MSL i offentlig upphandling

Allmänt

Programbeskrivning

Sedan 1960 har GW tillhandahållit en noggrann läroplan som spänner över de tvärvetenskapliga räckvidden för offentlig upphandling. Idag står den federala regeringens årliga förvärv av tjänster, leveranser och konstruktion för mer än 500 miljarder dollar. Statliga och kommunala upphandlingar ökar avsevärt volymen av offentlig upphandling och tillhörande möjligheter till juridisk praxis. När den globala marknaden blir mer flytande och integrerad blir kunskapen om internationell och jämförande offentlig upphandling allt viktigare. Världshandelsorganisationens utveckling har gett upphov till en ny dialog om den offentliga upphandlingens roll för både utvecklingsländer och utvecklade länder. Våra olika kurserbjudanden och expert på heltid och adjungerad fakultet ger framtida ledare och beslutsfattare i förvärvsgemenskapen här och utomlands.

GW-lag är födelseplatsen för den offentliga upphandlingslagstiftningen. De framstående medlemmarna i vår fakultet erkänns som tankeledare inom området och producerar stipendium som förändrar hur världen tänker och pratar om offentlig upphandling. Vår erfarenhetsmässiga, praktikbaserade läroplan förbereder studenterna för kraven på en komplex upphandlingslagstiftning. Vi erbjuder en oöverträffad mängd olika grader för advokater i utbildning, advokater och icke-advokater med erfarenhet inom området för offentlig upphandling.

Kurserna inom detta övningsområde utforskar reglerna som reglerar den process genom vilken den federala regeringen ingår avtal med privata parter och övervakar genomförandet av dessa kontrakt. Regeringskontrakt är en enkätkurs för studenter som söker en allmän översikt över lagen inom detta område. de som föredrar en mer fördjupad studiekurs kan istället välja bildandet av regeringskontrakt och utförande av regeringskontrakt. Avancerade kurser inom detta område inkluderar en serie seminarier som är utformade för att ge studenterna en större förståelse för hur upphandlingssystem fungerar, både i USA och utomlands, och utvalda ämneskurser som är utformade för att ge studenterna olika perspektiv på nya frågor i lagen.

GW Laws MSL hjälper till att möta den växande efterfrågan på icke-advokater att känna till de många sätt som lag påverkar industrin. MSL-programmet är avsett för yrkesverksamma som inte är intresserade av att få en juridisk examen eller utöva juridik men som arbetar i jobb där kunskap om lag är viktig. Den kunskap som erhålls kan öka karriärförberedelserna eller professionella framsteg.

Vem kan dra nytta av?

 • Federala eller statliga ämbetsmän
 • journalister
 • konsulter
 • Expertvittnen som vittnar inför myndigheter
 • Compliance officerare
 • Upphandling specialister
 • Politikanalytiker
 • Andra som söker juridisk insikt i relaterade karriärer

Njut av en flexibel, mångsidig läroplan

Med en noggrann men hanterbar läroplan erbjuder MSL-programmet studenterna flexibiliteten att utforma en kursanpassad individuellt anpassad för att möta deras behov.

Obligatoriska kurser - 11 hp

Valfria kurser - 13 poäng (väljs från detta representativa urval)
 • Bildandet av statliga kontrakt (6502) - 3 hp
 • Utförande av statliga kontrakt (6503) - 3 hp
 • Antikorruption och efterlevnad (6511) - 2 poäng
 • Regeringskontrakt Kostnad och prissättning (6506) - 2 hp
 • Advanced Writing (65xx) - 1 poäng

 • Advokat för statliga kontrakt (6505) - 3 hp
 • Jämförande offentlig upphandling (6508) - 2 poäng
 • Seminarium för statlig och lokal upphandling (6509) - 2 poäng
 • Seminarium för upphandlingsreform (6509) - 2 hp
 • Seminarium för utländsk regeringsavtal (6509) - 2 poäng
 • Seminarium för offentlig upphandling av immaterialrätt (6512) - 2 hp
 • Federal Grants Law (6514) - 2 poäng
 • Upphandling i internationell utveckling (6516) - 2 poäng

Kandidater tilldelas MSL-examen med en notering om deras koncentrationsområde.

Lär dig i din takt

För att säkerställa maximal flexibilitet kan programmet rymma både heltidsstudenter som är intresserade av att slutföra examen på ett år och deltidsstudenter som kanske vill ta en eller två kurser en termin eller sommarsession, om relevant kursarbete erbjuds. Alla inskrivna studenter kommer att ta kurser på Foggy Bottom-campus, tillsammans med JD- och LLM-studenter, och därigenom dra nytta av erfarenhet från lärare, spirande jurister och erfarna utövare.

Få tillgång till hjärtat av nationens huvudstad

Alla studenter drar nytta av GW Laws ojämförliga läge i hjärtat av Washington, tvärs över gatan från Internationella valutafonden och Världsbanken, två kvarter från internationellt kända advokatbyråer på K Street, tre kvarter från USA: s utrikesdepartement och en tunnelbaneresa bort från Högsta domstolen och en mängd icke-statliga och politiska organ. Våra studenter interagerar rutinmässigt med utövare på hög nivå och beslutsfattare från de närliggande institutionerna i praktikplatser, praktikplatser, andra volontärmöjligheter och en mängd föreläsningar och snabba program om dagens frågor.

MSL-antagning

GW Laws MSL hjälper till att möta den växande efterfrågan på icke-advokater att känna till de många sätt som lag påverkar industrin. MSL-programmet är avsett för yrkesverksamma som inte är intresserade av att få en juridisk examen eller utöva juridik men som arbetar i jobb där kunskap om lag är viktig. Den kunskap som erhålls kan öka karriärförberedelserna eller professionella framsteg.

Ingångskrav

MSL-sökande måste ha en examen eller motsvarande och ha minst tre till fem års yrkeserfarenhet relaterat till deras koncentrationsområde, bedömt av skickliga programledare och dekaner. Studenter vars grundexamen erhölls från en icke-amerikansk skola där engelska inte är undervisningsspråk måste uppfylla minimikravet för språktest. Sökande måste också ha starka rekommendationsbrev från dem som är i stånd att kommentera i detalj om arten av sitt arbete och fördelen med MSL för deras karriärutveckling.

Online-program

MSL-studenter i statsupphandling MSL har möjlighet att slutföra examen helt online. Det här alternativet är endast tillgängligt för MSL för statlig upphandling. Ansökan är densamma, som beskrivs nedan. För att välja online-studie, välj alternativet “online” när du ansöker.

Senast uppdaterad Okt 2020

Om skolan

Since enrolling its first class in 1865, The George Washington University Law School has produced some of the finest minds across the spectrum of legal scholarship.

Since enrolling its first class in 1865, The George Washington University Law School has produced some of the finest minds across the spectrum of legal scholarship. Läs mindre