Magister av lagar i interkulturella mänskliga rättigheter (ll.m.)

Allmänt

Läs mer om programmet på skolans hemsida

Programbeskrivning

Välkomna!

Denna innovativa LL.M. Programmet är utformat för att ge djupgående instruktioner om den kritiska frågan om vår tid: skyddet av mänsklig värdighet över politiska, sociala, ekonomiska och kulturella linjer. Advokater, statliga tjänstemän, lärare, människorättsaktivister och affärsmän och kvinnor med ett engagemang för mänskliga rättigheter och social rättvisa uppmanas till St. Thomas University School of Law i Miami för att genomföra en avancerad examen i ett av de mest dynamiska områdena av internationell lag: interkulturella mänskliga rättigheter.

Utmärkelsen av instruktioner som härrör från världsberömd fakultet från Förenta nationerna och de framstående akademiska stipendierna skapar en mycket stimulerande lärmiljö och lovar den karriärs mest utmanande akademiska erfarenheten. Anmärkningsvärda gästföreläsare inkluderar:

 • Professor Guy S. Goodwin-Gill, D.Phil. (Oxon.), Professor i internationell flyktingrätt (1998-2014) och emeritusmedlem, All Souls College, Oxford University, Storbritannien
 • Den ärade Fausto Pocar, Appellate Judge och tidigare president för Internationella krigsförbrytartribunalen för fd Jugoslavien (ICTY)
 • Professor José Miguel Vivanco, chef för Americas Division of Human Rights Watch, New York City
 • Professor Viviana Krsticevic, verkställande direktör för Centrum för rättvisa och internationell rätt (CEJIL), Washington, DC
 • Professor Nora V. Demleitner, Roy Steinhauser Professor i juridik, Washington och Lee University School of Law

Studenter utvecklar förmågan att utvärdera de stora teorierna, praxiserna och de grundläggande begreppen i internationell människorättslagstiftning och politik samt att genomföra en effektiv forskning och förespråkning på mänskliga rättigheter på ett praktiskt och interaktivt sätt.

Vid nu har LL.M. Programmet i interkulturella mänskliga rättigheter har utbildat 400 studenter från 85 länder runt om i världen och från hela USA. De är våra ambassadörer i kampen för skydd av mänsklig värdighet, som arbetar med FN: s högskolans kommissionär för mänskliga rättigheter, FN Volontärer, FN: s flyktingkommissarie, Europarådet, Afrikanska unionen, Internationella organisationen för migration, Världsbanken, OXFAM, Open Society Forum, parlamentarikerna för global aktion, Röda Korset och andra. framgångsrikt tvister i domstolar arbetar för regeringar och akademier eller driva sina egna icke-statliga organisationer.

LL.M. examen är intjänade på ett år efter avslutad 24 akademiska poäng. Programmet erbjuder mer än 20 mestadels envecka kompakta kurser i interkulturella mänskliga rättigheter. Mänskliga rättigheter och klagomål, internationell rätt, humanitär rätt, mänskliga rättigheter och terrorism, mänskliga rättigheter och miljö kommer alla att behandlas, liksom frågor om flyktingar, kvinnor och barn, ursprungsbefolkningar, religion, straffrätt och internationell handel . Våra kurser att utforska teoretiska problem och praktiska tillämpningar garanterar att programmet, nu över ett decennium gammalt, fortsätter att utmärka sig.

Honours akademiker av LL.M. Programmet är berättigat till ansökan om doktorsexamen i juridikprogram i interkulturella mänskliga rättigheter.

Jur Inträdes- och ansökningskrav

Behörighet

Inskrivning för LL.M. examen är öppen för innehavare av jurister (JD) eller liknande utländska kvalifikationer inom juridikområdet.

På hög selektiv grund kan inträdesbevis också beviljas innehavare av en kandidatexamen eller dess utländska motsvarighet, som har visat ett enastående engagemang för orsaken till mänskliga rättigheter och mänsklig värdighet. Icke-advokater som deltar i detta program rekommenderas att programmet inte förbereder eller kvalificerar sina elever att delta i lagspraxis och att programmet inte är avsett att kvalificera studenter att ta en barundersökning.

Studenter kan ansöka om heltid eller deltid.

Heltidsstudenter

En heltidsstudent definieras som en som är inskriven på minst sex studiepoäng i en termin. Vanligtvis kommer studenterna att bli antagna som heltidsstuderande för att slutföra programmet i ett läsår.

Deltidsstudenter

Undantagsvis kan sökande ingå i programmet som deltidsstuderande. Efter samråd med och godkännande av programdirektören kan de välja sina kurser och slutföra dem under en period på upp till fyra år. Förlängningar av denna period kan beviljas i ovanliga fall av dekanen i juridikskolan. Om förändringar i läroplanen inträffar under denna tidsperiod, bestämmer programdirektören i samråd med studenten vilka klasser av den ändrade LL.M. läroplan ska studenten anmäla sig för att uppnå det kompletta komplementet på 24 akademiska poäng.

Antagning

Sökande kan ansöka om tillträde på rullande basis. Utrymmet är begränsat; För att förbättra sina chanser, uppmuntrar vi potentiella studenter att ansöka så tidigt som möjligt.

En sökande kommer att få ett antagningsbeslut inom två veckor efter det att filen har slutförts. Vid inresa måste studenten lämna in en insättning på $ 300 för att reservera sitt säte. Detta belopp krediteras mot undervisningen för de studenter som registrerar sig i programmet, och det förverkas för dem som misslyckas med att göra det. Internationella studenter debiteras en $ 200 SEVIS-avgift vid utfärdandet av I-20-formuläret. Internationella sökande ser nedan för mer detaljerad information.

Tillämpning

Din fullständiga ansökningsfil bör innehålla:

 • En färdig och undertecknad ansökan.
 • En aktuell CV (curriculum vitae).
 • Personligt uttalande.
 • Officiella utskrifter från alla högskolor / universitet och / eller certifierade utländska examensbevis eller certifikat ska skickas direkt från den utfärdande institutionen till St. Thomas University School of Law, LL.M. Program i interkulturella mänskliga rättigheter. Alla utländska examensbevis och avskrifter ska översättas till engelska och certifieras eller notarieras. Alla utländska uppgifter måste utvärderas av en godkänd byrå i USA. Vi rekommenderar World Education Services eller Josef Silny & Associates.
 • Två rekommendationsbrev, helst en från din nuvarande arbetsgivare och en från en professor.
 • Två passfotostorier [valfritt på detta stadium].
 • Intervju personligen eller konferenssamtal.
 • Ansökningsavgift på $ 50.

Internationella sökande

Studentvisum (F1)

Internationella studenter definieras som studenter med behov av studentvisum, dvs inte amerikanska medborgare eller fast bosatta. De måste uppfylla samma antagningskriterier som amerikanska studenter. Dessutom måste de få ett I-20-dokument från University Office of International Students och betala en 200 USD SEVIS-avgift för behandlingen av I-20-ansökan. Dessutom måste de få en korrekt studentvisumstatus innan de kommer in i landet. De kan arbeta vid universitetet (beroende på tillgänglighet) för en tid som inte överstiger 20 timmar i veckan och är berättigade att ansöka om valfri praktisk utbildning efter avslutad studier i LL.M. program. Studenter som är intresserade av det senare alternativet rekommenderas att ansöka om USCIS-godkännande så snart som möjligt efter att ha startat studier med direktören för universitetets kontor för internationella studenter. För mer information om invandrings- och visumansökningar, besök St Thomas Universitys Internationella Student Services sida. Internationella studenter uppmanas särskilt att ansöka tidigt för att kunna fortsätta med viseringsansökan i tid. Internationella sökande uppmanas att se St Thomas University Guide for International Students innan de skickar in sin slutförda ansökan.

Jur Curriculum

Civilingenjörsutbildningen i interkulturella mänskliga rättigheter är avslutad i 24 hp över två terminer, och erbjuder ett brett utbud av kurser för studenter att välja mellan. Nitton av de 24 poäng som krävs för LL.M. grad krävs krediter. Dessutom väljer studenterna två seminariekrediter och tre ytterligare valkrediter från en rad internationella och jämförande juridiska kurser, liksom andra relevanta kurser som erbjuds i JD-läroplanen, vilket erkänts av direktören för LL.M. Program. Dessa kurser inkluderar seminarier som rättsstatsprincipen, internationell rätt i det 21: a århundradet, naturrätt, jämförande lag, fattigdom och ekonomisk rättvisa, cybersäkerhetsrätt, juridisk berättande, sexualitet och lag, canonrätt och kvinnor och lagen , samt kurser som människohandel lag, invandringsrätt, familjerätt, äldste lag, valrätt, hälsa och mänskliga rättigheter, juridik och litteratur, lag och biomedicin och rättsvetenskap. Erforderliga kurser erbjuds enligt nuvarande LL.M. kursplan Studenterna bör granska lagskolans schema för att bestämma vilka seminarier och valbara kurser som erbjuds.

Kontakt

För mer information om vår LL.M. och JSD-program i interkulturella mänskliga rättigheter, vänligen kontakta:

Professor Roza Pati, verkställande direktör

Telefon: +1 305 474 2403

E-post: humanrights@stu.edu

Webbplats: www.stu.edu/humanrights

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Founded in 1984, St. Thomas University School Law is fully accredited by the American Bar Association and is a member of the Association of American Law Schools. It is part of a Catholic university an ... Läs mer

Founded in 1984, St. Thomas University School Law is fully accredited by the American Bar Association and is a member of the Association of American Law Schools. It is part of a Catholic university and a law school where values matter. Läs mindre
Miami Gardens