LLM-program i Konkurslag

Jämför masterprogram i juridik i Konkurslag

En LLM är utbildad till personer som väljer att utöva högre utbildning inom ett juridiskt område. Programlängden varierar och kan vara så lång som tre år eller så lite som ett år.

Vad är en LLM i konkurslag? Detta program fokuserar mer specifikt på företags insolvens. Under sin studie kan eleverna lära sig om de faktorer som leder till företagsinsolvens och trender som bidrar till en ekonomisk glida. Instruktörer kan korta deltagare om globala och internationella ekonomiska faktorer som påverkar företagsinstitutionerna. Lärare kan välja bland kurser som företagslikvidation, gränsöverskridande insolvens, företagsorganisationer, principer för företagsreglering och företagsräddning.

Kandidater från detta program tenderar att vara mer ekonomiskt kunniga än andra och att ha en skarp förståelse av ekonomiska faktorer och hur de kan påverka en företagsorganisation. Många har också starka analys- och kritisktänkande möjligheter. Var och en av dessa färdigheter kan enkelt överföra från en aspekt av en persons liv till en annan.

Kostnaden för en LLM i konkurslag varierar. Faktorer som kan påverka den totala kostnaden för en utbildning inkluderar skolans plats, om kurser tas online och levnadsutgifter.

En individ med examen i konkurslag kan vara lyckligast i en företagsamhet som fungerar som rådgivare för stora organisationer. I en sådan roll skulle personen analysera ekonomiska trender och göra förslag på hur man undviker ekonomisk katastrof. Andra akademiker kan fortsätta att starta egna företag där de representerar individer som står inför konkurser. Vissa akademiker kan känna att deras kunskaper är bäst att använda för att hjälpa borgenärer att återfå sina pengar från konkurspersoner.

När en person går till skolan beror slutligen på hans eller hennes plats, budget och flexibilitet. Online kurser är praktiska genom att de tillåter studenter att studera på egen gång. För att lära dig mer, sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

Läs Mer

LLM företags- och insolvensrätt

Nottingham Trent University - Nottingham Law School
Online Campusstudier Heltid Deltid 1 - 2 år September 2019 Storbritannien Nottingham + 2 fler

Företags och obeståndsrätt fokuserar på företagens organisationer och lagen eftersom det gäller för dem. Kursen har utformats som svar på den snabba tillväxten i utvecklingen av bolagsrätt i Storbritannien och Europa, och för att möta behoven hos jurister inom detta område ... [+]

LLM Företags och obeståndsrätt

Företags och obeståndsrätt fokuserar på företagens organisationer och lagen eftersom det gäller för dem. Kursen har utformats som svar på den snabba tillväxten i utvecklingen av bolagsrätt i Storbritannien och Europa, och för att möta behoven hos jurister inom detta område.

Om LLM Företags och obeståndsrätt

Nottingham Law School har en ledande rykte inom insolvens och bolagsrätt och studenter på denna kurs kommer dra nytta av vår lärare forskning och expert.

Vår Centrum för Näringslivs och obeståndsrätt har kopplingar till ett antal internationella organ, inklusive INSOL International, insolvens service och Världsbanken. Det är också värd en årlig internationell insolvens konferensen och en rad andra evenemang under hela året i samarbete med andra myndigheter.... [-]