Filter
Juristexamen
Norge Studietyp: Alla Tempo: Alla

Se de mest populära LLM-programmen i Norge 2019/2020

LLM eller juris ger en introduktion till nya områden av intresse för dem samt möjlighet att ytterligare specialisera i sina nuvarande utrymmen i praktiken och är vanligtvis begränsad till dem som uppnått ära status i sina tidigare juridiska studier.

Studenter som bedriver en LLM (Master of Law) tillbringar ett till två år studerat ett visst rättsområde. Deras avancerad utbildning förbereder dem att arbeta med inriktningar som internationell rätt eller skatterätt.

Norge (Norge) är den västligaste, nordligaste - och faktiskt den östligaste - av de tre skandinaviska länderna. Norge är känt för sin fantastiska och omväxlande natur. Fjordarna i västra delen av landet är långa smala vikar, flankerad på vardera sidan av höga berg där havet tränger långt in i landet. Det yttersta ansvaret för utbildningen ligger hos det norska utbildningsdepartementet och forskning.

Be om information De mest populära studieprogrammen i juridik i Norge 2019/2020

Läs mer Läs mindre

sökresultat funna

UIT The Arctic University of Norway

Haven täcker över 70 procent av jordens yta. Det är viktigt för kommunikation, militär och strategisk användning och för dess levande och icke levande naturresurser. Unde ... [+]

Haven täcker över 70 procent av jordens yta. Det är viktigt för kommunikation, militär och strategisk användning och för dess levande och icke levande naturresurser. Under senare år har det blivit allt större betydelse för den marina biologiska mångfalden. LL.M. Programmet syftar till att bredda den traditionella havsrättens tillvägagångssätt från jurisdiktionsfrågor och även omfatta väsentlig lag som bevarande och hållbar användning av biologiska resurser och skydd av biologisk mångfald och miljö. Även om studieprogrammet har en tydlig global profil, kommer den också att ha en distinkt arktisk dimension. Mycket av Arktis består av havsområden. Globala klimatförändringar kommer i allt högre grad att utsätta dessa områden för olika användningsområden som navigering, olje- och gasutnyttjande, fiske och forskning. De arktiska regionerna erbjuder unika möjligheter att studera både globala och regionala rättsliga tillvägagångssätt för att skydda och bevara den marina miljön. Forskningsgruppen i Tromsø är världsledande inom marina arktiska frågor, inklusive naturvetenskap, historia, statsvetenskap och juridik. Förutom Universitetet i Tromsø ligger norska polarinstitutet i Tromsø. Målet med LL.M. Programmet är att introducera eleverna till sådana perspektiv så att de kan förbättra sin förmåga att förstå lagens funktion och lära sig tolka den.... [-]

Norge Tromsø
Januari 2020
Engelska
Heltid
3 terminer
Campusstudier
Läs mer på svenska