LLM i allmänna juridiska studier

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Programöversikt

Vi erbjuder en spännande och stimulerande uppsättning av forskarlagsprogram som var och en förbereder dig för en mängd olika karriärer. Om du är intresserad av att studera juridik utöver din grundnivå och vill utveckla dina analytiska, forsknings- och juridiska skrivfärdigheter, kommer du att hitta Bristol's LLM som en utmanande och givande upplevelse. Vi har ett stort och pulserande internationellt samhälle och våra LLM-studenter drar nytta av små klassstorlekar lärda av världskända experter.

Våra LLM-program ger dig möjlighet att specialisera dig inom ett visst område men du kan också välja en bredare och mer allmän uppsättning enhetsval. I alla fall uppmuntras du att utforska dina valda lagområden på en djupare nivå. Du får chansen att se hur dessa juridiska områden fungerar i olika sammanhang, med tanke på de relevanta frågorna teoretiskt och praktiskt och ur en rad perspektiv.

Detta program erbjuder dig ett stort urval av enheter - du kan välja fyra från alla som erbjuds inom våra specialiserade LLM-program. Programmet ger dig en chans att utforska ett brett utbud av juridiska områden och öppnar dörrar till en rad olika juridiska och andra karriärer, både inom Storbritannien och längre bort.

Programstruktur

Du väljer fyra enheter från listan som erbjuds i våra LLM-program (totalt 120 poäng, 30 poäng vardera) och en obligatorisk avhandling (60 poäng).

Avsluta utmärkelser

Alla undervisade magisterprogram, såvida de inte är undantagna av senaten, måste ge studenter möjlighet att lämna programmet med ett examensbevis eller certifikat.

För att få ett examensbevis måste studenterna ha lyckats fullfölja 120 poäng, varav 90 måste vara på nivå M / 7.

För att få ett doktorsexamen måste studenterna ha lyckats ha 60 poäng, varav 40 måste vara på nivå M / 7.

Examensklassificering:

En utmärkelse med meriter eller särskiljning är tillåten för forskarutbildade magister, examensbevis och certifikat, där dessa specifikt benämns behörighetsnivå. En utmärkelse med meriter eller särskiljning är inte tillåten för exit-utmärkelser där studenter måste lämna programmet på akademiska grunder. En exit-utdelning med merit eller utmärkelse kan tillåtas om studenter under exceptionella omständigheter hindras från att genomföra den avsedda utmärkelsen.

Klassificeringen av utmärkelsen i förhållande till det slutliga programmärket är som följer:

Utmärkelse med utmärkelse *: minst 65 av 100 för den lärde komponenten totalt och, för mästare utmärkelser, minst 70 av 100 för avhandlingen. ** Fakulteterna har behörighet att öka dessa tröskelvärden.

Pris med merit *: minst 60 av 100 för den lärde delen totalt och, för mästare utmärkelser, minst 60 av 100 för avhandlingen. Fakulteterna har behörighet att öka dessa tröskelvärden.

* MA i lag har separata regler för att tilldela åtskillnad och meriter.
** För utmärkelse kräver Tekniska fakulteten minst 70 av 100 för den lärde delen totalt och, för magistertilldelningar, minst 70 av 100 för avhandlingen.

Diplom / certifikatstadier:

Alla undervisade magisterprogram, såvida de inte är undantagna av senaten, måste ge möjlighet för studenter att välja, eller vara skyldiga, att lämna vid forskarutbildningen eller examensstadiet.

För att få ett examensbevis måste studenterna ha lyckats fullfölja 120 poäng, varav 90 måste vara på nivå M / 7.

För att få ett doktorsexamen måste studenterna ha lyckats ha 60 poäng, varav 40 måste vara på nivå M / 7.

hammer, horizontal, courtsucco / Pixabay

Ingångskrav

En högre andreklass honorsgrad i juridik eller en examen med en adekvat lagkomponent. Internationella studenter med motsvarande kvalifikationer bör tillhandahålla ett utskrift av sina examensresultat (detta bör vara en officiell engelsk översättning om originalet inte är på engelska).

Erkänd förutbildning accepteras för närvarande inte. Tidigare eller yrkeserfarenhet krävs inte.

Engelska språkkrav

Om engelska inte är ditt första språk måste du uppfylla denna profilnivå:

Profil B

Du måste uppnå nödvändiga nivåer av engelska för att kvalificera dig för en plats på ditt valda kurs / program.

Olika kurser / program behöver olika nivåer av språkkunskaper. Vi hänvisar till dessa färdighetsnivåer som "profiler". Profilen för ditt valda kurs / program visas på kurs- / programsidan.

De tester och nivåer du behöver uppnå för att uppfylla kraven finns på varje profilsida.

Engelska språkkunskaper borde ha uppnåtts inom två år från startdatum för ditt program / din kurs.

Karriärer

Detta LLM-program ger dig chansen att utforska ett brett utbud av juridiska områden och öppnar därför dörren till ett stort antal juridiska och andra yrken, både i Storbritannien och längre bort. Kandidater fortsätter att agera som advokater, advokater, advokater och forskare i internationella och europeiska organisationer, till exempel FN eller Europeiska kommissionen. Ett antal arbete för icke-statliga organisationer och andra byråer. Vissa kandidater fortsätter med studier eller forskning vid andra universitet.

Senast uppdaterad May 2020

Om skolan

Bristol is one of the most popular and successful universities in the UK, ranked in the world's top 50 in the QS World University Rankings 2020.

Bristol is one of the most popular and successful universities in the UK, ranked in the world's top 50 in the QS World University Rankings 2020. Läs mindre
Gå till skolans webbplats