LLM av kurser och forskningsrapport (LLM)

Allmänt

Programbeskrivning

Den LLM Programmet är lämpligt för jurister och jurister som är intresserade av forskning och skrift och som har tid och möjlighet att genomföra ganska omfattande juridisk forskning på avancerad akademisk nivå. På grund av den krävande natur forskningskomponent, är inträde till programmet begränsas till de sökande med en utmärkt akademisk bakgrund i LLB. Det finns dock alternativa ingångsvägar för sökande som kan visa deras lämplighet för programmet.

De kurser komponenten består av fyra kurser, som får vidtas antingen i ett specialiserat område eller inom det allmänna området. Forskningen komponenten består av en närvaro kurs i forskningsmetodik, två essäer forsknings av 5 000 ord vardera och en forskningsrapport av 10 000 ord.

Fördelar med programmet:

Den LLM av kurser är ett utmärkt sätt att bygga kompetens inom ett visst område av lagen, och därmed stärka sin säljbarhet som jurist. Genom bryning sin forskning och skrivförmåga, ger LLM advokater de verktyg de behöver för att fördjupa sina juridiska kunskaper under hela sin karriär. Dessa färdigheter så att de kan bidra till tillväxten av kunskap i rättsväsendet och för att bygga upp sitt rykte som experter i särskilda områden av rättsligt intresse.

Curriculum Outline:

Kombinationen av ämnen som tagits för LLM av kurser och forskning Rapport beror på fältet som valts. Programmen erbjuds inom följande områden:

Vanliga Detta är den mest flexibla av fälten, så att eleverna kan välja fyra kurser från någon av de andra fälten.

Commercial & Business Law Catering till affärs advokat som kräver specialkunskaper i en mycket konkurrensutsatt område av lagen, ger detta område studenter att välja fyra kurser från en rad kommersiella ämnen.

Bolagsrätt Detta mycket populära området syftar till affärsjurister som vill fokusera på bolagsrätt i synnerhet.

miljörätt Denna spirande och spännande område ger advokater möjlighet att specialisera sig på lag miljö och hållbar utveckling.

Human Rights Advocacy & Litigation Mänskliga rättigheter och den offentliga ränte tvister ligger i framkant av rättslig utveckling i hela världen. Detta fält ger advokater den praktiska såväl som teoretiska kunskaper som behövs för att träna i denna pulserande område av lagen.

Information & Kommunikation Juridik Detta fält erbjuder spetskompetens för advokater som är intresserade av de stora tekniska framsteg i de senaste två decennierna.

FOLKRÄTT Detta fält ger advokater en utmärkt förståelse för folkrätten och dess betydande konsekvenser för vår globaliserade värld.

Internationell ekonomisk rätt (tidigare International Law & Economics) Detta fält förbereder advokater för en givande karriär inom internationell handel genom att fördjupa sina kunskaper om juridik och ekonomi i de globala handelsförbindelser.

Obs: Studenter som inte har avslutat nationalekonomi vid tredje året grundnivå måste slutföra Mandela institutet kurs Ekonomi för lag utöver de föreskrivna kurser för detta område.

Arbetsrätt Den dynamiska karaktär arbetsmarknaden och dess reglering utgör en evig utmaning för jurist. Detta fält ger jurister med up-to-the-minuten kunskap om sydafrikanska arbetsrätt och ger dem de verktyg de behöver för att klara av framtida rättsutveckling på området.

Pensioner Law Det här fältet svar på ett behov från praxis för specialiserad lärande i ett rättsområde som har sett en enorm tillväxt under det senaste decenniet.

Skatterätt Detta fält bygger på det goda rykte av skolans Högre examen i skatterätt, som den effektivt ersätter.

Utgående datum:

  • 31 augusti 2015 (Internationella studenter)
  • 30 September 2015 (sydafrikanska studenter)
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Wits is strategically located in Johannesburg, a world class city, with countless opportunities for students and staff to engage with and present solutions that will contribute to our country's knowle ... Läs mer

Wits is strategically located in Johannesburg, a world class city, with countless opportunities for students and staff to engage with and present solutions that will contribute to our country's knowledge-base and build our future. With its more than 130 000 graduates in its 91-year history, Wits has made and will continue to make its mark nationally and internationally. Läs mindre