Master i rymd-, kommunikations- och medielagen (LL.M.)

Allmänt

Programbeskrivning

Handla om

Master i rymd-, kommunikations- och medielagen kombinerar en rad kurser om rymdlag, internationell och europeisk satellitkommunikationslag, medielag, elektronisk kommunikation och e-handelslagar, immaterialrätt, samt dataskyddslag. Den täcker dessa områden på internationell, europeisk och nationell nivå.

Under kursens gång förvärvar studenterna fullständig kompetens inom rymd-, kommunikations-, informations- och medielagstiftningen inom ett spännande och utvecklande område.

Programmet utrustar studenter med grundläggande teoretiska, praktiska och analytiska färdigheter för att utmärka sig i den snabba juridiska världen av ett kontinuerligt utvecklande område. Det ger gott om utvecklingsmöjligheter inom den offentliga och privata sektorn såväl som i den akademiska världen.

Internationella akademiska partnerskap, samarbete med partners i den privata och offentliga sektorn och undervisning av akademiker och utövare, från och utom Luxemburg, garanterar en livlig utbyte, liksom relevant erfarenhet för studenter.

97926_CampusLimpertsberg.JPG

5 skäl att specialisera sig på rymd-, kommunikations- och medielagen vid universitetet i Luxemburg:

  1. Dra nytta av forskningsaktiviteterna i SES-ordföranden i rymd-, kommunikations- och mediarätt vid juridiska fakulteten, ekonomi och finans.
  2. Luxemburg är hem för många internationella IKT-företag, såsom global satellitoperatör SES, RTL-sändare, samt det europeiska huvudkontoret för Amazon, iTunes, PayPal, Skype och andra.
  3. En valfri praktikplats gör det möjligt för studenter att få praktisk erfarenhet under sina studier. Toppstudenter är berättigade till en placering på upp till sex månader med SES. Liknande arrangemang är på plats med andra partner.
  4. Möjlighet att följa EG-domstolens rättspraxis om telekommunikations-, media- och IKT-frågor ur ett förstahandsperspektiv och intensifiera forsknings- och presentationskunskaper i klassrumsarbeten och skrivpapper och en masterprov.
  5. Få teknisk insikt genom besök på telekommunikationsinstallationer och myndigheter som del av kursen.

Karriärmöjligheter

Studenterna kommer att förberedas för sysselsättningsmöjligheter i nationella tillsynsmyndigheter, ministerier för telekommunikation och media, privata företag som är verksamma inom media och telekommunikation, advokatbyråer, internationella organisationer som arbetar med rymdkommunikation och utvecklings- och biståndsinstitutioner. LL.M. i rymd-, kommunikations- och medielagen ger också ett springbräda för vidare akademiska studier vid en doktorsexamen. nivå.

97922_Library.jpg

Struktur av studier

Studenter som ansöker om master i rymd-, kommunikations- och medielagen kan gå direkt in i masterprogrammets (M2) andra år med målet att erhålla en LL.M. grad. Detta förutsätter en framgångsrik genomförande av fyra års studier på 240 högskolepoäng, typiskt genom att ha erhållit en magisterexamen i juridik eller motsvarande studier inklusive kurser i europeisk lag. Studenter kommer att bli antagna efter beslut av en antagningskommitté.

Sökande som har fullgjort tre års studier på 180 högskolepoäng (vanligtvis en kandidatexamen eller motsvarande) är berättigade att ansöka om det gemensamma första året för LL.M. studier vid University of Luxembourg (M1). Det erbjuder en rad kurser i europeisk och internationell rätt som studenterna kan välja för att förbereda sig för de särskilda kraven i det andra året (M2).

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European in ... Läs mer

The Faculty of Law, Economics and Finance (FDEF) at the University of Luxembourg offers a unique academic and research environment. Teaching and research benefit from the proximity of the European institutions, Luxembourg’s leading international financial centre and its vibrant business community. Institutional and private sector partnerships, sponsored Chairs and a growing network of international partner universities make the FDEF a vibrant academic hub at the heart of Europe. Läs mindre