LPC Online - Heltid

Allmänt

Programbeskrivning

LPC Online - Heltid

Heltidskursen för LPC Online stöder dem som har en juridisk examen eller GDL och vill utbilda sig som advokat via vårt online-inlärningsalternativ som stöds.

 • Studera online över 11 månader (viss deltagande krävs)
 • Skräddarsy din kurs till dina specialområden av intresse genom ett brett urval av valfria ämnen
 • Kvalificera med en LPC och en Masters Award (LLM) utan extra kostnad

95% av våra heltidsstudenter 2017/18, Storbritannien, LPC har säkrat arbete eller vidare studier inom femton månader efter att ha genomfört den här kursen, baserat på data om forskarresultat.

Kurskrav

För att vara berättigad att ta upp din plats på vår LPC måste du uppfylla kraven för att inleda en juridisk praxis (LPC) som utarbetats av Solicitors Regulatory Authority (SRA) - se nedan. Underlåtenhet att följa dessa behörighetskrav innebär att universitetet inte har något annat val än att avbryta din plats på kursen.

Om du inte är en EES-student behöver du också ett visum som täcker hela kursens varaktighet - se Visakrav nedan.

Juridiska högskolan LPC urvalskriterier

 • Akademisk profil och prestation, i allmänhet ett minimum av en faktisk eller förutspådd avancerad juristexamen eller GDL / CPE / MA-lag *
 • En tillräcklig behärskning av det engelska språket för att lyckas med kursen - se engelska krav på engelska nedan
 • Eventuella speciella omständigheter som avslöjas i din ansökan

Akademiska eller andra referenser

* Detta krav uppfylls av antingen: A) Tilldelning av en kvalificerad juridisk examen. Din juridiska examen måste uppfylla vissa akademiska standarder för att kvalificera dig. Detta måste inkludera att ha godkänt bedömningar i de sju grundarna för juridisk kunskap - offentlig rätt, skyldigheter I (kontrakt), skyldigheter II (skadeståndsrätt), straffrätt, markrätt, kapital och truster och Europeiska unionens lag. Ytterligare vägledning om vad som är en kvalificerad juridisk examen; eller B) Godkännande av en gemensam yrkesundersökning (CPE) / doktorsexamen i juridik (GDL) / MA-rätt och tilldelas ett doktorsexamen i juridik, MA-rätt eller liknande som CILEX.

Juridiska universitetet följer till fullo lagstiftningen om lika möjligheter och uppmuntrar aktivt mångfald inom advokatyrket. Vår antagningsprocess fungerar rättvist och syftar till att göra det möjligt för studenter att utnyttja sina talanger på bästa sätt. Du uppmuntras att berätta om eventuella speciella krav så snart som möjligt. Detta gör att vi kan diskutera hur vi kan gå till väga för att uppfylla dina krav.

Du måste uppfylla alla behörighetskrav vid kursstart - misslyckande att göra det kan leda till att du förhindras att gå med i kursen. Om du tror att det här kan vara ett problem (till exempel om du har sena utvärderingsresultat), vänligen kontakta Inkomster så snart som möjligt.

Framtida praktikanter

Vägverket har nyligen rådfrågat om ett antal föreslagna ändringar av sina föreskrifter, däribland avlägsnande av kravet på att studenter ska ansöka om studentinträde och godkännande av deras akademiska utbildningsnivå innan de börjar LPC.

Om du har erbjudits ett träningskontrakt måste du se till att advokatverket (SRA) har kontrollerat din "karaktär och lämplighet" för att vara en advokat.

Det kan ta minst sex månader att slutföra om du har:

 • Åtagit sig vissa brott
 • Använt sig skyldig till ett akademiskt brott
 • Hade allvarliga ekonomiska problem (som konkurs, enskilda frivilliga arrangemang eller domstolsdomstolar)
 • Har varit föremål för negativa regleringsresultat
 • Demonstrerade något annat beteende som vi inte skulle förvänta oss av en advokat (till exempel beteende som var oärligt, våldsamt eller diskriminerande)

Ta en titt på SRA Suitability Test 2011 för mer information och fyll i ansökan om behörighet om du behöver berätta för dem om några problem.

Om du inte har något att säga till Vägverket kan du informera dem om detta när du och din arbetsgivare meddelar dem att din träning beror på att du börjar.

Skulle Vägverkets beslut inte bekräftas före LPC-startdatumet, kan du fortsätta med kursen, men gör det för egen risk. Om du har några problem angående karaktär och lämplighet, kontakta SRA.

Ackreditering av tidigare lärande

Om du tidigare har studerat en BVC eller BPTC kan du vara befriad från vissa delar av LPC. För mer information, besök SRA: s webbplats och kontakta vårt admissionslag.

Engelska språkkrav

Om du har avslutat en examen utanför Storbritannien och du inte kommer från ett majoritets engelsktalande land, var god och ge en certifierad kopia av ett av de godkända engelska språketesterna.

Varaktighet

41 veckor (LPC) och 44 veckor (LPC LLM eller LPC MSc)

Senast uppdaterad Nov 2020

Om skolan

The University of Law is one of the UK's longest-established specialist providers of legal education. We can trace our origins to 1876 with the formation of leading tutorial firm Gibson & Weldon. ... Läs mer

The University of Law is one of the UK's longest-established specialist providers of legal education. We can trace our origins to 1876 with the formation of leading tutorial firm Gibson & Weldon. With a rich heritage and a reputation for innovation and contemporary teaching practices, we continuously focus on developing the best legal minds. Läs mindre