LLM i handelsrätt

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Programöversikt

Programmet Commercial Law (LLM) erbjuder dig en möjlighet att engagera dig i intensiv studie av specialiserade kommersiella och industriella ämnen. Du kanske vill koncentrera dig på europeiska kommersiella frågor, internationell handel eller aspekter av inhemsk handel. Det ger en solid grund för alla som vill gå in i de juridiska yrkena, som strävar efter en karriär inom företag och finans eller planerar att bli en egen advokat.

Vår Center of Law and Enterprise Research Center visar vår bredd av kritiskt stipendium, undervisning och offentligt engagemang för företagande och engagemang för progressivt och innovativt tänkande.

Vi erbjuder en spännande och stimulerande uppsättning av forskarlagsprogram som var och en förbereder dig för en mängd olika karriärer. Om du är intresserad av att studera juridik utöver din grundnivå och vill utveckla dina analytiska, forsknings- och juridiska skrivfärdigheter, kommer du att hitta Bristol's LLM som en utmanande och givande upplevelse. Vi har ett stort och pulserande internationellt samhälle och våra LLM-studenter drar nytta av små klassstorlekar lärda av världskända experter.

Våra LLM-program ger dig möjlighet att specialisera dig inom ett visst område men du kan också välja en bredare och mer allmän uppsättning enhetsval. I alla fall uppmuntras du att utforska dina valda lagområden på en djupare nivå. Du får chansen att se hur dessa juridiska områden fungerar i olika sammanhang, med tanke på de relevanta frågorna teoretiskt och praktiskt och ur en rad perspektiv.

Programstruktur

Du tar fyra enheter (120 poäng totalt, 30 poäng vardera) och en obligatorisk avhandling (60 poäng). Du har möjlighet att välja tre specialiserade affärslagenheter och en enhet från ett annat LLM-program.

Avsluta utmärkelser

Alla undervisade magisterprogram, såvida de inte är undantagna av senaten, måste ge studenter möjlighet att lämna programmet med ett examensbevis eller certifikat.

För att få ett examensbevis måste studenterna ha lyckats fullfölja 120 poäng, varav 90 måste vara på nivå M / 7.

För att få ett doktorsexamen måste studenterna ha lyckats ha 60 poäng, varav 40 måste vara på nivå M / 7.

Examensklassificering:

En utmärkelse med meriter eller särskiljning är tillåten för forskarutbildade magister, examensbevis och certifikat, där dessa specifikt benämns behörighetsnivå. En utmärkelse med meriter eller särskiljning är inte tillåten för exit-utmärkelser där studenter måste lämna programmet på akademiska grunder. En exit-utdelning med merit eller utmärkelse kan tillåtas om studenter under exceptionella omständigheter hindras från att genomföra den avsedda utmärkelsen.

Klassificeringen av utmärkelsen i förhållande till det slutliga programmärket är som följer:

Utmärkelse med utmärkelse *: minst 65 av 100 för den lärde komponenten totalt och, för mästare utmärkelser, minst 70 av 100 för avhandlingen. ** Fakulteterna har behörighet att öka dessa tröskelvärden.

Pris med merit *: minst 60 av 100 för den lärde delen totalt och, för mästare utmärkelser, minst 60 av 100 för avhandlingen. Fakulteterna har behörighet att öka dessa tröskelvärden.

* MA i lag har separata regler för att tilldela åtskillnad och meriter.
** För utmärkelse kräver Tekniska fakulteten minst 70 av 100 för den lärde delen totalt och, för magistertilldelningar, minst 70 av 100 för avhandlingen.

Diplom / certifikatstadier:

Alla undervisade magisterprogram, såvida de inte är undantagna av senaten, måste ge möjlighet för studenter att välja, eller vara skyldiga, att lämna vid forskarutbildningen eller examensstadiet.

För att få ett examensbevis måste studenterna ha lyckats fullfölja 120 poäng, varav 90 måste vara på nivå M / 7.

För att få ett doktorsexamen måste studenterna ha lyckats ha 60 poäng, varav 40 måste vara på nivå M / 7.

lady justice, legal, lawjessica45 / Pixabay

Ingångskrav

En högre andreklass honorsgrad i juridik eller en examen med en adekvat lagkomponent. Internationella studenter med motsvarande kvalifikationer bör tillhandahålla ett utskrift av sina examensresultat (detta bör vara en officiell engelsk översättning om originalet inte är på engelska).

Erkänd förutbildning accepteras för närvarande inte. Tidigare eller yrkeserfarenhet krävs inte.

Engelska språkkrav

Om engelska inte är ditt första språk måste du uppfylla denna profilnivå:

Profil B

Du måste uppnå nödvändiga nivåer av engelska för att kvalificera dig för en plats på ditt valda kurs / program.

Olika kurser / program behöver olika nivåer av språkkunskaper. Vi hänvisar till dessa färdighetsnivåer som "profiler". Profilen för ditt valda kurs / program visas på kurs- / programsidan.

De tester och nivåer du behöver uppnå för att uppfylla kraven finns på varje profilsida.

Engelska språkkunskaper borde ha uppnåtts inom två år från startdatum för ditt program / din kurs.

Karriärer

Det finns ett brett utbud av karriäralternativ för dem som framgångsrikt fullföljer sin kommersiella lag LLM. Det ger en solid grund för alla studenter som vill gå in i juridiska yrken, särskilt de som vill arbeta i ett kommersiellt advokatbyrå eller gå in på en karriär i Commercial Bar. Alternativt kan kandidater välja att arbeta som interna advokater eller med en mängd regleringsorganisationer. Vissa kandidater fortsätter vidare studier eller forskning vid University of Bristol eller ett annat ledande universitet.

Senast uppdaterad May 2020

Om skolan

Bristol is one of the most popular and successful universities in the UK, ranked in the world's top 50 in the QS World University Rankings 2020.

Bristol is one of the most popular and successful universities in the UK, ranked in the world's top 50 in the QS World University Rankings 2020. Läs mindre
Gå till skolans webbplats