LLM i europeisk affärsrätt

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Programmet ger en fördjupad förståelse av både de praktiska och teoretiska aspekterna av affärslagar inom Europeiska unionen och hur den inre marknaden fungerar i ett globalt sammanhang. Studenter förvärvar också kunskap om EU: s konstitutionella lag som en nödvändig grund för en fullständig förståelse av europeisk affärsrätt. Under hela kursen ges studenterna stora möjligheter att utöva sin kunskap i praktiken och att lära av både akademiker och utövare.

European Business Law är ett tvåårigt program, men studenterna har möjlighet att skriva ett examensarbete i slutet av det första året och sedan avsluta programmet med ett års examen. Studenter som tar tvåårig master kan skräddarsy programmet genom att välja valfria kurser som matchar deras intressen och karriärambitioner. Denna funktion möjliggör skräddarsydd specialisering och ger en konkurrensfördel vid ansökan om framtida positioner på arbetsmarknaden.

Karriärmöjligheter

Med en unik kombination av traditionella juridiska studier i affärsjuridik och ekonomiska och handelsrelaterade frågor, och bygger på en solid grund av EU: s lagstiftning, är detta program en idealisk förberedelse för en karriär inom privat praktik, internt juridiskt arbete eller positioner inom nationella eller EU-institutioner. Det ger också en bra grund för studenter som är intresserade av att bedriva en akademisk karriär.

För information, kontakta masterprogramkoordinator Anders Tröjer , anders.trojer@jur.lu.se.

Mer information finns på https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-JAEHA

Varför Lund University ?

Lund University grundades 1666 och är ett av norra Europas äldsta, bredaste och finaste universitet. Universitetet rankas bland världens 100 bästa universitet i QS World University Rankings 2020 och är det bästa valet för internationella studenter som kommer till Sverige - ett av världens mest innovativa, hållbara och demokratiska länder.

Om du vill börja bygga ditt internationella nätverk i en global klassrumsinställning, är Lund University ett bra alternativ. Upplev ett annat sätt att lära sig i ett land som rankas som ett av de bästa i världen för att tillhandahålla högre utbildning. Grupparbete och informella lärar-studentrelationer underlättar fördjupning.

Universitetet ligger i Lund, en charmig och kompakt universitetsstad i södra Sverige, bara 35 minuter från Köpenhamns flygplats i Danmark. Staden är känd för sitt livliga studentliv och är också hem för många världsledande forskningsanläggningar och internationella företag.

Läs mer om Lund University på www.lunduniversity.lu.se

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Läs mer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Läs mindre
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Mer Mindre
Gå till skolans webbplats