$close

Filter

Visa resultat

Hitta MBA-program i juridik 2022

En MBA i juridik är en företagsekonomisk masterexamen med en juridisk fördjupning. MBA-program i juridik är perfekta för studenter som är intresserade av bolagsrätt, entreprenörskap, konsultverksamhet eller affärsverksamhet. Vilka är fördelarna med en MBA i juridik? Att ta en MBA-examen i juridik har många fördelar. Med en MBA-examen i juridik kan man ha dubbelt så många karriärmö… Läs mer

En MBA i juridik är en företagsekonomisk masterexamen med en juridisk fördjupning. MBA-program i juridik är perfekta för studenter som är intresserade av bolagsrätt, entreprenörskap, konsultverksamhet eller affärsverksamhet.

Vilka är fördelarna med en MBA i juridik?

Att ta en MBA-examen i juridik har många fördelar. Med en MBA-examen i juridik kan man ha dubbelt så många karriärmöjligheter tack vare programmets dubbla fokus.  Det tar vanligtvis bara tre år att slutföra ett MBA-program i juridik. Många juridiska fakulteter erbjuder också MBA-program i juridik på deltid eller via internet, vilket gör det möjligt att arbeta samtidigt som man studerar.

Vad består ett MBA-program i juridik av?

MBA-program i juridik innehåller kurser i redovisning och finansiering, marknadsföring, strategi, mänskliga resurser, informationssystem, drift och hållbarhet, med valbara kurser i affärsrätt, jämförande handelsskiljedom, handelsrätt och banklagstiftning.

Vilka krav finns för att få ta en MBA-examen i juridik?

Sökanden till ett MBA-program i juridik ska ha en relevant grundutbildning med höga betyg. En del universitet kräver också att sökande ska ha minst två års arbetslivserfarenhet inom sitt område innan de kan ta en MBA-examen i juridik.

Hur mycket kostar det att gå ett MBA-program i juridik?

Hur mycket det kostar att ta en MBA-examen i juridik beror på lärosätet, på studiesättet och på landet. Blivande studenter bör tänka på vilka olika sorters studieavgifter som måste betalas samt på levnadskostnaderna i det aktuella landet. En del fakulteter hjälper studenterna med att ansöka om stipendier om de är berättigade till sådana. Det är viktigt att kontakta universitetet man är intresserad av för mer information om kostnader.

Varför ta en MBA-examen i juridik på internet?

Studenter som inte kan pendla till campus eller som planerar att fortsätta arbeta under sina MBA-studier kan istället ansöka till en nätbaserad MBA. Toppuniversitet runt om i världen erbjuder MBA-program i juridik på nätet som ger samma kvalifikationer som vanliga studieprogram.

Hur ansöker man till ett MBA-program i juridik?

Om du är intresserad av en juridisk examen men är intresserad av en koppling till det företagsekonomiska området är en MBA i juridik helt rätt för dig. Sök efter det program som passar dig nedan och kontakta antagningskontoret direkt genom att fylla i formuläret.

Läs mindre
Fler alternativ inom detta ämnesområde: 
MBA
$format_list_bulleted Filter
Sortera efter:
Rekommenderade Senaste Titel
Santa Clara University
Santa Clara, Amerikas förenta stater

Santa Clara Law och Leavey School of Business erbjuder två gemensamma examensprogram för kvalificerade juriststudenter. De gemensamma examensprogrammen JD / MBA och JD / MSIS ... +

Santa Clara Law och Leavey School of Business erbjuder två gemensamma examensprogram för kvalificerade juriststudenter. De gemensamma examensprogrammen JD / MBA och JD / MSIS är utformade för att vara i första hand 3,5 till 4-åriga heltidsprogram. Programmen är endast tillgängliga för SCU School of Law och Leavey School of Business-studenter som har godkänts av båda skolorna för deltagande i ett av programmen. Juriststudenter måste ansöka till Leavey School of Business under det första året av juridikstudier. Studenter måste gå in i programmet innan de har slutfört 45 juridikskolor. För att få kredit till JD-examen från kurser som tagits i handelshögskolan måste studenterna ha genomfört 78 enheter juridiska kurser och vara inom två kurser efter att ha avslutat företagsexamen. -
MBA
Engelska
Campusstudier