LLM i informationsteknologi och immaterialrätt

Allmänt

Programbeskrivning

Lagens framtid är digital. Denna innovativa LLM erbjuder dig en kritisk och intellektuell specialisering inom detta snabbt utvecklande område.

Du lär dig av dagens ledande advokater, och vår forskning ligger till grund för vår undervisning. Du kommer att utforska de frågor som är ansvariga för att placera det rättsliga systemet i framkant när det gäller styrning av internet. Du får också teoretiska och praktiska insikter, så att du kan behärska de sammanflätade områdena informationsteknologi och immaterialrätt.

Sussex Law School tillhandahåller en verkligt internationell, stimulerande och engagerande inlärningsmiljö för dig att bygga en rik bas av kunskap. Vi kommer att förbereda dig för din framtida karriär - våra kurser är utformade med kompetensutbildning i grunden och lär dig att logiskt tänka på juridiska problem.

Baserat på några minuter från kiselstranden i Brighton och bara en timmes tågresa från London har du också möjlighet att uppleva arbetet hos digitala advokatbyråer och lagstiftningen i europeiska institutioner och FN: s organ.

Ingångskrav

Brittiska krav

Examensbehov: Du bör normalt ha en högre examen (2.1) på grundnivå eller högre.

Ämnesspecifika krav: Din behörighet ska vara lag. Du kan också övervägas för kursen om du har andra yrkeskvalifikationer eller erfarenhet av motsvarande status.

Internationella krav

IELTS (Academic): Standardnivå (6,5 totalt, inklusive minst 6,0 i varje komponent).

Antagningsinformation för sökande

Hur du ansöker: Du ansöker till Sussex med vårt ansökningssystem för forskarutbildning.

Personligt uttalande: Ja. Du måste lämna in ett personligt uttalande som en del av din ansökan.

Ansökningsfrister

 • 1 augusti 2020 (internationellt)
 • 1 september 2020 (Storbritannien / EU)

kursinnehåll

Heltid och deltid studie

Välj att studera den här kursen på heltid eller deltid, för att passa ditt arbete och ditt personliga liv. Moduler för heltidskursen listas nedan.

För information om deltidskursen, kontakta oss på lps@sussex.ac.uk

moduler

Dessa moduler körs läsåret 2020/21. Det kan emellertid ske ändringar i dessa moduler på grund av personalens tillgänglighet, studentens efterfrågan eller uppdateringar av vår läroplan. Vi kommer att se till att våra sökande så snart som möjligt informerar om ändringar i moduler.

Kärnmoduler

Kärnmoduler tas av alla elever på kursen. De ger dig en solid grund i ditt valda ämne och förbereder dig för att utforska de ämnen som intresserar dig mest.

 • LLM-avhandling
 • Avancerad juridisk forskning och skrivning
 • Aspekter av immaterialrätt
 • Kritiska metoder för informationsrätt

alternativ

Utöver dina kärnmoduler kan du välja alternativ för att bredda dina horisonter och skräddarsy din kurs till dina intressen.

 • Cyber Law
 • Digital immaterialrätt
 • Internationella aspekter av immaterialrätt och teknikreglering
 • Sekretess och dataskyddslag
 • Reglering av Creative Industries

Studiebesök

Du har möjligheter att besöka Europeiska unionens institutioner i Bryssel och Luxemburg, tillsammans med World Intellectual Property Organization (WIPO) och andra FN-byråer i Genève.

Hur mycket kostar det?

avgifter

 • Storbritannien / EU-studenter: 9 250 £ per år
 • Kanalöarna och Isle of Man-studenterna: 9 250 £ per år
 • Internationella studenter: 18 500 £ per år

Extrakostnader

Observera att alla kostnader är de bästa uppskattningarna baserade på nuvarande marknadsvärden. Kostnader betalas i början av din kurs om inte annat anges. Vi granskar uppskattningar varje år och de kan variera med inflationen.

Texter om informationsteknologi och immaterialrätt

Vi rekommenderar att du köper vissa valfria texter för cirka 70 £. Dessa texter är tillgängliga från universitetets bokhandel, online och från andra butiker.

Rekommenderade texter

De valfria men rekommenderade texterna för denna kurs kostar mellan £ 20 och £ 50.

Hur kan jag finansiera min kurs?

Postgraduate Masters lån

Du kan låna upp till £ 11 222 för att hjälpa till med avgifter och levnadskostnader om din kurs börjar den 1 augusti 2020 eller senare. en mästare.

stipendier

Vårt mål är att säkerställa att varje student som vill studera hos oss kan trots finansiella hinder, så att vi fortsätter att locka till sig begåvade och unika individer.

Karriärer

Du kommer att utexamineras med färdigheterna för att bli en digital advokat, kunna utöva i ett större advokatbyrå (ordinarie eller statlig). Du kommer att behärska både innehålls- och transportfrågor för att bli en verkligt konvergerad digital advokat.

Du kommer också att vara utrustad med färdigheterna för vidare studier på doktorandnivå och för att gå vidare till professionell praktik inom IT och IP i London, Bryssel och runt om i världen.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The University of Sussex is a leading research-intensive university near Brighton. We have both an international and local outlook, with staff and students from more than 100 countries and frequent en ... Läs mer

The University of Sussex is a leading research-intensive university near Brighton. We have both an international and local outlook, with staff and students from more than 100 countries and frequent engagement in community activities and services. Läs mindre