Filter
Juristexamen
Afrika Studietyp: Alla Tempo: Alla

Se alla LLM-program i Bolagsrätt Afrika 2019

Den LLM eller Master of Laws är en internationellt erkänd forskarutbildning juristexamen. LLM-program är vanligtvis öppna för dem som först har fått en examen i juridik.

Afrika är en kontinent med 53 självständiga länder och en rik blandning av infödda folk, kulturer, ekonomier och historia. Afrika är den näst största kontinenten i världen.

Se alla LLM-program i Bolagsrätt Afrika 2019

Läs mer Läs mindre

1 Resultat i Bolagsrätt, Afrika

University of Johannesburg

En LLM i företagsrätt är den idealiska grunden för specialisering inom detta populära fokusområde. UJ är unikt när det gäller att erbjuda fyra dedikerade företagsrättmodu ... [+]

Nyligen omfattande lagstiftningsreformer har lett till ökad efterfrågan på expertis inom företags- och värdepappersrätten. En LLM i företagsrätt är den idealiska grunden för specialisering inom detta populära fokusområde. UJ är unikt när det gäller att erbjuda fyra dedikerade företagsrättmoduler.

Master i företagsrätt kan avslutas på ett år för heltidsstudenter och över två år för deltidsstudenter. Det består av en mindre avhandling om ett företagsrättsligt ämne tillsammans med tre undervisade moduler enligt nedan:

Företagsrätt (första termin)

Denna obligatoriska modul, som förankrar LLM i företagsrätt, behandlar i huvudsak problematiska aspekter av företagets personlighet: arten av juridisk personlighet och genomträngning av företagsslöjan; företags kapacitet; företags straffrättsligt ansvar; företagens sociala ansvar; företagsstyrning; styrelsens uppgifter och ansvar; aktieägarskydd; borgenärskydd; företagsgrupper och företag och konstitutionen. Specifika aspekter av den sydafrikanska bolagsrätten beaktas mot en konceptuell eller teoretisk grund. Denna modul presenteras av professor Kathleen van der Linde. Plus något av följande:... [-]

Sydafrika Johannesburg
Februari 2020
Engelska
Heltid
Deltid
1 - 2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska