Master i internationell och handelsrätt (llm)

Allmänt

2 tillgängliga platser

Programbeskrivning

Med världshandelns och det globala samhällets växande betydelse förväntas ekonomer, affärsfolk och praktiserande jurister att se med noggrannhet och förtroende bortom
nationella rättsliga jurisdiktioner.

Detta program är inriktat på lag och rättslig ram för det internationella samfundet, liksom på de stora juridiska frågorna kring globala marknader.

Magisterexamen i internationell och kommersiell rätt (LLM) vid University of New York, Tirana, i samarbete med University of Greenwich (Storbritannien), är ett tvärvetenskapligt program öppet
till både praktiserande jurister och andra yrkesverksamma inom samhällsvetenskap, näringsliv och ekonomi.

LLM har utformats för att tillgodose behoven hos ett brett utbud av professionella forskare från alla akademiska bakgrunder inom samhällsvetenskap, inklusive ekonomi, näringsliv och juridik.

Kandidater kommer att vara utrustade med de färdigheter som krävs för en rad olika karriärer inom internationell rätt. Efter avslutad kurs kommer studenten att kunna:

• Förstå de materiella rättsliga principerna i offentlig internationell och bolagsrätt.
• Förstå de materiella rättsliga principerna i ett valt studieområde som erbjuds inom programmet.
• Presentfakta och slutsatser med hjälp av en självständig del av akademisk forskning.

Programstruktur

Programmet kommer att undervisas av UNYT helt på engelska, i heltid (14-18 månader) eller deltid (24-30 månader) lägen. Det kommer att finnas två undervisningsvillkor och den tredje terminen (inklusive sommaren) kommer att ägnas åt den studerande som producerar en uppsiktad uppsats.

Programmet har utformats speciellt för att arbeta studenter, med föreläsningar som körs på kvällstid och / eller över helgerna. Strukturen möjliggör spridning av kontakt timmar över sex veckor per kurs och ger eleverna möjlighet att läsa material i förväg för klasser och förbereda sig för fler interaktiva sessioner under helgerkontaktiden.

Dessutom kan eleverna tillfälle att tillbringa minst en vecka vid University of Greenwich under studietid för att utnyttja Institute of Advanced Legal Studies-biblioteket i London som en del av sin avhandling.

LLM-programmet består av två kärnkurser och en valfri kurs utvald från en rad olika alternativ (totalt 90 poäng) samt en betydande forskningskomponent med en avhandling om 15 000 ord (60 hp) och två obligatoriska forskningsfärdigheter / metodik kurser (15 hp varje).

Undervisning och bedömning

Programmet innehåller en kombination av föreläsningar och deltagande och problemlösande sessioner som leds av lokala och utländska specialister. Studenter på programmet har tillgång till interaktiv law-learning programvara och ett stort antal dedikerade elektronik lag resurser, som LexisNexis, Westlaw och Lawtel.

Behörighetskrav

• En första examen i juridik, eller i humaniora och samhällsvetenskap eller i relaterade discipliner från en ackrediterad institution
• En lyckad intervju med programdirektören eller hans designee som visar löptid, förmåga och personlig motivation
• Om en sökandes första språk inte är engelska, bevis på behörighet på engelska genom en erkänd internationell engelskspråkig kvalifikation (TOEFL 213 datorpoäng / IELTS Level 6.0) eller annat bevis som anses lämpligt, som att studera för en första examen genom engelska, etc. För den senare kommer kandidaterna att intervjuas och kan bli skyldig att sätta ett diagnostiskt test administrerat av skolan


Finansiellt stöd

Det är UNYTs filosofi att alla borde sträva efter att nå en högskoleutbildning och att ingen student ska avskräckas från att tillämpa enbart på grund av ekonomiska svårigheter. Således har en plan för ekonomiskt stöd införts för att stödja potentiella studenter av högsta kvalitet.

Senast uppdaterad Sep 2017

Om skolan

The UNYT is a fascinating blend of challenge and vision, in response to the needs of a global society and era. It is for this reason why the UNYT attracts students of high ability and employs academic ... Läs mer

The UNYT is a fascinating blend of challenge and vision, in response to the needs of a global society and era. It is for this reason why the UNYT attracts students of high ability and employs academic staff of distinction, some recognized as international leaders in their fields. Läs mindre
Tirana , Tirana + 1 Mer Mindre