LLM i tillämpade mänskliga rättigheter

Allmänt

Programbeskrivning

Utveckla dina färdigheter, bygga ett nätverk och bli en anställd utövare på området för mänskliga rättigheter genom att arbeta med levande projekt under kursen.

Denna doktorsexamen ger grunden du behöver ange mänskliga rättigheter och avancerar din befintliga examen. Du kommer att täcka bredden av mänskliga rättigheter teori och öva och utbilda sig som en skicklig, kunnig och anställbar utövare.

 • Förvärva specialistkunskap inom internationell eller inhemsk mänsklig rättighet.
 • Applicera dina färdigheter genom att arbeta tillsammans med människorättsutövare under hela kursen.
 • Få en djup förståelse av de mänskliga rättigheterna, principerna och principerna, samtidigt som du bygger på dina befintliga kvalifikationer.
 • Arbeta med verkliga frågor om mänskliga rättigheter med externa organ
 • Förbättra din karriär och gör övergången till en givande roll.

LLM tillämpade mänskliga rättigheter äger rum vid Helena Kennedy Center for International Justice.

Dina juridiska färdigheter kommer att tillämpas genom att arbeta med akademiker, frivilliga och utövare, så att du kan uppleva verkliga erfarenheter vid sidan av teoretisk grundning.

106416_DS-097-Law-Criminology.jpg

Kursinnehåll

Kärnmoduler kan innefatta:

Avhandling

Du väljer ditt eget område för mänskliga rättigheter för forskning och tilldelas en handledare som är specialist inom ditt område och de kommer att stödja din forskning. Forskningen kan genomföras inom fältet eller baseras på tidigare publicerade studier och det finns gott om möjligheter att samarbeta med befintliga forskningsprojekt.

Human Rights Advocacy

Utforska metoder och tekniker för advocacy som utvecklar mänskliga rättigheter i flera sammanhang, genom en rad tillämpade läromiljöer, inklusive exemplar i realtid och rollspel, samt mer omfattande simulerade inlärningsövningar. Modulen drivs i samarbete med icke-statliga organisationer som stöder underlaget med exempel på professionell praxis. Innehållet kommer att inriktas mot förespråkande i praktiken där du kan tillämpa talangsförmåga i olika sammanhang på lokal, nationell och internationell nivå.

Mänskliga rättigheter och juridiskt stipendium

En introduktion till metoder och tekniker för att göra mänskliga rättigheter och juridisk forskning med workshops som täcker grunden för juridisk stipendium och akademisk lagarbete inom området för mänskliga rättigheter. Workshops fokuserar på praktisk forskning, debatt och skrivande aktiviteter utformade endast dagar före varje klass för att stimulera större intensitet i det sätt på vilket du kommer att tillämpa dina färdigheter.

Mänskliga rättigheter i det 21: a århundradet

Åtal mot krigsförbrytelser (både internationellt och nationellt), lagenligheten av användning av våld mot stater (t.ex. Irak), miljöskydd, skydd för mänskliga rättigheter (t.ex. "krig mot terror") och de ekonomiska effekterna av globalisering främjas genom arbetet av institutioner som Världshandelsorganisationen är bara några av de områden som kommer att diskuteras inom denna spännande modul. Studenterna har förståelse och förmåga att låta dem få positioner i regeringar, mellanstatliga organisationer (t.ex. Förenta nationerna), icke-statliga organisationer och advokatbyråer som alla aktivt söker jurister som kan bedriva sofistikerad juridisk och annan samhällsvetenskaplig analys av nya och komplexa frågor om global lag och rättvisa.

Principer om mänskliga rättigheter och social rättvisa

Fråga aktuella och framväxande teman, debatter, kontroverser och frågor kring mänskliga rättigheter och social rättvisa och utmana några av myterna kring några av de nyckelprinciper som dessa begrepp bygger på. Modulen lyfter fram konkurrerande intressen, prioriteringar och åsikter som formar mänskliga rättigheter och social rättvisa i Storbritannien och globalt. Frågor om jämlikhet, rättvisa, rättvisa, social integration och global etik kommer att diskuteras utöver frågor om ansvarsskyldighet, "rättsstatsprincipen", öppenhet och marginalisering som följer av ålder, kön, etnicitet, funktionshinder och andra "skyddade egenskaper".
106415_DS-150-Lag-Criminology.jpg

Levande projekt

Under hela kursen får du möjlighet att engagera dig med levande projekt som gör att du kan förstå samtida människorättsfall och -frågor. Det kan vara att arbeta med icke-statliga organisationer, besök på internationella människorättsorganisationer i Europa, utarbetande av skriftliga inlägg till nationella och internationella organ eller forskningsplatser.

Nätverksmöjligheter

Förutom att engagera sig regelbundet med människorättsutövare, specialister och organisationer - tidigare talare inkluderar Shami Chakrobarti och Trevor Phillips - finns det gott om möjligheter för arbetsplatsnätverk, praktikplatser och engagemang i planering av evenemang. Du kommer också att interagera regelbundet med personalens forskning inom Human Rights and Social Justice och Social-Legal Research Clusters, samt avdelningen för juridik och kriminologi.

Framtida karriärer

Kursen förbereder dig för en karriär i

 • människorättslagstiftning eller utvecklingsarbete
 • mänskliga rättigheter förespråkande
 • akademia eller undervisning
 • icke-statliga organisationer (icke-statliga organisationer)
 • lokala och statliga tjänster
 • forsknings- och utvecklingsorganisationer

Ingångskrav

Vanligtvis en 2,2 heder examen eller högre i lag eller motsvarande. Du kan läsa mer om de landsspecifika kvalifikationer som vi accepterar på vår internationella kvalifikationssida.

Om engelska inte är ditt första språk behöver du ett IELTS 6,5 poäng med minst 6,0 skriftligt och 5,5 i alla andra kompetensområden eller motsvarande.

Om du inte har sådana akademiska kvalifikationer kan vi överväga din ansökan individuellt baserat på din personliga, yrkesmässiga och arbetslivserfarenhet och andra formella kvalifikationer.

Varaktighet och avgifter

 • Startdatum: september, januari
 • Varaktighet: Ett år
 • avgifter:
  • EU-studenter 2019/20 akademiska året £ 7.200 för kursen
  • Internationella studenter 2019/20 akademiska året £ 13 500 för kursen
 • Tidsfrist: Förfrågningsinfo
Senast uppdaterad Feb 2019

Om skolan

Sheffield Hallam University is a welcoming community of students and staff from more than 120 countries. We offer exceptional teaching across 700 programmes at foundation, undergraduate, postgraduate ... Läs mer

Sheffield Hallam University is a welcoming community of students and staff from more than 120 countries. We offer exceptional teaching across 700 programmes at foundation, undergraduate, postgraduate and research degree level. With more than 31,000 students, we are among the largest universities in the UK. Läs mindre