LLM-program i Public Interest Law

Jämför masterprogram i juridik i Public Interest Law

Public Interest Law

En LLM i Public Interest Law är ett utmärkt val för dem som försöker göra världen till en bättre plats. De som har denna examen har möjlighet att engagera sig i offentlig tjänst genom att ge specialiserad juridisk rådgivare till välgörenhetsorganisationer, ideella organisationer, statliga organ och företag.

 

Vad är en LLM i Public Interest Law? Detta är en graduate-nivå examen, i allmänhet reserverad för dem som redan har avslutat någon form av formell juridisk utbildning. De som gör detta LLM gör det för att få en specialiserad kunskap inom ett visst område av allmänt intresse lag. Eftersom detta område är brett och varierat, det finns ett antal studievägar som eleverna kan välja. Studieområden kan innehålla mänskliga rättigheter, miljöpolitik och konsumentskydd.

 

Skaffa en LLM i Public Interest Law ger en rad fördelar.De som har denna grad kan bygga på sina befintliga juridiska kunskaper för att bli experter inom ett visst rättsområde. Detta kan göra dem mycket värdefulla tillgångar i både den offentliga och privata sektorn.

 

Det är svårt att bedöma den exakta kostnaden för att tjäna denna grad, som undervisning och uppehälle beror på landet och institutionen. Av denna anledning är det viktigt att blivande studenter noggrant undersöka de kostnader som är förknippade med de program som de är intresserade.

 

De som innehar en LLM i Public Interest Law anses experter inom sina områden, och som sådan de är i en konkurrenskraftig position för sysselsättningen. Akademiker kan få arbete med myndigheter, ideella organisationer eller intresseorganisationer. Traditionell privat praktik är också ett alternativ, som är bolagsjurist positioner med företag och andra affärsenheter.

 

Många institutioner acceptera online-applikationer för denna examen. Det är lämpligt att noggrant undersöka de antagningskraven innan du skickar in din ansökan. Denna information kan vara lätt att hitta via vårt program notering. Sök efter ditt program nedan och kontakt direkt upptagande kontor i skolan som du väljer genom att fylla i täten formen.

Läs Mer

LLM Folkrätt

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences
Campusstudier Heltid Deltid 1 - 2 år September 2018 Storbritannien Nottingham + 1 fler

Denna kurs är utformad för dem som vill ha en allmän folkrättsliga kvalifikation, som kan skräddarsys mot en viss specialist intresse, miljöskydd, internationell handel, eller mänskliga rättigheter. [+]

LLM folkrätt

LLM folkrätt tillåter dig att utveckla en utmärkt plattform på de metoder för argument och tolkning av internationell rätt, samt ger dig möjlighet att förvärva kompetens inom hur dessa element sätts på prov i mycket olika sammanhang, som sträcker sig från miljöskydd, regleringen av världshandeln humanitärt skydd. Med över 25 kvalificerade alternativ, finns det utrymme att själva bestämma i vilken utsträckning du fokuserar på något specialområde av folkrätten.

Nyckelfakta

School of Law är konsekvent rankad bland världens främsta lag skolor, placera 5: ai The Times och Sunday Times Good University Guide 2017, och i den globala topp 100 i QS World University Rankings by Subject 2017 Sedan introduktionen 1987 har vårt LLM program fortsatte att växa i popularitet och prestige och lockar nu cirka 140 till 160 studenter varje år, från mer än 50 länder, bekräftar sin ställning som en av de ledande LLM program som finns tillgängliga Forskning ledd undervisning innebär att du kommer att utsättas för aktuella frågor, avancerad debatt och nytänkande och regelbundna gäst seminarier och föreläsningar, som levereras av framstående forskare och praktiker komplement undervisning i skolan Dedikerade resurser för elever i skolan, inklusive en juridisk kompetens rådgivare som levererar seminarier och en-till-en sessioner, en Law School datorrum, och en lag läsesalen i Hallward Library, bidra till en unik och positiv erfarenhet av lärande Skolan har professionella relationer med internationella institutioner, ledande brittiska advokatbyråer, privata näringslivet och konsultföretag, statliga myndigheter, både utländska och inhemska, och icke-statliga organisationer Kursinnehåll ... [-]