LLM i europeiska juridiska studier

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Programöversikt

Europeiska unionen har aldrig varit mer aktuell; Vi erbjuder enheter som utforskar de hårt ifrågasatta juridiska frågorna kring fri rörlighet för varor och människor inom Europa och skapandet och tillämpningen av standarder (till exempel i konkurrens- och miljölagstiftning).

Vi erbjuder en spännande och stimulerande uppsättning av forskarlagsprogram som var och en förbereder dig för en mängd olika karriärer. Om du är intresserad av att studera juridik utöver din grundnivå och vill utveckla dina analytiska, forsknings- och juridiska skrivfärdigheter, kommer du att hitta Bristol's LLM som en utmanande och givande upplevelse. Vi har ett stort och pulserande internationellt samhälle och våra LLM-studenter drar nytta av små klassstorlekar lärda av världskända experter.

Våra LLM-program ger dig möjlighet att specialisera dig inom ett visst område men du kan också välja en bredare och mer allmän uppsättning enhetsval. I alla fall uppmuntras du att utforska dina valda lagområden på en djupare nivå. Du får chansen att se hur dessa juridiska områden fungerar i olika sammanhang, med tanke på de relevanta frågorna teoretiskt och praktiskt och ur en rad perspektiv.

Programstruktur

I den första delen av programmet väljer du fyra enheter från en lista med europeiska juridiska studieralternativ, eller tre enheter från listan och en ytterligare enhet från något av våra andra specialiserade LLM-program, eller två enheter från listan och två från listan LLM i internationell rätt. Bedömningen sker genom tentamen och / eller uppsats.

På vårterminen väljer du ett avhandling ämne inom området juridiska studier för godkännande av lagskolan. Efter att ha gått en del av programmet börjar du arbeta med din avhandling för inlämning senast i september. Du måste passera båda delarna för att få en LLM och får inte fortsätta till del två förrän du har gått del en.

Avsluta utmärkelser

Alla undervisade magisterprogram, såvida de inte är undantagna av senaten, måste ge studenter möjlighet att lämna programmet med ett examensbevis eller certifikat.

För att få ett examensbevis måste studenterna ha lyckats fullfölja 120 poäng, varav 90 måste vara på nivå M / 7.

För att få ett doktorsexamen måste studenterna ha lyckats ha 60 poäng, varav 40 måste vara på nivå M / 7.

Examensklassificering:

En utmärkelse med meriter eller särskiljning är tillåten för forskarutbildade magister, examensbevis och certifikat, där dessa specifikt benämns behörighetsnivå. En utmärkelse med meriter eller särskiljning är inte tillåten för exit-utmärkelser där studenter måste lämna programmet på akademiska grunder. En exit-utdelning med merit eller utmärkelse kan tillåtas om studenter under exceptionella omständigheter hindras från att genomföra den avsedda utmärkelsen.

Klassificeringen av utmärkelsen i förhållande till det slutliga programmärket är som följer:

Utmärkelse med utmärkelse *: minst 65 av 100 för den lärde komponenten totalt och, för mästare utmärkelser, minst 70 av 100 för avhandlingen. ** Fakulteterna har behörighet att öka dessa tröskelvärden.

Pris med merit *: minst 60 av 100 för den lärde delen totalt och, för mästare utmärkelser, minst 60 av 100 för avhandlingen. Fakulteterna har behörighet att öka dessa tröskelvärden.

* MA i lag har separata regler för att tilldela åtskillnad och meriter.
** För utmärkelse kräver Tekniska fakulteten minst 70 av 100 för den lärde delen totalt och, för magistertilldelningar, minst 70 av 100 för avhandlingen.

Diplom / certifikatstadier:

Alla undervisade magisterprogram, såvida de inte är undantagna av senaten, måste ge möjlighet för studenter att välja, eller vara skyldiga, att lämna vid forskarutbildningen eller examensstadiet.

För att få ett examensbevis måste studenterna ha lyckats fullfölja 120 poäng, varav 90 måste vara på nivå M / 7.

För att få ett doktorsexamen måste studenterna ha lyckats ha 60 poäng, varav 40 måste vara på nivå M / 7.

lady justice, legal, lawjessica45 / Pixabay

Ingångskrav

En högre andreklassingsexamen i juridik (eller internationellt motsvarande).

Undantagsvis kommer vi också att överväga sökande som har:

  1. En högre examen i andra klass som innehöll innehåll som är relevant för den sökandes föreslagna studieområde; eller
  2. En högre klass i utbildning i vilket ämne som helst, tillsammans med relevant erfarenhet inom en disciplin som är nära besläktad med fokus för detta program.

Sökande i något av dessa två undantagsfall måste lägga fram ett ärende som förklarar varför deras kvalifikationer eller erfarenhet faller i kategori (1) eller (2) i sitt personliga uttalande.

Erkänd förutlärning accepteras för närvarande inte. Tidigare eller yrkeserfarenhet krävs inte.

Engelska språkkrav

Om engelska inte är ditt första språk måste du uppfylla denna profilnivå:

Profil B

Du måste uppnå nödvändiga nivåer av engelska för att kvalificera dig för en plats på ditt valda kurs / program.

Olika kurser / program behöver olika nivåer av språkkunskaper. Vi hänvisar till dessa färdighetsnivåer som "profiler". Profilen för ditt valda kurs / program visas på kurs- / programsidan.

De tester och nivåer du behöver uppnå för att uppfylla kraven finns på varje profilsida.

Engelska språkkunskaper borde ha uppnåtts inom två år från startdatum för ditt program / din kurs.

Karriärer

Detta program ger dig en stark grund för ett brett utbud av karriärer som involverar ett europeiskt lagperspektiv. Kandidater fortsätter att agera som advokater, advokater, advokater och forskare i internationella och europeiska organisationer, till exempel FN eller Europeiska kommissionen. Ett antal arbete för icke-statliga organisationer och andra byråer. Vissa kandidater fortsätter vidare studier eller forskning vid University of Bristol eller andra universitet.

Senast uppdaterad May 2020

Om skolan

Bristol is one of the most popular and successful universities in the UK, ranked in the world's top 50 in the QS World University Rankings 2020.

Bristol is one of the most popular and successful universities in the UK, ranked in the world's top 50 in the QS World University Rankings 2020. Läs mindre
Gå till skolans webbplats