Filter
Juristexamen
Sydafrika Studietyp: Alla Tempo: Alla

Jämför LLM-program i Bolagsrätt i Sydafrika 2019/2020

En specialiserad Jur.kand examen ger advokater att intensifiera eller förändra sin kompetens inom ett visst rättsområde. Har en särskild koncentration i ett visst område kan öppna nya möjligheter.

Sydafrika, officiellt Republiken Sydafrika är ett land beläget i den södra spetsen av Afrika. Det är indelat i nio provinser. Sydafrika är inte bara en hoppa ut punkt, är det i sig en fantastisk destination rik på kultur, fauna och flora och historia.

De mest populära studieprogrammen i juridik i Bolagsrätt i Sydafrika 2019/2020

Läs mer Läs mindre

1 Resultat i Bolagsrätt, Sydafrika

University of Johannesburg

En LLM i företagsrätt är den idealiska grunden för specialisering inom detta populära fokusområde. UJ är unikt när det gäller att erbjuda fyra dedikerade företagsrättmodu ... [+]

Nyligen omfattande lagstiftningsreformer har lett till ökad efterfrågan på expertis inom företags- och värdepappersrätten. En LLM i företagsrätt är den idealiska grunden för specialisering inom detta populära fokusområde. UJ är unikt när det gäller att erbjuda fyra dedikerade företagsrättmoduler.

Master i företagsrätt kan avslutas på ett år för heltidsstudenter och över två år för deltidsstudenter. Det består av en mindre avhandling om ett företagsrättsligt ämne tillsammans med tre undervisade moduler enligt nedan:

Företagsrätt (första termin)

Denna obligatoriska modul, som förankrar LLM i företagsrätt, behandlar i huvudsak problematiska aspekter av företagets personlighet: arten av juridisk personlighet och genomträngning av företagsslöjan; företags kapacitet; företags straffrättsligt ansvar; företagens sociala ansvar; företagsstyrning; styrelsens uppgifter och ansvar; aktieägarskydd; borgenärskydd; företagsgrupper och företag och konstitutionen. Specifika aspekter av den sydafrikanska bolagsrätten beaktas mot en konceptuell eller teoretisk grund. Denna modul presenteras av professor Kathleen van der Linde. Plus något av följande:... [-]

Sydafrika Johannesburg
Januari 2020
Engelska
Heltid
Deltid
1 - 2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska