LLM i internationell affärsrätt

Allmänt

Programbeskrivning

Internationellt inriktade advokater är mycket efterfrågade. LL.M. i International Business Law är utformad för att utbilda sofistikerade, globalt orienterade, teknikkyndiga, väl avrundade advokater som kommer att ge värdefulla bidrag i organisationer som verkar i mycket komplexa internationella transaktioner och verksamheter. Detta helhetsprogram förbereder nästa våg av dagens juridiska yrkesmän för att sätta ett varaktigt märke på världsscenen.

LL.M. i internationell affärsrätt ger dig möjlighet att ta en affärsmetod när du hanterar globala juridiska transaktioner. Bortsett från att uppleva IE: s mångfaldiga och dynamiska miljö på campus, får du möjlighet att delta i världsomfattande utbyten och kliniska riskkliniker. I Madrid kommer vår praktiska, fallbaserade metodik att hjälpa dig att träffa stora globala företag, internationella advokatbyråer, organisationer, myndigheter och offentliga enheter eller icke-statliga organisationer.

Dessutom erbjuder detta program studenter möjlighet att studera amerikansk rätt och få de nödvändiga uppgifterna för att göra den globala praxis till en verklighet. Vårt partnerskap med BARBRI, den största barbedömningskursen i USA, gör det möjligt för våra studenter att kvalificera sig som advokater för att kombinera deras LL.M. program med amerikansk lag kurser som kommer att förbereda dem för att klara California bar prov och kvalificera sig som en amerikansk advokat.

Snabb fakta

 • Format: Heltid - På campus
 • Intag: Oktober
 • Campus: Madrid
 • Språket engelska
 • Längd: 10 månader
 • Inträdesperiod: Rolling admissions process

LL.M. i International Business Law är för etablerade, internationellt drivna yrkesverksamma med i genomsnitt tre års erfarenhet.

Ser för att ta sina kunskaper och erfarenheter till en global nivå genom att få nya insikter och perspektiv som gör att de kan uppnå framgång eller lösa klientproblem effektivt och effektivt.

Att bli en huvudspelare på världsscenen i en av följande professionella roller:

 • Associate (LLP)
 • Analytiker
 • Utländsk associerad
 • Advokat
 • Junior Associate
 • Advokat i huset
 • Chef i Corporate Legal Area
 • En förändringsmakare inom företagsfinansieringssektorn

Utöka dina karriärmöjligheter globalt

När vi lever i en alltmer globaliserad, ömsesidigt beroende värld och efterfrågan på jurister som förstår arbeten och komplexiteten hos mer än ett rättssystem fortsätter att växa, måste vi utbilda jurister med en global tankegång.

Vid IE Law School är vi engagerade i att främja global juridisk utbildning så att advokater kan bedriva karriär internationellt, på olika rättssystem, hantera gränsöverskridande transaktioner och multidurisdiktionsfrågor.

För att överbrygga klyftan har vi samarbetat med BARBRI, den ledande examenstudiekursen i USA, för att ge vår LL.M. studenter kvalificerade som advokater chansen att ta California Bar Examination och bli kvalificerad att utöva lag i USA. BARBRI har rankats som nummer 1 bar granskning tack vare sina innovativa och flexibla studieverktyg. För de BARBRI internationella studenterna som fullbordade 80% eller mer av den personliga studieplanen, passerade 76% av dem i barprovet.

Vårt partnerskap med BARBRI ger studenterna möjlighet att studera amerikansk rätt och förvärva de nödvändiga uppgifterna för att göra global praxis till en verklighet. BARBRIs internationella barberedningsprogram är utformat med anpassningsförmåga i åtanke; mer specifikt är det utformat för att hjälpa icke-amerikanska och kvalificerade advokater att klara USA: s svåraste barprovning.

Programmet

MBA-modulen ger studenterna en bred kunskap om grunderna i företagsledning och strategi och gör det möjligt för studenter att förvärva ett certifikat för företagsadministration från IE Business School utöver LL.M. grad. LL.M. i International Business Law förbereder studenterna att hantera globala juridiska transaktioner med en affärsmetod genom att tillhandahålla en internationell erfarenhet fullfylld med världsomfattande utbyten, juridiska företagskliniker och en praktisk metod som tillämpas på stora globala företag, internationella advokatbyråer, organisationer, myndigheter och offentlig sektor eller icke-statliga organisationer. Denna LL.M. ger studenter möjlighet att överskrida juridiska gränser för att klara sig i ett globalt system.

En berikande lärandeupplevelse

LLM i International Business Law är utformad för att omvandla studenter till globala advokater som är problemlösare och affärsstrateger. Genom MBA-modulen, International Immersion Weeks, Moot Courts och Venture Law Clinic, lämnar våra studenter beredda att arbeta sida vid sida med kunder och vara nästa ledare inom juridisk praxis och innovation på global nivå.

Brysselveckans vecka

Studenterna träffas med cheferna för konkurrenspraxis hos världens prestigefyllda internationella företag och de globala företagens egna avdelningar. För att locka av den, exponerar resan studenterna till den europeiska politiska maskinen med besök på lobbyister och möten med EU-kommissionens tillsynsmyndigheter själva.

London Immersion Week

Studenter utsätts för den legala marknaden för världens finansiella kapital. Vi tar en främre plats på Londons juridiska marknad där vi samarbetar med Londons framstående advokater och diskuterar deras praxis och det föränderliga landskapet inom finans, internationell rätt och juridiska tjänster i London.

Wien Moot Court konkurrens

Under påskhelgerna åker fyra studenter till Wien, Österrike för att konkurrera i en simulering av en skiljeförhör i Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot Court-konkurrensen, en av de största och mest välkända moot court-tävlingarna i världen.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The future is looking for you. Anticipate the change in the legal sector and acquire a solid knowledge on legal concepts as the skills necessary to achieve success in the real world.

The future is looking for you. Anticipate the change in the legal sector and acquire a solid knowledge on legal concepts as the skills necessary to achieve success in the real world. Läs mindre
madrid , Segovia + 1 Mer Mindre