LLM i internationell rätt och internationella relationer

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Programöversikt

University of Bristol LLM i internationell rätt och internationella relationer är ett spännande program för studenter som vill bedriva en karriär i internationella icke-statliga organisationer, myndigheter och internationella företag eller som internationella konsulter. Det är ett specialprogram som gör att du kan kombinera enheter som tillhandahålls av både Law School och School of Sociology, Politics and International Studies för att skapa ett exceptionellt studieprogram.

Denna LLM uppmuntrar en integrerad teoretisk och tvärvetenskaplig inställning till frågor om internationell reglering och styrning, så att du kan bygga en djup förståelse för hur en disciplin informerar den andra. Programmet täcker de allmänna metoderna, omfattningen och teorierna i internationell rätt och internationella relationer och möjliggör ytterligare specialisering inom dessa breda områden.

Vi har ett stort och pulserande internationellt samhälle och våra LLM-studenter drar nytta av små klassstorlekar lärda av världskända experter.

Programstruktur

Du kommer att välja två 30-poäng lagskoleenheter från en lista med alternativ, tillsammans med tre 20-poängsenheter från School of Sociology, Politics and International Studies (120 poäng totalt). Du kommer också att slutföra en avhandling om 10 000-15 000 ord, 60 poäng. I samråd med programdirektören och baserat på ditt föreslagna specialiseringsområde, har du valet att ta avhandlingen i endera skolan, med ett tillsynsbeslut som fattas i december.

Avsluta utmärkelser

Alla undervisade magisterprogram, såvida de inte är undantagna av senaten, måste ge studenter möjlighet att lämna programmet med ett examensbevis eller certifikat.

För att få ett examensbevis måste studenterna ha lyckats fullfölja 120 poäng, varav 90 måste vara på nivå M / 7.

För att få ett doktorsexamen måste studenterna ha lyckats ha 60 poäng, varav 40 måste vara på nivå M / 7.

Examensklassificering:

En utmärkelse med meriter eller särskiljning är tillåten för forskarutbildade magister, examensbevis och certifikat, där dessa specifikt benämns behörighetsnivå. En utmärkelse med meriter eller särskiljning är inte tillåten för exit-utmärkelser där studenter måste lämna programmet på akademiska grunder. En exit-utdelning med merit eller utmärkelse kan tillåtas om studenter under exceptionella omständigheter hindras från att genomföra den avsedda utmärkelsen.

Klassificeringen av utmärkelsen i förhållande till det slutliga programmärket är som följer:

Utmärkelse med utmärkelse *: minst 65 av 100 för den lärde komponenten totalt och, för mästare utmärkelser, minst 70 av 100 för avhandlingen. ** Fakulteterna har behörighet att öka dessa tröskelvärden.

Pris med merit *: minst 60 av 100 för den lärde delen totalt och, för mästare utmärkelser, minst 60 av 100 för avhandlingen. Fakulteterna har behörighet att öka dessa tröskelvärden.

* MA i lag har separata regler för att tilldela åtskillnad och meriter.
** För utmärkelse kräver Tekniska fakulteten minst 70 av 100 för den lärde delen totalt och, för magistertilldelningar, minst 70 av 100 för avhandlingen.

Diplom / certifikatstadier:

Alla undervisade magisterprogram, såvida de inte är undantagna av senaten, måste ge möjlighet för studenter att välja, eller vara skyldiga, att lämna vid forskarutbildningen eller examensstadiet.

För att få ett examensbevis måste studenterna ha lyckats fullfölja 120 poäng, varav 90 måste vara på nivå M / 7.

För att få ett doktorsexamen måste studenterna ha lyckats ha 60 poäng, varav 40 måste vara på nivå M / 7.

lady justice, legal, lawjessica45 / Pixabay

Ingångskrav

En högre klass i utbildning (eller internationellt motsvarande) i lag eller politik, eller en annan relevant disciplin. Internationella studenter med motsvarande kvalifikationer bör tillhandahålla ett utskrift av sina examensresultat (detta bör vara en officiell engelsk översättning om originalet inte är på engelska).

Erkänd förutbildning accepteras för närvarande inte. Tidigare eller yrkeserfarenhet krävs inte.

Engelska språkkrav

Om engelska inte är ditt första språk måste du uppfylla denna profilnivå:

Profil B

Du måste uppnå nödvändiga nivåer av engelska för att kvalificera dig för en plats på ditt valda kurs / program.

Olika kurser / program behöver olika nivåer av språkkunskaper. Vi hänvisar till dessa färdighetsnivåer som "profiler". Profilen för ditt valda kurs / program visas på kurs- / programsidan.

De tester och nivåer du behöver uppnå för att uppfylla kraven finns på varje profilsida.

Engelska språkkunskaper borde ha uppnåtts inom två år från startdatum för ditt program / din kurs.

Karriärer

Detta program ger en stark grund för ett brett spektrum av karriärer som omfattar internationell rätt och perspektiv på internationella relationer, till exempel internationell skiljedom. Kandidater kan agera som advokater (om deras första examen är i lag), som forskare i internationella och europeiska organisationer (t.ex. FN, Europeiska kommissionen) eller i den diplomatiska tjänsten. Vissa kandidater arbetar för icke-statliga organisationer och andra byråer, medan andra fortsätter med studier eller forskning vid University of Bristol eller någon annanstans.

Senast uppdaterad May 2020

Om skolan

Bristol is one of the most popular and successful universities in the UK, ranked in the world's top 50 in the QS World University Rankings 2020.

Bristol is one of the most popular and successful universities in the UK, ranked in the world's top 50 in the QS World University Rankings 2020. Läs mindre
Gå till skolans webbplats