Filter
MBA
Studietyp: Alla Tempo: Alla

Hitta MBA-program i juridik 2019

En MBA i juridik är en företagsekonomisk masterexamen med en juridisk fördjupning. MBA-program i juridik är perfekta för studenter som är intresserade av bolagsrätt, entreprenörskap, konsultverksamhet eller affärsverksamhet.

Vilka är fördelarna med en MBA i juridik?

Att ta en MBA-examen i juridik har många fördelar. Med en MBA-examen i juridik kan man ha dubbelt så många karriärmöjligheter tack vare programmets dubbla fokus.  Det tar vanligtvis bara tre år att slutföra ett MBA-program i juridik. Många juridiska fakulteter erbjuder också MBA-program i juridik på deltid eller via internet, vilket gör det möjligt att arbeta samtidigt som man studerar.

Vad består ett MBA-program i juridik av?

MBA-program i juridik innehåller kurser i redovisning och finansiering, marknadsföring, strategi, mänskliga resurser, informationssystem, drift och hållbarhet, med valbara kurser i affärsrätt, jämförande handelsskiljedom, handelsrätt och banklagstiftning.

Vilka krav finns för att få ta en MBA-examen i juridik?

Sökanden till ett MBA-program i juridik ska ha en relevant grundutbildning med höga betyg. En del universitet kräver också att sökande ska ha minst två års arbetslivserfarenhet inom sitt område innan de kan ta en MBA-examen i juridik.

Hur mycket kostar det att gå ett MBA-program i juridik?

Hur mycket det kostar att ta en MBA-examen i juridik beror på lärosätet, på studiesättet och på landet. Blivande studenter bör tänka på vilka olika sorters studieavgifter som måste betalas samt på levnadskostnaderna i det aktuella landet. En del fakulteter hjälper studenterna med att ansöka om stipendier om de är berättigade till sådana. Det är viktigt att kontakta universitetet man är intresserad av för mer information om kostnader.

Varför ta en MBA-examen i juridik på internet?

Studenter som inte kan pendla till campus eller som planerar att fortsätta arbeta under sina MBA-studier kan istället ansöka till en nätbaserad MBA. Toppuniversitet runt om i världen erbjuder MBA-program i juridik på nätet som ger samma kvalifikationer som vanliga studieprogram.

Hur ansöker man till ett MBA-program i juridik?

Om du är intresserad av en juridisk examen men är intresserad av en koppling till det företagsekonomiska området är en MBA i juridik helt rätt för dig. Sök efter det program som passar dig nedan och kontakta antagningskontoret direkt genom att fylla i formuläret.

Läs mer Läs mindre

sökresultat funna

Birmingham Graduate School (MBA @ BGS from £2500!)

Vår MBA i handelsrätt ger studenterna en bas kunskap och förståelse för verksamheten och med möjlighet att specialisera sig på lagen ämnen under den andra terminen. ... [+]

MBA @ BGS från £ 2500

MBA i Business Law

&nbsp

Vår MBA i handelsrätt ger studenterna en bas kunskap och förståelse för verksamheten och med möjlighet att specialisera sig på lagen ämnen under den andra terminen. Den andra terminen gör det möjligt för studenter att få kunskap om juridisk praxis och teori inom näringslivet och förmågan att formulera både skriftliga och muntliga argumenten om aktuella utfärdade affärer och juridik.

MBA-programmet består av totalt åtta moduler var och en fokuserar på olika teman av företag / förvaltning med en internationell verksamhet läggning. Undervisning och inlärning av detta program levereras genom föreläsningar, seminarier, övningar, guidade och självständiga studier.Undervisning och lärande på programmet ytterligare livas upp av den aktiva forskningen av personal, särskilt i de allmänna områden för företag och förvaltning teori. MBA-programmet är värt totalt 180 poäng. ... [-]

Storbritannien Birmingham
August 2019
Heltid
Deltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska