juridisk analys och problemlösning förmåga att göra det möjligt för studenten att möta de komplexa behoven i vår modem värld
 • en grundläggande förståelse för det amerikanska rättssystemet, som studerat ur ett komparativt perspektiv
 • en referensram för att hantera affärs och juridiska intressen i en gränsöverskridande miljö

Läs mer om SMU Dedman School of Law .

För att se en online LL.M. för utländsk rättskola Graduates Admissions Brochure KLICKA HÄR

Hur man ansöker

Antagningskriterier

En sökande för antagning till LL.M. Examen för utexaminerad lagskolekandidater måste vara examen från en erkänd utländsk lagskola. Den sökandes grundutbildning måste uppvisa vetenskaplig juridisk lämplighet. En sökande för vilken engelska är ett andraspråk måste visa bevis på ett test av engelska som främmande språk (TOEFL) eller International English Language Testing System (IELTS). Amerikanska utbildade lagstudenter får inte ansöka om detta utbildningsprogram.
21437_SMU_Law_Graduation_2013_-_Thomas_Garza_Photography-230.jpg foto med tillstånd av SMU Dedman School of Law

Ansökningskrav

Sökande till LL.M. program måste lämna in följande:

 1. slutförd ansökan,
 2. personligt uttalande,
 3. résumé (curriculum vitae),
 4. två rekommendationsbrev på engelska,
 5. 75 $ (US dollar) icke återbetalningsbar ansökningsavgift betalas till SMU Dedman School of Law , som kommer att upphävas för internationella studenter som begär det, och
 6. certifierade grundutbildningar och juristutskrifter.

Avskrifter måste skickas direkt till SMU Dedman School of Law Office of Graduate Legal Studies från dina skolor.

Internationella sökande

Sökande för vilka engelska inte är det primära språket måste ta Testet av engelska som främmande språk (TOEFL) eller International English Language Testing System (IELTS). Information finns tillgänglig om de två testerna från www.ets.org eller www.IELTS.org. SMU: s institutionskod för TOEFL är 6660, avdelningskod 03. Det finns ingen institutionskod för IELTS. TOEFL- eller IELTS-poängen måste rapporteras till SMU direkt.

Ansökningstiden

Ansökningar för LL.M. program behandlas kontinuerligt. Det är i ditt bästa intresse att lämna in din ansökan så tidigt som möjligt. Sökande för tillträde till hösten (augusti) måste vara postmarkerade senast 1 april. All underlag måste vara mottagen senast 15 april.

Ansökningar för våren (januari) måste postmärkas till 1 oktober. All underlag måste vara mottagen senast den 15 oktober. Sena ansökningar kommer att accepteras från fall till fall. Ansökningarna kommer att granskas när de är avslutade och beslut kommer att fattas kort därefter.

Specialiserade kurser

SMU Dedman School of Law erbjuder en rik läroplan för att förbättra de internationella studenternas juridiska färdigheter för att bli en effektivare advokat. Mångfalden och djupet i de kurser som erbjuds kan hittas i SMU Dedman School of Law kurskatalog eller i kursplanens lista .

Gradskrav

A) Eleverna kan påbörja sina studier under hösten eller vårterminen. De måste delta i ett orienteringsprogram som hålls vid SMU Dedman School of Law i mitten av augusti (för höstterminen) eller början av januari (vårterminen) varje år före klassstart.

(B) Elever som bedriver LL.M. grad för utländsk lag skolan examen måste slutföra 24 timmars kredit från kurser eller seminarier valt i samråd med studentens fakultetsrådgivare som tilldelas under orientering. Fakultetsmedlemmar som ger kandidater till denna examen kommer att göra sitt yttersta för att skräddarsy en studerandes studieplan för sina specifika examensmål. Men alla studenter är skyldiga att ta kursen om Perspektiv av det amerikanska rättssystemet. De kommer normalt också att ta en grundläggande JD-kurs som kontrakt. SMU Dedman Law utdelar graden till de studenter som fullgör sina kurser med en medelbetyg i alla kurser som motsvarar en C eller 1,70. En student kommer inte att få krediter för en kurs eller ett seminarium där hans eller hennes betyg är under D eller 1.00. Studenter för vilka engelska är ett andraspråk får extra tid för att slutföra skriftliga slutprov.

stipendier

SMU kommer att tilldela ett begränsat antal delvisa stipendier till LL.M. kandidater. Vi har ingen separat ansökan för LL.M. stipendier. Din ansökan om antagning fungerar som din stipendieansökan.

Studerande Examensberättigande

Internationella studenter som vill öva lag i detta land och kvalificera sig för upptagande till baren i en av staterna eller District of Columbia borde bekanta sig med baren behörighetskrav i den särskilda jurisdiktion där de planerar att träna. Bar behörighetskrav varierar från stat till stat. Vissa stater kräver att sökandena har en JD-grad, och andra kräver bara ett visst antal studiepoäng från en lagstadg i detta land. Texas tillåter nu kvalificerade utbildade advokater som har fullgjort en LL.M. grad att sitta för Texas Bar undersökning.

För fullständiga regler för antagning till State Bar of Texas KLICKA HÄR

För ett faktablad som sammanfattar behörigheten för utländska utbildade sökande och utländska advokater att ta Texas Bar Examination KLICKA HÄR

21435_22519D_079_HR_RT1.jpgfoto med tillstånd av SMU Dedman School of Law

Handla om

Grundades 1925, är SMU Dedman School of Law en topprankad tier-en privaträttskola i Dallas, Texas, och ligger i ett trädkantat grannskap, bara några minuter från stadens centrum. Lagstadgad i 1949 har lagskolornas doktorsexamen lagprogram spelat en viktig roll för att träna några av de främsta ledarna runt om i världen. Vi är stolta över vårt globala alumni nätverk - mer än 2000 kandidater från 80 länder som har framträdande positioner inom regeringen, juridik, juridik, rättsväsende och juridisk utbildning över hela världen.

SMU Dedman Alumni Networkfoto med tillstånd av SMU Dedman School of Law

Exceptionella Graduate Degree Program

SMU Dedman School of Law erbjuder examenprogram för både amerikanska och utländska utbildade advokater. LL.M. och SJD-program förbättrar karriär inom den privata praxis av lag, undervisning och offentlig service genom att undervisa analys och problemlösningsförmåga för att möta de komplexa kraven i vår värld. Programmen ökar elevens förståelse av juridisk teori och politik, breddar elevens juridiska horisonter och uppmuntrar till utveckling av juridisk forskning och skriftliga färdigheter.

Studera i livlig Dallas, Texas

SMU Dedman Law erbjuder internationella studenter en möjlighet att bli en del av ett pulserande, mångsidigt, vetenskapligt samhälle med fördelen av att studera i Dallas - inte bara ett internationellt affärscenter, utan ett dynamiskt kulturcentrum beläget mittemot öst och västkusten i Förenade kungariket Stater i en region känd för sitt milda, soliga klimat. Dallas är den nionde största staden och Dallas / Ft. Värt metroplex utgör det fjärde största storstadsområdet i USA. Det är en sofistikerad stad med en blomstrande arbetsmarknad, hög livskvalitet och relativt låg levnadskostnad. Det är en utmärkt plats att leva och studera!

Globalt erkänd fakultet

Fakulteten innehåller forskare och innovatörer inom en rad olika områden, inklusive konstitutionell rätt, bolagsrätt, strafflagstiftning, miljölagstiftning, hälsolagstiftning, immateriella rättigheter, nationell säkerhetslagstiftning, olje- och gaslagstiftning, allmänintresse och skatterätt. Dessa forskare engagerar sig regelbundet i världen genom att visas före kongressutskott, som arbetar med statliga och federala tillsynsmyndigheter och argumenterar för stats- och federala domstolar, arbetar med företagsledare och ideella organisationer och regelbundet förekommer i media för att översätta sin forskning eller kommentera viktiga berättelser av dagen. Studera lag på SMU ger eleverna tillgång till en exceptionell fakultet som bedriver tidig och spetskompetens som ofta informeras av många års erfarenhet.

21429_SMU_Law_LOW_RES_PROOFS_-_Students_around_campus-Lifestyle_-_Bret_Redman-187_1.jpgfoto med tillstånd av SMU Dedman School of Law

Lärande upplevelse

Utöver vårt varierande läroplan är studenterna inbjudna att utnyttja de många aktiviteterna utanför klassrummet. På SMU Dedman Law kommer din inlärningserfarenhet att berikas genom året runt internationella konferenser och föreläsningar, vilket ger framstående internationella figurer till campus för att diskutera aktuella globala juridiska frågor. International LL.M. studenter tar klasser med amerikanska JD-studenter och deltar i domstolsprogrammet - ett program som introduceras under orientering där studenterna ansluter i små grupper med klasskamrater, fakulteter, studentledare, karriärrådgivare och alumner för en samhällsupplevelse genom hela sin tid på SMU Dedman School of Law . En fakultetsmedlem kommer att fungera som din personliga akademiska rådgivare. Att utöva advokater från Dallas Bar Association International Law avsnitt fungerar också som mentorer för våra studenter.

Internationellt framstående alumni

Internationella kandidater från SMU Dedman School of Law har haft en inverkan över hela världen. Vårt internationella alumni nätverk innehåller mer än 2000 kandidater i mer än 80 länder. Dessa yrkesverksamma kan hittas på högsta nivåer av regering, juridik och verksamhet. SMU: s internationella alumner representerar ett brett spektrum av rättssystem, inklusive de från Central- och Sydamerika, Mexiko, Kanada, Europa, Afrika, Indien, Sydostasien, Kina, Mellanöstern och Stillahavsområdet. Vi strävar efter global geografisk mångfald i våra studerandes inskrivningar och ger en hög grad av individuell uppmärksamhet och stöd för varje internationell student.

Sobchok Sukharomna '81

Högsta domstolens president, Thailand

Dr Shen Shiaoming '81

Internationell juridisk konsult för Mackenzie & Albritton LLP

Den ärade SM Krishna '59

Utrikesminister för Indien (2009-2012)

Siriporn Chaiyasuta '85

General Counsel, Chevron Europe, Eurasia och Middle East Exploration & Production Limited

Moath Alhussain '11

Assoc. Rådgivare, Saudi Basic Industries Corporation

Antonio M. Garza '83

Tidigare amerikansk ambassadör i Mexiko

Dr Helmut Sohmen '66

Ordförande och ordförande, BW Group

Dr. Hassan Okour '07

Tidigare Dean, Qatar Law School

Jinsung Lee '88

Rättvisa, konstitutionella domstolen i Korea

Yukio Horigome '71

Högsta domstolen i Japan

Hans Heppe'97

International Partner, Locke Lord LLP Honorary German Consul

Studentliv

Lagskolan ligger på nordvästra hörnet av SMU: s huvudcampus - med klassrumsbyggnader, administrationsbyggnad och lagbibliotek som bildar det som kallas "Law Quad". Det här idealiska läget ger enkel tillgång till många av SMU: s underbara studentresurser, inklusive matsalstjänster, ett främsta fitnesscenter och hälsocenter.

21430_28439363.jpgfoto med tillstånd av SMU Dedman School of Law

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Founded in 1925, SMU Dedman School of Law is a top-ranked tier-one private law school located in Dallas, Texas, and is situated in a tree-lined neighborhood, just minutes from the city center. Establi ... Läs mer

Founded in 1925, SMU Dedman School of Law is a top-ranked tier-one private law school located in Dallas, Texas, and is situated in a tree-lined neighborhood, just minutes from the city center. Established in 1949, the law school's graduate degree law programs have played an important role in training some of the foremost leaders around the world. Läs mindre