Den LL.B examen är ett treårigt grundkursen i studien av irländsk lag. Kursen är en nivå 8 examen som är godkänd av den ärade Society of kungens värdshusen för dem som vill bedriva fortsatta studier och en karriär som advokat. Det är också godkänd av Law Society of Ireland för dem som vill till vidare studier och en karriär som advokat.

Denna juristexamen kommer att vara av intresse för dem som har en stark känsla för rättvisa, som besitter ett ifrågasättande sinne och njuta identifiera och tillämpa lösningar på problem. Den LL.B examen vid Independent College Dublin förmåner från godkännande och starkt stöd av Bristol Law School vid University of the West of England, Bristol en av de ledande advokat skolor i Storbritannien. Kursen levereras av ett team av entusiastiska och erfarna lärare. Dessutom, vilken typ av klasstorlekar uppmuntrar en interaktiv och diskursiva strategi för studiet av lagen.

Kursinnehåll / Struktur

Graden levereras under tre år på heltid och kväll basis. Vanligtvis kommer studenterna att krävas för att fylla fyra moduler varje år över två 12 veckors undervisning terminer.

Behörighet

Kollegiet ställer även minimiinträdeskrav för alla sina utbildningsprogram för att säkerställa att eleverna har den nödvändiga akademiska styrka att framgångsrikt slutföra programmet. Minimiinträdeskrav för alla första utbildningsprogram vid högskolan anges nedan: Minsta Behörighet: För tillträde till programmet krävs att den studerande har fått 300 slutbetyg punkter. För ytterligare information om antagning, kontakta akademins Antagningen.

Sökande med andra kvalifikationer eller erfarenhet: Vi välkomnar ansökningar från dem som inte har inträdeskraven som beskrivs här. Universitetet kommer att överväga program på grundval av bevis på personlig, professionell och pedagogisk erfarenhet som indikerar en sökandes förmåga att möta kraven från en examen. Vi vill ge sådana sökande varje tillfälle att visa att de har motivation och förmåga att lyckas i sin valda studieprogram

Startdatum

September 2015

Avgifter

Heltid: EU Studenter: 4750 € per år (betalningsplan alternativ)

Bedömning

Varje modul bedöms genom en tre timmars sluten bok tentamen i slutet av läsåret dvs maj. Reşit möjligheter finns i augusti. Den slutliga prövningen utgör normalt 75% av de totala varumärkena. Normalt är de resterande 25% av tillgängliga märken tillgängliga för ett framgångsrikt slutförande av skriftlig kurser som är beredd hela läsåret.

Karriärmöjligheter

Många utexaminerade från LLB göra karriär som antingen advokater eller jurister. Graden är godkänd av yrkesorganisationer för båda.

Solicitor. Utexaminerade av LLB-programmet är kvalificerade att sitta den examen - Första delen (FE1). Utexaminerade av LLB kommer att ha avslutat moduler i alla åtta antagningsprov: konstitutionell rätt, straffrätt, skadeståndsrätt, fastighetsrätt, lagen från Equity & förtroenden, avtalsrätt, bolagsrätt och EU-rätt.

Barrister. Akademiker i LLB är godkända för att sitta antagningsprov till barrister-at-Law utbildningsprogrammet vid Honorable Society of kungens Inns. För att vara så ackrediterade akademiker måste fylla följande centrala moduler som en del av examen: Land Law, bolagsrätt, lag av Equity & förtroenden, EU Law, rättsvetenskap och förvaltningsrätt.

Utexaminerade av LL.B i irländska lagen kan också bedriva utbildning som en advokat i England och Wales. Ackrediterade lag grad innehavare har rätt att ansöka och sitta Legal Practice Course (LPC) i Storbritannien. Annars kan eleverna måste ta Graduate Diploma in Law (GDL) innan du ansöker om inträde till LPC. Normalt kommer utexaminerade från irländska LL.B måste registrera och sedan ansöka om undantag med lagen Society of England och Wales som bygger på de enskilda modulerna genomföras som en del av LL.B för att vara berättigade att sitta LPC.

Även om varje ansökan bedöms separat, har tidigare utexaminerade från irländska LL.B vid Independent College Dublin beviljats ​​undantag i alla utom två ämnen från GDL - förvaltningsrätt och engelska Land Law. Slutförande av dessa två GDL ämnen kan då berättiga akademiker att ta LPC. Varje elev intresserade av att följa denna väg mot kvalificering bör först rådgöra med advokat Regulation Authority (SRA).

Andra Karriärer

En juristexamen ger en examen med en unik uppsättning av överförbara färdigheter. Särskilt utexaminerade från programmet utvecklar goda färdigheter skriftlig och muntlig kommunikation samt färdigheter kritisk analys och debatt. Utexaminerade av programmet har drivit karriär inom bankbranschen, finansiella tjänster, offentlig förvaltning och så vidare.

Program undervisas på:
Engelska

Se 2 fler kurser från Independent College Dublin »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
3 år
Deltid
Heltid
Pris
4,750 EUR
per år (EU)
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum