LLM i internationell mänsklig rättighet och utveckling

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Mänskliga rättigheter och lagen är ett stort tillväxtområde, som utvecklas och expanderar som svar på nya utvecklingar, hot och utveckling i vårt tänkande som ett samhälle. Det har stor betydelse för stora globala utmaningar som krig, terrorism, kön, migration och klimatförändringar och gränsar ganska väsentligt med effekter från vetenskap och innovation.

Denna nya LLM för Mänskliga rättigheter och utveckling är utformad för att ge dig en förståelse för de mänskliga rättigheterna i sin flerskiktiga form, med en kritisk tonvikt på dess komplementaritet med utvecklingen.

Kursen erbjuder ett brett utbud av moduler som är moderna, akademiskt rigorösa och kompetensorienterade. Du kommer att få kärnkännedom om den bredare kontextramen och politiken inom detta område, samtidigt som du har flexibilitet att skräddarsy din examen för att passa dina specifika intressen och karriärförhoppningar genom att välja från en rad specialiserade människorättslagar och utvecklingsmoduler.

ranking

University of Bradford rankas 301-400 i världen för Business and Economics i 2019 Times Higher Education World University Rankings.

Ingångskrav

 • 2: 2 eller högre i något ämne eller relevant arbetslivserfarenhet på kandidatnivå.

Engelska språkkrav

 • IELTS vid 6,5 eller motsvarande med minst 5,5 i varje deltest.

Om du inte uppfyller IELTS-kravet kan du ta en engelsk-kurser i University of Bradford .

Vad du ska studera

En intensiv insamling med två veckor i början av kursen säkerställer att alla studenter, inklusive dem från icke-juridiska och / eller internationella bakgrunder, får lära sig de grundläggande begreppen och de akademiska färdigheter som krävs för att uppnå lärandemål.

Studenter tar 180 högskolepoäng av moduler som omfattar ett undervisat element på 120 hp och en 60 hp avhandling.

Studenterna kommer att behöva ta 40 högskolepoäng av kärnmoduler som omfattar ämnen om principer för reglering och verkställighet samt hållbar utvecklingsrätt i näringsliv och samhälle som kommer att utforska kärnämnen och ge den nödvändiga bakgrunden och det bredare sammanhanget av studiet av detta ämne.

Dessutom kommer studenterna att ta totalt 60 hp av moduler från följande (20 hp) som ger konkret och fördjupad kunskap inom specialiserade aspekter av mänskliga rättigheter och utveckling:

 • Folkrätten
 • Internationella Mänskliga Rättigheter
 • Internationell humanitär rätt
 • Könsrätt
 • Migrations- och asyllag
 • Fredsbevarande och fredsbyggnad
 • Företag Mänskliga rättigheter och miljö
 • Styrning för utveckling

LLM: s sista 20-kreditmodul i internationell handelsrätt är ett val som antingen kan väljas från listan ovan, från en bredare pool av forskarutbildningar från juridikskolan eller från andra avdelningar som Handelshögskolan.

Observera att modulinformationen kan ändras för 2020-inträde.

moduler

Kärna

 • Foundations of Law and Skills (LAW7029-R)
 • Hållbar utvecklingslag i samtida företag och samhälle (LAW7030-B)
 • Regulatorisk teori och praktik (LAW7035-B)
 • LLM-avhandling (LAW7032-E)

Alternativ

 • Allmän internationell rätt (LAW7044-B)
 • International Human Rights Law (LAW7043-B)
 • Internationell humanitär rätt (LAW7019-B)
 • Lag och kön (LAW7038-B)
 • Immigration and Refugee Law (LAW7023-B)
 • Näringsliv, Mänskliga Rättigheter och Miljö (LAW7041-B)
 • Fredsbevarande och fredsbyggande (PES7046-B)
 • Styrning för utveckling (DEV7035-B)
 • Internationella brottlagen (LAW7046-B)
 • Valfri

Lärande och bedömning

Du kommer att undervisas i små grupper i en interaktiv och engagerande lärmiljö.

Du kommer att ha möjlighet i vissa moduler att vara inblandad i klinisk juridisk utbildning, där du får praktisk erfarenhet av att arbeta med fall i praktiken medan du stöds av akademiker.

Kursen förbättras också genom att besöka gästtalare från alla samhällsskikt, inklusive juridiska yrken, akademia och företag.

Lagkliniken

Vår lagklinik ger studenterna möjlighet att sätta teori i praktiken. Eleverna arbetar i vår juridiska klinik som rådgör med allmänheten i samarbete med Citizens Advice Bureau och CHAS @ StVincent.

Eleverna är utbildade att intervjua och ge råd till allmänheten om alla juridiska aspekter. Arbeta som en del av ett team diskuterar studenterna fallet och bestämmer om klienten behöver juridisk rådgivning. Under ledning av klinikdirektören utarbetar eleverna råd för sin klient.

Studenter har också möjlighet att få en formell utbildning om invandringslagstiftningen, vilket leder till att OISC (kommissionären för utrikesministeriet) utfärdar nivå 1 och 2 kvalifikationer genom samarbete med CHAS @ StVincent. Detta ger eleverna möjlighet att vara inblandade i att ge invandringsrådgivning samtidigt som de erhåller erkända kvalifikationer.

Mooting

Våra studenter har möjlighet att engagera sig i en rad interna och externa mooting-tävlingar.

Mötning kompletterar elevernas juridiska utbildning och är ett utmärkt sätt att lära sig hur man använder lagen för att skapa övertygande juridiska argument. Eleverna måste analysera problem, undersöka lagen, förbereda skriftliga inlagor och presentera sina argument för en utbildad advokat eller domare.

Tävlingen imiterar de förfaranden som följs i överklagande domstolar och är en stor chans för studenter att sätta sina kunskaper och kunskaper i praktiken.

Karriärstöd

Universitetet är engagerat i att hjälpa studenter att utveckla och förbättra anställbarheten och detta är en integrerad del av många program. Specialiststöd är tillgängligt under hela kursen från Career and Employability Services, inklusive hjälp för att hitta deltidsarbete samtidigt som du studerar, placerar, semesterarbetsliv och examinerar lediga platser. Studenter uppmanas att få tillgång till detta stöd på ett tidigt stadium och att använda de omfattande resurserna på Karriärens webbplats.

Att diskutera alternativ med specialiserade rådgivare bidrar till att förtydliga planer genom att utforska alternativa och raffinerade färdigheter för jobbjakt. I de flesta av våra program finns det direkta inslag av karriärutvecklingsrådgivare i läroplanen eller genom specialanpassade workshops.

Karriärmöjligheter

Våra kurser formas av International Advisory Board of Law, bestående av ledande personer inom rättsväsendet och rättspraxis, akademia och bredare bransch och samhälle som ger oss råd om de kompetenser och kompetenser som behövs på den nuvarande och framtida arbetsplatsen. Detta leder till utformningen och leveransen av våra kurser, vilket gör att våra studenter får kunskaper och erfarenheter som inte bara är akademiskt noggranna men värderade av arbetsgivare.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Läs mer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Läs mindre