Llm olje-, gas- och gruvlagstiftning

Allmänt

Programbeskrivning

Kursen bygger på vår stora kompetens inom området och har utformats som svar på den växande betydelsen av juridiska frågor kring olje-, gas- och gruvindustrin.

Det kommer att ge dig grunden för en framtida karriär eller ytterligare forskarutbildning (MPhil / PhD) i de flesta aspekter av den regulatoriska och kommersiella världen, som de relaterar till den internationella energibranschen, med ett särskilt fokus på olje- och gruvssektorerna i detta växande område av ekonomisk verksamhet.

Varför välja den här kursen?

 • Få en stark analytisk förståelse av de viktigaste juridiska frågor i denna specialist och växande område av lag.
 • Få en uppskattning av olja, gas och gruvindustrin i sin globala ekonomiska sammanhang.
 • Dra nytta av vår expertis inom olja, gas och gruvdrift samt kompletterande områden av internationell handel och handelsrätt.
 • Välj en studie rutt som passar dig med heltids, deltids och distansutbildning alternativ.
 • Delta i en internationell sommarskola med möjlighet att utforska lagen i ett europeiskt sammanhang.
 • Stipendier tillgängliga.
 • Individuella moduler kan studeras för fortsättning på professionell utveckling (CPD) utmärkelser. Maila oss för detaljer.
 • 98% av våra doktorandskolestudenter är anställda eller engagerade i ytterligare studier sex månader efter examen (DLHE, forskarutlänningar 2015-16).

Vad du studerar

Kursen ger dig en stark analytisk förståelse för de viktigaste juridiska frågorna i området, med särskild inriktning på miljölagstiftningen och investeringslagstiftningen i olje-, gas- och gruvindustrin. Det drar också på våra styrkor inom internationell handels- och handelsrätt, som hjälper dig att uppskatta olje-, gas- och gruvindustrin i sitt globala ekonomiska sammanhang.

Hur du lärt

Läsåret för LLM kurser är uppdelad i tre delar: två tio-veckors termer (Term One löper från början av läsåret till jullovet, Term Två mellan jul och påsk) och sommarperioden.

Heltidsstudenter som fullgör kursen under ett läsår, studerar tre moduler i varje termin och slutar avhandlingen över sommaren.

Deltidsstuderande som slutför kursen över två akademiska år studerar tre moduler över Villkor En och Två i varje år (totalt sex) och börjar arbeta för att forskar på sin avhandling under den första sommarperioden och slutför den under den andra.

På heltid och deltid lägen moduler undervisas under veckan. Beroende på ditt schema du kan förväntas delta i mer än en dag. Seminarier leds av akademiker, men vanligtvis kräver att du genomföra omfattande guidad förberedelsearbete och innebär ofta korta presentationer eller andra bidrag. Moduler kan i undantagsfall bokas på grund av kurs behov.

Din framtida karriär

De lärda modulerna på LLM olje-, gas- och gruvlagstiftningen ger eleverna grunden för en framtida karriär eller vidare studier i de flesta aspekter av den regulatoriska och kommersiella världen som de relaterar till den internationella energinäringen med ett särskilt fokus på petroleum och gruvbranschen i detta växande område av ekonomisk verksamhet.

Karriärutveckling är en integrerad del av programmet och vår karriärgrupp driver en serie workshops där du kan identifiera metoder och strategier för att du ska kunna bedriva dina karriärmål.

På grund av skolans utmärkta rykte inom juristerna är våra kandidater mycket eftertraktade och erkända för deras djup och relevans.

Ingångskrav

UK

 • En bra laggrad, 2,2 eller högre.
 • Sökande vars första examen inte är lag, kommer att krävas för att visa bevis för att de är engagerade i det LLM-ämne som de vill studera.
 • Sökande från andra discipliner kommer att välkomnas under lämpliga förhållanden, särskilt om de har erfarenhet inom området, även om det inte som advokater.

Vi anger dessa minimikrav, men vi kommer att utvärdera dig individuellt om din förmåga att dra nytta av kursen. Vi erbjuder ibland platser på grundval av icke-standardiserade kvalifikationer och industriell eller yrkeserfarenhet.

International

Vi accepterar kvalifikationer från skolor, högskolor och universitet över hela världen för inträde på våra UG och PG grader. Om du är osäker på hur din internationella kvalmatcher våra kursfordringar besök vår internationella kvalifikationer sidan.

Grundkurser

Om du behöver göra en grundkurs för att möta våra kursfordringar besök Nottingham Trent International College (NTIC). Om du redan studerar i Storbritannien på en skola eller college och skulle vilja veta om vi kan acceptera din kvalifikation besök grundkurser sidan.

Engelska förkunskapskrav

Om engelska inte är ditt första språk måste du visa oss att dina språkkunskaper är tillräckligt starka för intensiv studie. För denna kurs kräver vi vanligtvis ett av följande:

 • IELTS 6,5 med ett minimum av 5,5 i varje färdighet.
 • En motsvarande engelska kvalifikationer.
Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Nottingham Law School is one of the largest university law schools in the UK with a reputation for innovation and delivering the highest standards of legal training and education. Our mission is to pr ... Läs mer

Nottingham Law School is one of the largest university law schools in the UK with a reputation for innovation and delivering the highest standards of legal training and education. Our mission is to prepare students for their future careers and we have a proven track record in graduate employability. The School's credentials speak for themselves... Läs mindre
Nottingham , Nijmegen + 1 Mer Mindre