Filter
Juristexamen
Studietyp: Alla Tempo: Alla

Jämför masterprogram i juridik i Public Interest Law

En LLM i Public Interest Law är ett utmärkt val för dem som försöker göra världen till en bättre plats. De som har denna examen har möjlighet att engagera sig i offentlig tjänst genom att ge specialiserad juridisk rådgivare till välgörenhetsorganisationer, ideella organisationer, statliga organ och företag.

 

Vad är en LLM i Public Interest Law? Detta är en graduate-nivå examen, i allmänhet reserverad för dem som redan har avslutat någon form av formell juridisk utbildning. De som gör detta LLM gör det för att få en specialiserad kunskap inom ett visst område av allmänt intresse lag. Eftersom detta område är brett och varierat, det finns ett antal studievägar som eleverna kan välja. Studieområden kan innehålla mänskliga rättigheter, miljöpolitik och konsumentskydd.

 

Skaffa en LLM i Public Interest Law ger en rad fördelar.De som har denna grad kan bygga på sina befintliga juridiska kunskaper för att bli experter inom ett visst rättsområde. Detta kan göra dem mycket värdefulla tillgångar i både den offentliga och privata sektorn.

 

Det är svårt att bedöma den exakta kostnaden för att tjäna denna grad, som undervisning och uppehälle beror på landet och institutionen. Av denna anledning är det viktigt att blivande studenter noggrant undersöka de kostnader som är förknippade med de program som de är intresserade.

 

De som innehar en LLM i Public Interest Law anses experter inom sina områden, och som sådan de är i en konkurrenskraftig position för sysselsättningen. Akademiker kan få arbete med myndigheter, ideella organisationer eller intresseorganisationer. Traditionell privat praktik är också ett alternativ, som är bolagsjurist positioner med företag och andra affärsenheter.

 

Många institutioner acceptera online-applikationer för denna examen. Det är lämpligt att noggrant undersöka de antagningskraven innan du skickar in din ansökan. Denna information kan vara lätt att hitta via vårt program notering. Sök efter ditt program nedan och kontakt direkt upptagande kontor i skolan som du väljer genom att fylla i täten formen.

Läs mer Läs mindre

1 Resultat i Public Interest Law

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

För att ge dig allmän allmänhetskompetens, kan kursen anpassas till ett speciellt specialintresse som miljöskydd, internationell handel eller mänskliga rättigheter. ... [+]

Översikt

För att ge dig allmän allmänhetskompetens, kan kursen anpassas till ett speciellt specialintresse som miljöskydd, internationell handel eller mänskliga rättigheter.

Du kommer att utveckla en solid grundning i teknikerna för att argumentera och tolka internationell rätt och expertis om hur dessa element testas i mycket olika sammanhang, från att skydda miljön, reglera världshandel och humanitärt skydd. Med 25 kvalificerade alternativ kan du välja att specialisera sig inom olika områden av folkrätten.

Det breda utbudet av moduler levereras av en imponerande och varierad mängd talangfulla akademiker . Medlemmar av det offentliga internationella lagslaget i Nottingham har publicerat prisbelönta verk. Många deltar också aktivt i politikutveckling och genomförande av mänskliga rättighetsnormer på statlig och internationell nivå.... [-]

Storbritannien Nottingham
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
1 - 2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska