Master i internationell och europeisk rätt

Allmänt

Läs mer om det här programmet på institutionens hemsida

Programbeskrivning

  • Juridiska fakulteten är den äldsta och mest prestigefyllda juridiska skolan i Litauen.
  • Ett program utformat för de mest relevanta och uppdaterade kurserna i tre olika spår (internationella och mänskliga rättigheter, teknikrätt, affärsjuridik).
  • Studenter har rätt att delta i internationella konferenser och andra akademiska evenemang.
  • Enastående professorer från hela Europa.

Syftet med utbildningsprogrammet är att utbilda juridiska experter och jurister med omfattande och djupgående kunskaper om internationella, internationellt-regionala och europeiska rättsliga normer som påverkar de viktigaste områdena i nationella rättssystem, samt utveckling, tolkning och tillämpning av dessa rättsliga normer; förmåga att identifiera, analysera och lösa komplexa problem relaterade till lagstiftning och juridisk tillämpning inom ramen för internationell och europeisk rätt; förmåga att tillämpa den förvärvade kunskapen i yrkesutövning på ett innovativt och integrerat sätt för att lösa tvister och rättsliga konflikter som uppstår i en internationell miljö; kritisk inställning och färdigheter för att bedriva oberoende forskning och ge förslag baserade på vetenskaplig analys.

141913_QB3A8336.jpgVilnius University","author_url":"","source":""}" alt="141913_QB3A8336.jpg" />

Programmet varar i tre terminer (1,5 år, 90 hp). I början av studierna väljer varje student det spår han eller hon är intresserad av tre alternativ:

  • Internationell rätt och mänskliga rättigheter;
  • Teknisk lag;
  • Affärslag.

Studenter studerar två allmänna obligatoriska kurser (20 hp) som representerar kärnan i programmet, samt fyra obligatoriska kurser (20 hp) i det valda spåret av intresse. De återstående poängen (20 hp) tilldelas för studentens fria val. Dessa valfria kurser (4 valfria) ger en möjlighet att utforma individuella studieres profiler inom områdena för studentens bekymmer och behov och att driva personlig utbildningsagenda. Varje kurs innehåller föreläsningar samt praktisk undervisningstid (seminarier, workshops, mycket aktiviteter etc.). Som alla masterexamen avslutas detta studieprogram med förberedelse av en magisteruppsats (30 hp) om ett vetenskapligt och / eller praktiskt relevant ämne.

Förkunskapskrav och urvalskriterier

  • Kandidatexamen i juridik eller motsvarande examen från en jurist från högskolor.
  • Engelska språkkunskaper - nivån inte lägre än B2 (enligt den gemensamma referensramen för språk som godkänts av Europarådet), bevis på kunskaper i engelska: IELTS 5.5+, iBT TOEFL 65+; Kravet gäller inte de som har examen från studierna som levereras på engelska eller om det är ett modersmål för en kandidat.

Internationell rörlighet

Studenter kan delta i ERASMUS + mobilitetsprogram som ger en möjlighet att göra praktikplatser utomlands.

Karriärmöjligheter

Kvalificeringen gör det möjligt för akademiker att vara juridiska experter (rådgivare) för både offentliga och privata enheter, engagera sig som problemanalytiker eller forskare vid akademiska institutioner samt att arbeta i alla större juridiska yrken i nationella och internationella, statliga och icke-statliga organisationer och företag. En möjlighet att inneha ett ämbete i reglerade yrken (domare, advokater, åklagare, tjänstemän etc.) beror på behörighetskraven i ett visst land och erkännandet av utländska studier.

Kandidater från programmet kommer att kunna följa en akademisk karriär i Litauen och utomlands för att fortsätta sina forskarutbildning i doktorsexamen. program i samhällsvetenskap.

Studentuttalanden

Andrii Hubai, en student från Ukraina

"Internationellt och europeiskt program som erbjuds vid Vilnius University sticker ut bland andra eftersom det ger insikter om litauisk erfarenhet av integration i EU. Genom att studera det känner jag mig på väg att utvecklas för den nya generationen advokater som håller på att bli den drivande kraften i Östeuropa. "

Elene Tevzadze, en student från Georgien

"Jag valde Vilnius University grund av dess långa historia och på grund av kunskapen om att universitetet levererar en god kvalitet på utbildningen. Som kandidat ville jag alltid fortsätta mina studier inom internationell och europeisk rätt och Vilnius University var en av det bästa som gav mig denna möjlighet. Att studera i ett annat land på ett annat språk var en utmaning för mig. Men efter en mycket liten tid blev det lättare att studera på grund av den vänliga personalen som hjälpte mig genom tuffa situationer.

Professionella föreläsare var mycket hjälpsamma, vi kunde ställa frågor när som helst under föreläsningarna som via e-post vilket gjorde det lättare för mig att studera så länge jag visste att om jag inte förstod något skulle jag kunna få svar när som helst. Universitetet föreslår också olika offentliga föreläsningar och konferenser, vilket är till stor hjälp för att få ytterligare utbildning.

Trots utbildningen är jag väldigt glad att jag har fått vänner från olika länder och jag fick chansen att kommunicera med utmärkta proffs som också är mina kollegor. Jag är väldigt glad och stolt över att vara en del av Vilnius University och jag är säker på att den kunskap jag har fått här kommer att hjälpa mig att skapa en framgångsrik karriär i framtiden. "

Olga Shevchenko, en student från Ukraina

"Studieprocessen vid Vilnius University är ett komplex med ett stort utbud av möjligheter som syftar till att leverera den högsta kvalitativa utbildningsnivån för studenter som har olika examina. Under programmet för internationell och europeisk rätt har jag inte bara möjligheten att lyckas genomföra ett brett utbud av juridikklasser, men också att delta i ett stort antal ytterligare seminarier, rundabordskonferenser, konferenser och sommarskolor, där professorer från både Europeiska unionen och USA-dimensionen gav mig och mina kollegor förmåga att hålla juridiska vetenskapliga tal och tappa domstolsdeltagande. Jag uppskattar därför att vara en del av Vilnius University och önskar varje student från alla håll i världen att känna samma sak. "

Senast uppdaterad Okt 2020

Om skolan

Welcome to Vilnius University – the oldest and largest Lithuanian higher education institution. Since its establishment in the 16th century, Vilnius University, as an integral part of European science ... Läs mer

Welcome to Vilnius University – the oldest and largest Lithuanian higher education institution. Since its establishment in the 16th century, Vilnius University, as an integral part of European science and culture has embodied the concept­ of a classical university and the unity of studies and research. Läs mindre
Vilnius , Kaunas + 1 Mer Mindre