LLM i underhållsrätt

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Kursöversikt

Underhållning är en stor del av livet globalt i många former som musik, film, media, sport och konst. Det är en kombination av samhälle, populärkultur och handel, och samspelet med dessa med lag ger ett spännande samtida kommersiellt ämne med eklektiska resultat. Det är ett område som är djupt drabbat av tekniska framsteg och företagsanpassning. Kursen kombinerar akademisk analys och kommersiell praxis av underhållsrätt från ett internationellt perspektiv. Underhållsrättens olika natur kommer att göra det möjligt för dig att följa ett antal relevanta specialiteter, som alla grundas på frågor om kontrakt och immateriella rättigheter.

Denna kurs kommer att passa akademiker från en lag bakgrund eller de från en icke-juridisk bakgrund som har betydande relevant erfarenhet. Det har varit många framgångsrika internationella studenter på kursen från hela världen. Det ger dig möjlighet att utforska nya idéer, tankar och akademiska erfarenheter inom en stödjande miljö.

Kursen syftar till att utveckla din förståelse för hur nyckelfält inom underhållningsindustrin fungerar, att bedöma lagenes inverkan på dem och ge dig de praktiska färdigheter som krävs för att lyckas i en karriär inom underhållnings- och medielagen.

Kursstruktur

Följande moduler är indikativa för vad du ska studera på kursen.Kärnmoduler

 • Intellectual Property i Entertainment Business
 • Postdoktoravhandling i underhållsrätt
 • Förordningen om relationer i underhållningsbranschen
Alternativmoduler
 • Merchandising i underhållningsbranschen
 • Lag och media: Innehåll och kontroll
 • Lag om digital underhållning och sociala medier
 • Underhållningsbranschen: Förordning, licensiering och evenemang

Ingångskrav

Du ska ha en hederexamen (högre eller lägre klassens hedersexamen med i genomsnitt 55 procent eller högre) i juridik eller en examen med en färdighetsprofil som visar en lämplighet för juridisk studie, men vi kommer att överväga mogna sökande utan standardkvalifikationer som har betydande yrkeserfarenhet inom det aktuella området.

Vänligen kontakta oss för en informell diskussion om du faller utanför standardkategorin. Denna kurs har blivit mycket framgångsrikt genomförd av en mängd olika icke-juridiska kandidater. Om lag inte är föremål för din första examen ska bevis på lagbaserade moduler eller relevant erfarenhet tillhandahållas.

Om ditt första språk inte är engelska behöver du ett IELTS-poäng på 6,5 totalt, med 6,0 i varje komponent eller motsvarande.

KarriärerKarriärsbana

Som utbildningsnämndskandidat kommer du att kunna utveckla en karriär inom ett stort antal yrken inom underhållningsindustrin. Kanske är de mest populära av dessa roller i sport-, musik- och media- och kommunikationslag. Ämnet ger en modern kant mot traditionella juridiska ämnen och är väl respekterad av arbetsgivare.Karriärutvecklingscenter

Vårt karriärutvecklingscenter har just listats för bästa universitets karriärtjänsten i National Undergraduate Employability Awards för 2017.

Med ett växande nätverk av över 3000 arbetsgivare runt om i världen och ett team av erfarna karriärkonsulter, är vi här för att hjälpa dig att lyckas.

Under 2015-16 hjälpte vi över 1.500 studenter att hitta arbetsplatser inom en rad olika sektorer, där 250 arbetsgivare deltog i 14 på-campus färdigheter och karriärmöjligheter.

Som Westminster-student har du tillgång till våra tjänster genom hela ditt studier och efter du har examen.

Vi kan hjälpa dig:

 • hitta arbetsplatser relaterade till din kurs,
 • hitta deltid / semester, placering och examen jobb, inklusive frivillig erfarenhet,
 • hitta internationella möjligheter att förbättra din anställbarhet,
 • marknadsföra dig själv effektivt till arbetsgivare,
 • skriv bättre CV och ansökningsblanketter,
 • utveckla din intervju och företagskunskaper,
 • planera din karriär med våra karriärkonsulter,
 • träffa arbetsgivare och utforska dina karriärmöjligheter på våra arbetsmässor, karriärpresentationer och nätverkshändelser under hela året.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one i ... Läs mer

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one in Harrow, it is home to over 20,000 students from over 150 nations. Läs mindre