Filter
Juristexamen
Studietyp: Alla Tempo: Alla

Jämför 2 masterprogram i juridik i Juridisk etik

För många studenter som är intresserade av att studera lag kan de tjäna som en specialiserad kunskap inom sitt utvalda område av fältet. Vanligtvis tillgängligt för studenter som har fullgjort en kandidatexamen, är ett LLM-program ett sätt att förbereda studenterna för att lyckas på lagfältet.

Vad är en LLM i juridisk etik? Denna typ av program lär sig vanligtvis studenternas komplexitet i näringslivet, särskilt inom hälsovårdsområdet. Genom fallstudier och presentationer kan eleverna lära sig om lagar om mental hälsa, reproduktion, organdonation och medicin. Kurser täcker vanligtvis breda ämnen som mänskliga rättigheter, professionellt ansvar och forskningsmetoder.

Medan de är inskrivna i ett LLM-program, odlar studenter vanligtvis flera nyckelkompetenser som kan hjälpa dem både i deras personliga och professionella liv. Analytiska färdigheter gör att eleverna kan navigera i komplexa lagar, medan starka kommunikationsförmåga hjälper eleverna att bygga nätverk och ansluta sig till kunder. Organisationskunskaper är användbara för att bygga karriär och balansera personliga liv.

Ett LLM-program tar vanligtvis ett år att slutföra när det tas på heltid. Kostnaden varierar beroende på vilken skola som erbjuder graden, eftersom inga två universitet är exakt likadana, särskilt när det gäller utbildningskostnader.

Med medicinska framsteg görs dagligen växer efterfrågan på jurister med bakgrund i etik. Studenter kan bli offentliga politiska analytiker, eller de kan välja att arbeta som medicinsk etik konsult. Många föredrar att använda sin kunskap för att undervisa och bli medicinska etikprofessorer. Andra hittar jobb som representerar juridiska drag som jurister för medicinsk etik. Några tycker om att arbeta bakom kulisserna som forskare.

För vissa studenter är det inte möjligt att delta i klasser på campus regelbundet. Inskrivning i onlinekurser kan ibland vara ett bättre alternativ eftersom studenterna oftast har större flexibilitet än sina egna scheman. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

 

Läs mer Läs mindre

2 Resultat i Juridisk etik

Nottingham Trent University - Nottingham Law School

Kursen behandlar det växande intresset i gränssnittet för medicin, juridik och etik. Med det ökande trycket på resursfördelningen inom National Health Service och aktuell ... [+]

Kursen behandlar det växande intresset i gränssnittet för medicin, juridik och etik. Med det ökande trycket på resursfördelningen inom National Health Service och aktuella debatter på individens förmåga att ge sitt samtycke eller vägra medicinsk behandling, finns det växande behov av kvalificerade jurister med en förståelse för hälsolagstiftningen.

Om LLM hälsolagstiftning och etik

Kursen behandlar allmänna principer såsom samtycke till behandling och medicinsk etik, tillsammans med flera specialistområden of Health lag, inklusive lagen om:

organtransplantationer reproduktion och lagen psykisk hälsa lag läkemedel och apotek lag sysselsättning och hälsa. ... [-]
Storbritannien Nottingham
September 2019
Engelska
Heltid
Deltid
1 - 2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Edinburgh Law School - The University of Edinburgh

Individuell och befolkningshälsa är en fråga om att öka socialt intresse. Att uppnå god hälsa och leverera effektiv hälsovård kräver innovation. En mängd olika fält har e ... [+]

Programbeskrivning

Individuell och befolkningshälsa är en fråga om att öka socialt intresse. Att uppnå god hälsa och leverera effektiv hälsovård kräver innovation. En mängd olika fält har en roll att spela, inklusive lag.

Som student på detta program kommer du att undersöka ämnen som återspeglar några av de viktigaste samtida juridiska och etiska utmaningar som de som arbetar inom medicinen ställer inför dem i deras sociala och historiska sammanhang. Dessa innefattar frågor som uppkommer inom ramen för genetik, assisterad reproduktion, abort, standard för medicinsk behandling, transplantationsmedicin, psykisk hälsa, förskott, självmord, medicinsk forskning och fördelning av knappa resurser.... [-]

Storbritannien Edinburgh
September 2019
Engelska
Heltid
Deltid
1 - 2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska